G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Europa trebuie să plafoneze preţul gazului rusesc

Sursa foto: European Council

Ursula von der Leyen: Europa trebuie să plafoneze preţul gazului rusesc

A sosit momentul să fie stabilită o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa, pentru a lupta contra încercărilor preşedintelui Vladimir Putin de a manipula piaţa europeană a energiei, a afirmat vineri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a cerut măsuri pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale pe care le fac furnizorii de electricitate din actuala criză a gazelor, iar banii să fie folosiţi pentru sprijinirea companiilor şi a cetăţenilor vulnerabili.

„Cred cu fermitate că este acum momentul pentru o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa. Plafonarea poate fi propusă la nivel european şi există de asemenea baza juridică pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale, ca măsură de urgenţă într-un moment de criză”, le-a spus jurnaliştilor oficialul UE, la o reuniune a parlamentarilor conservatori din Germania.

Pe data de 9 septembrie, miniştrii Energiei din UE se vor reuni pentru a discuta răspunsul lor la creşterea preţurilor.

„În ultimele luni am lucrat din greu la nivel european pentru a lupta contra manipulărilor preşedintelui Vladimir Putin. Am convenit capacităţi comune de stocare a gazelor şi până acum gradul de umplere este de 80%, în medie, cu două luni mai devreme decât ne aşteptam”. Iar Norvegia exportă în UE o cantitate de gaze mai mare decât cea livrată de Rusia, a declarat Ursula von der Leyen.

Oficialul a adăugat: „Dar toate acestea nu sunt suficiente: vedem că piaţa electricităţii nu mai funcţionează din cauza perturbărilor masive provocate de manipulările preşedintelui Putin. Rusia optează acum mai degrabă să ardă gazele decât să livreze Europei volumele contractate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Care conducte duduie?? Care?? Nu prea mai ai ce sa plafonezi!!

    • Aubiesit r@tatii de servici aibrusiei la propaganda, doua lepr3 etc si mihai ( asta e cel mai pr0st postac rus dupa Monica)

    • Norocul vostru, al rușilor este că încă puteți să vă duceți in p m v acasă!😏

    • @g4media
      cenzurati in continuare.
      best regards.

    • Comentariul meu a apărut, apoi a fost șters.
      Era împotriva rusofiliticilor etc și mihai.
      Concluziile le trageți voi.

  2. Foarte bine.
    P.S.: ungurii pot plati pretul intreg :)))

  3. Sa vedem cine se opune acestei propuneri. Ar fi absurd nu?

  4. Cand vor pleca politrucii de la Bruxelles care au dus Europa in prapastie?

  5. De ce sa plafoneze gazul rusesc la preț?
    Mai bine UE interzice gazul rusesc de tot, așa măcar murim cu rușii de gat, intru slava eterna!

  6. Da Putin e de vină că UE și-a dat cu stângul în dreptul și descoperă cu candoare că e greu să scapi de dependența de Rusia. Așa e dacă vrei să fii verde! I-auzi la ea: piața electricității nu mai funcționează! E grav!
    N-ar fi mai simplu să renunțați la politicile verzi tembele și să dați drumul la producție? Hai centrale nucleare, termocentrale, redeschidere de mine de cărbuni și exploatări petroliere. Multă producție proprie = acoperirea cererii și preț mic. Putin poa să moară de ciudă.

  7. In caz ca v-a scapat acest detaliu oparitilor putinisti, pretul petrolului este influentat puternic de OPEC (cu care Rusia colaboreaza foarte bine), deci unde este piata libera!? Nu, doar ca a aparut un cartel al cumparatorilor (care intamplator, controleaza doua treimi din PIB-ul lumii si au si acces la cele mai cele tehnologii si inovatii) 🙂 … hai noroc, se strange latul!

  8. Este evident ca sancțiunile au eșuat in a opri invazia rusa (ceea ce si-au propus ) si au afectat drastic Europa si nu numai.
    Totuși un cartel al comparatorilor ar putea funcționa atât pt. gaz si pentru petrol daca toți din cartel sunt solidari pana la capăt si nu cumpăra marfa ruseasca prin intermediari cum se întâmpla acuma.

  9. Mercurialul globalist se crede mai bun ca ala comunist, rezultatul va fi tot ala, penurie, lipsa.

  10. Ești pr0st.
    Se poate face și asta dacă MAJORITATEA cumpărătorilor decid să facă asta.
    E posibil.

  11. O idee foarte bună.
    Să plătească toată Europa cât plătea Germania.
    Sau cât plătește acum hUngaria.

  12. Este evident că @vct e troll ruZnac.

  13. Îți explic eu asta dacă va trece comentariul….
    Te duci la market să cumperi o pâine la 2 lei, când ajungi la casă îi spui vânzătorului că îi dai 1 leu că tu cu vecinii ia ți plafonat prețul la pâine.
    Dacă e market cu paznic să nu sari la bătaie 😉

  14. @rsumy: Troll, ne-troll, EU este la pământ, inflație, raționalizări de energie, preturi pana la cer la gaze si curent si ce sa vezi: rușii sunt încă calare Ucraina.
    Deci ceva nu a mers.
    Încerca sa nu confuzi dorința cu putința.

  15. Rezultatul va fi cam asha: Rusia nu mai vinde nimic aici iar EU o sa cumpere Lng facut din gaz rusesc de la intermediari, la pretul pietei + taxa pe pr os tie…

    • Sau scade consumul de gaz.
      Crește, pe o perioadă scurtă, consumul de cărbune (Europa are rezerve uriașe de cărbune).

      ruZnia, pe termen lung, se duce dracului.
      Cine va mai cumpăra de la ei știind că, oricând, ruZnia îi poate închide robinetul?

    • Tu nu le prea gandesti, daca e de facut economie, se face de la industrie, o sa se inchida uzine si fabrici, deci somaj, deci cheltuieli din bani imprumutati cu dobanzi mari, deci risc de faliment la nivel de tzari…Orice firma mare are sute sau chiar mii de firme mici ca si furnizori, care si astia risca falimentul, deci din nou somaj etc…

    • … pe când în ruZnia va curge lapte și miere.
      Vai de capul vostru.

      Și, sigur că da.
      ruZnia e unicul producător stelar de gaze și petrol.
      Va crește producția concurenței, deșteptule.