G4Media.ro

Vasile Dîncu, la revenirea unei nave militare dintr-o misiune internaţională: Sperăm că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Vasile Dîncu, la revenirea unei nave militare dintr-o misiune internaţională: Sperăm că o să vă putem asigura şi o dotare la nivelul celorlalte ţări / Câteodată nici familiile dumneavoastră nu înţeleg foarte bine de ce trebuie să facem aceste sacrificii

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a participat, duminică, la revenirea unei nave militare dintr-o misiune internaţională şi a transmis marinarilor militari că speră ca să poată fi asigurată o dotare la nivelul celorlalte ţări şi nu doar profesionalismul lor să arate excepţional în asemenea misiun, anunță News.ro. De asemenea, el a precizat că şi această misiune a confirmat faptul că marinarii militari reprezintă o elită a Armatei Române.

Vasile Dîncu a fost prezent, duminică, în Portul Militar Constanţa, la revenirea în ţară a puitorului de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, care s-a întors din Marea Mediterană după participarea la Operaţia Uniunii Europene EUNAVFOR MED „IRINI”.

În discursul său, Vasile Dîncu a transmis marinarilor militari că poate uneor nici familiile lor nu înţeleg sacrificiul pe care îl fac.

“Din păcate, nu întotdeauna, poate câteodată nici familiile dumneavoastră nu înţeleg foarte bine de ce trebuie să facem aceste sacrificii şi poate că este mai degrabă chestiunea mea şi a colegilor mei din Ministerul Apărării şi a partenerilor militari evident de a explica oamenilor de ce este important sacrificiul pe care dumneavoastră îl faceţi. Este important pentru că noi pentru prima dată în istoria România (…) participăm activ într-o alianţă politico-militară, o alianţă care pentru prima dată ne asigurăm din punct de vedere strategic securitatea noastră. Participăm la acţiunea NATO sau cele ale Uniunii Europene şi prin asta ne asigurăm securitatea prezentă şi viitoare a României”, a afirmat ministrul Apărării.

El a mai declarat că îşi doreşte ca profesionalismul marinarilor militari să fie dublat şi o dotare la nivelul celorlalte ţări.

“Vreau să vă spun că sacrificiul dumneavoastră nu este numai un efort deosebit pe care îl faceţi, ne bucurăm foarte mult că prin profesionalismul dumneavoastră reuşim să fim mândri în Alianţa Nord-Atlantică şi să ne facem toate obligaţiile pe care ni le-am asumat. Sperăm că în viitor nu o să fie numai profesionalismul dumneavoastră care să arate excepţional în alianţa respectivă, sperăm că o să vă putem asigura şi o dotare la nivelul celorlalte ţări, la nivelul ţărilor cele mai dezvoltate. Aş dori să vă asigur că efortul dumneavoastră nu este în van şi constituie pentru noi, cei care navigăm doar pe pământ un impuls pentru a continua paşi concreţi în proiectul nostru de a înzestra Armata Română cu tot ceea ce are nevoie pentru a putea să ne apărăm şi să ne îndeplinim angajamentele pe care ni le-am asumat în această alianţă”, a mai precizat Vasile Dîncu.

În finalul discursului său, el a mulţumit marinarilor militari pentru curajul de care dau dovadă în îndeplinirea misiunilor.

“Ceea ce faceţi dumneavoastră ne arată un lucru foarte important, antrenamentul este jumătate din victorie, iar ceea ce aţi făcut în această misiune, toate rapoartele pe care le-am primit, inclusiv ale aliaţilor, vreau să vă spun că vă onorează şi vă transformă deşi eraţi şi înainte, dar este încă o confirmare a faptului că sunteţi o elită a Armatei Române. Vă mulţumesc pentru curajul de care aţi dat dovadă în îndeplinirea misiunilor, departe de ţară, departe de cei dragi. Nu doar eu împărtăşesc această idee, ci şi comandanţii dumneavoastră şi partenerii noştri internaţionali”, a afirmat ministrul Apărării.

