G4Media.ro

Uniunea Europeană va înăspri sancţiunile împotriva companiilor petroliere din Rusia, dar nu…

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Uniunea Europeană va înăspri sancţiunile împotriva companiilor petroliere din Rusia, dar nu va interzice importul de ţiţei rusesc

Statele membre UE urmează să adopte noi sancţiuni împotriva companiilor petroliere ruseşti Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft, dar vor continua să cumpere petrol de la ele, a declarat luni pentru Reuters o sursă europeană.

Cele trei mari companii petroliere ruseşti sunt deja supuse unor restricţii europene cu privire la împrumuturi şi finanţarea datoriilor. Conform unui nou pachet de sancţiuni ce urmează a fi discutat luni seara de diplomaţii europeni, Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft vor fi vizate şi de o interdicţie cu privire la investiţii, care ar urma să le îngheţe finanţarea provenită de la surse din UE pentru noi proiecte de explorare şi producţie.

Cu toate acestea, ca o dovadă a îngrijorărilor UE cu privire la impactul sancţiunilor asupra preţurilor şi livrărilor de ţiţei, guvernele UE au insistat asupra necesităţii de a clarifica că noile măsuri nu vor împiedica statele şi companiile din UE să cumpere petrol de la cele trei firme ruseşti, a precizat sursa citată de Reuters.

Asta este în contradicţie cu acţiunile anunţate săptămâna trecută de SUA, care au interzis importurile de gaze şi petrol din Rusia, decizie care a provocat o creştere semnificativă a cotaţiilor barilului de ţiţei. SUA nu importă însă la fel de multe gaze naturale din Rusia precum Uniunea Europeană.

„Vom propune o interdicţie importantă cu privire la noile investiţii europene în sectorul energetic rusesc”, a anunţat vinerea trecută preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fără a indica însă care sunt companiile vizate.

Potrivit sursei citate de Reuters, mai multe guverne europene au solicitat excepţii care să permită companiilor din UE să îşi plătească facturile către marile companii petroliere ruseşti şi să continue să cumpere ţiţei de la ele. Aceste solicitări sunt de vină şi pentru întârzierile apărute în aprobarea noilor sancţiuni, care iniţial urmau să fie aprobate duminică.

După ce modificările introduse în textele legale vor califica faptul că se va putea cumpăra în continuare petrol de la companiile ruseşti, diplomaţii europeni ar urma să discute şi să aprobe propunerile modificate în cursul zilei de luni, a adăugat sursa citată de Reuters.

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Democratiile pe care Putin doreste sa le distruga platesc killer-ul, un cerc vicios la care Stalin s-ar fi invartit in mormant de ras!

  2. Fiecare baril importat are in spate un erou jertfit de Ucraina si o bomba trimisa de Putin.
    Ori suntem golani, ori nu mai suntem!
    S-au ca-kt nemtii si francezii pe ei ca s-a scumpit benzina la beemveu si la renou… si nu cumva sa ramana austriecii fara snitzel.
    Slava Ukraini dar nu ne lasati fara benzina si fara gaz ca facem pe noi!

  3. Uniunea poo _lii!
    Cum mă, ‘tuvă rasa n inimă, continuați să le dați bani?
    Aveti ocazia să treceți la mașini electrice, alimentate cu energie de la ventilatoare si oglinzi!
    Că _k m aș in uniunea voastră de gă _ ozari , obezi dro_gați si be _țivi!
    Nu mai contează statul de drept si drepturile omului?
    Totul pana la confortul vostru pi _ș _ am as pe mormintele voastre de je _goși!

    • Asta e un alt stil de propaganda pe care il incearca pro-sovieticii, vazand cu celelalte nu mai merg: indignare maxima, gen Georgica Semion, injuraturi cat cuprinde, extremism si tot tacamul. E clar, sunt disperati. Nu mai avem mult.

  4. Fiecare baril importat si fiecare m3 de gaz transportat prin conducte are in spate o bomba fabricata de rusi pentru ucrainieni.
    Daca nu a reusit Stalin sa ii extermine prin infometare, crede Putin ca reuseste cu tancurile lui SH si bombele expirate?

  5. Postacilor, fara gazu ala economia s-ar duce in jos rau. Ganditi pana sa latrati, taierea de gaze de la rusi se face treptat pentru ca trebuie inlocuit cu alta sursa.

    • Postacii habar nu au ce consecinte dezastroase ar avea oprirea gazului si petrolului rusesc,astea cred ca- si fac pomana vesticii cu rusii.

  6. E în regulă, Rusia deja se scufunda până la sancțiuni. Acum se vor dezvolta surse alternative de petrol și gaz și Rusia se va scufunda și mai activ. În plus vor avea de achitat reparații de război. Scopul final nu constă în eradicarea completă a Rusiei ci în reducerea capacității sale de atac.

  7. E în regu1ă, Rusia deja se scufunda până la sancțiuni. Acum se vor dezvolta surse alternative de petrol și gaz și Rusia se va scufunda și mai activ. În plus vor avea de achitat reparații de război. Scopul final nu constă în eradicarea completă a Rusiei ci în reducerea capacității sale de atac.