 

Purtătorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat din ţară la data de 23 septembrie, iar în perioada 1 octombrie – 31 decembrie a fost integrat în gruparea navală permanentă a UE din Mediterana şi a desfăşurat misiuni de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei de către ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) şi de combatere a traficului ilicit de produse petroliere, droguri şi persoane, prin monitorizarea traficului maritim şi prin executarea de inspecţii la navele suspecte din Marea Mediterană.

Pe durata celor trei luni de participare la Operaţia „IRINI”, puitorul de mine şi plase 274 a parcurs 10.000 de mile marine, în 1.200 ore de marş, a interogat peste 230 de nave comerciale care tranzitau aria de responsabilitate, a executat 25 de acţiuni de tip IMINT (Imagery Intelligence – analizarea încărcăturii navelor prin intermediul fotografierii), iar la zece dintre acestea au fost desfăşurate vizite de promovare a valorilor Uniunii Europene şi de conştientizare a importanţei securităţii maritime regionale.

Comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma, nava militară românească a îndeplinit, pentru al doilea an consecutiv, o misiune de interes major pentru Forţele Navale Române. În perioada ianuarie – iunie 2020, puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a asigurat comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group Two), cu care a executat misiuni specifice în Marea Neagră şi Marea Mediterană, fiind cea mai lungă misiune de luptă executată de o navă militară a României într-un teatru de operaţii navale.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. poluatia generala FACE SACRIFICII, NU VOI ! NU MAI MANIPULA. DOAR MINCIUNI, MANIPULARE SI PROPAGANDA ITI IES PE GURA.

  2. Ce sacrificii ai făcut tu vreodată pentru România, gunoiule ?

    • ACEST INDIVID SCOATE PE GURA DOAR PROPAGANDA SI MANIPULARE.

    • concetatenii LUI dancu AU FURAT PESTE UN MILION DE TONE DE MOTORINA DE LA BAZA MILITARA DE LA KOGALNICEANU.
      BINE PLATITELE SI PLINE DE PRIVILEGII organe ALE romaniei I-AU „LASAT” SA FURE, SA VADA DACA AMERICANII SUNT VIGILENTI.

      IAR dancu A DAT-O PE CULTURA HOTIEI LA romani. LA CEI CA VOI dancule, CA NU TOTI FURA.
      HOTIA ESTE VALOAREA VOASTRA, A CELOR CARE „conduc” romania.

  3. 🤮🐴💩

  4. Poate ar trebui aduse in fatra natiunii si spuse cu subiect si predicat multe dintre „actiunile la zi” ale guvernantilor pe care noi romanii nu le cunoastem sau nu le stim nefiind mereu conectati la adevar (multi scriu si vorbesc după ureche ).Se vede limpede habarnismul multora ce scriu pe siteuri , mai mult folosind sentimentalismul propriu, fara sa intelega mare lucru din ceea ce se intimpla in lume .Putini cetateni se conecteaza, in a afla adevarul,la siteurile guvernamentale si la cele din media de incredere. Marea majoritate doar isi ,refuleaza in scris nemultumirile proprii ce sunt de cele mai multe ori minciuni preluate din propaganda de tot felul dar care ii sensibileaza prosteste pe multi .

    • Du’te 👹 de borfaș mizerabil, derbedeu scârbos putinist (rusofil). Nici nu știi ce înseamnă armata (domeniul pe care’l păstorești) și grohăi numai aberații, limbrik puturos ce ești. M I 1 € până ți’o cădea mustața aia de raket ! 💩🤮🖕

  5. Poate ar trebui aduse in fata natiunii si spuse cu subiect si predicat multe dintre „actiunile la zi” ale guvernantilor pe care noi romanii nu le cunoastem sau nu le stim nefiind mereu conectati la adevar (multi scriu si vorbesc după ureche ).Se vede limpede habarnismul multora ce scriu pe siteuri , mai mult folosind sentimentalismul propriu, fara sa intelega mare lucru din ceea ce se intimpla in lume .Putini cetateni se conecteaza, in a afla adevarul,la siteurile guvernamentale si la cele din media de incredere. Marea majoritate doar isi ,refuleaza in scris nemultumirile proprii ce sunt de cele mai multe ori minciuni preluate din propaganda de tot felul dar care ii sensibileaza prosteste pe multi .

  6. La multi ani nea Vasile! Ai dreptate….in special aia care așteaptă să.si recupereze niste drepturi bănești de peste 5(cinci) ani…și sunt amăgiți și plimbați de MApN, instanțe, instanțe superioare… Dar care nu.si pierd speranțele…poate….
    La anul și…la multi ani!

  7. Pai cum sa nu înțeleagă? Se duc într-o călătorie pentru a primi diurna pe lângă salariul din tara! Poate mai pica și o medalie, ceva! Noi, care plătim, nu înțelegem de ce au pensii speciale și pensionare anticipata!

    • AS SPUS-O PSD-ISTUL buzatu DE CE ISI DAU PENSII SPECIALE : „CE, VRETI SA MURIM DE FOAME ?”.

      ADICA poulatia generala, CARE PRIMESTE PENSII DUPA CAT A CONTRIBUIT, MOARE DE FOAME…

  8. Se numeşte pandemie, se iau măsuri pentru a salva vieţile oamenilor. Dar tu nu ştii aşa ceva, fiindcă la tine în Rusia vieţile cetăţenilor nu contează.

  9. Impostorul Dancu tradeaza licheaua pura, cata vreme ciuma rosie doar a furat si talharit, n-a inovat si produs.

  10. Da ,măi Dincule, adâncă cugetare.
    Și dacă stai pe gânduri nici nava de-o întrebi , nici ea nu știe prea multe.
    Vorba cântecului – foaie verde paie ude , strig la mândra nu m-aude.

  11. Acest „Dancu” de ce nu ne spune la ce data va fi gata prima corveta si prima fregata-a se citi „nava de croaziera” – va fi dotata cu sisteme de armament la nivelul anului 2022! Si pe Dunare navele Romaniei sunt la nivelul de BARCI cu ceva tunuri si mitraliere pe ele! Unde-s rachetele? Unde-s oamenii pregatiti sa foloseasca tehnica de armament a anului 2022??? De ce Romania nu are nici-o drona, terestra sau maritima si personal sa le foloseasca? Romania are 3 fabrici de avioane, Bacau, Brasov si Craiova dar nu produce nici macar o DRONA! Romania are o „Academie de Tehnica Militara – la ce foloseste? Ce rol are aceasta indotarea armatei Romaniei? Platim generali si colonei cu multi bani sa ne mandrim ca avem o „Academie de Tehnica Militara”! Sun destul de scris!

  12. Un pic de jena nea VASILE. Pai, puitorul ala de mine e un vapor vechi de peste 30 de ani. La data cand s-a construit, conceptual, era deja vechi cu alti 30 de ani. Adica este un vapor la nivelul anilor 1960, construit in 1980. La ce te referi domnule ministru, cand vorbesti de reinoire? La faptul ca va koiti de 7 ani ca sa lansati corvetele, lu’ Peste?
    Si la ce te mai referi, cu privire la respecul militarilor? Ca au pensii mai mici decat civilii? Vrei un exemplu concret?
    Uite, un militar trecut in rezerva in 2001, cu un echivalent de 71puncte, din care 40 in militarie si 31 in civile, in anul 2015, avea o pensie de 3200 lei. Dupa ce ati facut legea 223/2015, militarul s-a trezit cu o pensie de 2450 lei, dar i-ati marit-o in 2018 la 2600 lei, din care 400 gradul, si 200 ordinul MMcl 3. Un civil cu 50 puncte pensie are 3500 lei, in anul 2022, fara grad si Ordinul Militar.
    Stii ce sunt astea ? Smecherii PESEDISTE.

    et pensie la nivel era, deja vechi

  13. Ce are …cu prefectura? A intarzaiat solda si s-a terminat vodka?

  14. Cica astia se „jertfesc” pentru tara!
    Pai ‘nespecialii’ trebuie sa plateasca bani grei sa mearga intr-o croazaiera, in timp ce ‘specialii’ primesc privilegii peste privilegii, pentru acelasi lucru.

  15. Dar o „dotare” ca in celelalte Tari in domeniul SANATATII nu va pasioneaza?!
    Sau, de fapt mai ales, in domeniul EDUCATIEI nici atat!!!