G4Media.ro

Un gard uriaș blochează vederea la Muntele Fuji: Dezordinea, lipsa de maniere…

sursa foto: Pexels

Un gard uriaș blochează vederea la Muntele Fuji: Dezordinea, lipsa de maniere și indisciplina turiștilor i-au făcut pe japonezi să spună stop turiștilor

Un oraș din Japonia s-a săturat atât de mult de turiști încât a construit un gard uriaș care blochează vederea atracției pentru care aceștia vin – celebrul Munte Fuji, scrie Euronews.

Gardul lung de 20 de metri și înalt de 2,5 metri este acoperit cu o plasă neagră, ceea ce nu este cel mai prietenos fundal pentru selfie-urile pentru care vizitatorii se adună în zonă.

Fujikawaguchiko este cunoscut pentru faptul că oferă unele dintre cele mai bune priveliști ale muntelui iconic japonez. Dar localnicii s-au săturat de turiștii care blochează trotuarele și opresc traficul pentru a obține poza perfectă.

O locație deosebit de populară pentru fotografii a fost în fața unui magazin Lawson, de unde o fotografie făcută dintr-un anumit unghi dădea impresia că Muntele Fuji se află pe acoperișul magazinului.

„Kawaguchiko este un oraș construit pe turism, iar eu primesc mulți vizitatori, iar orașul îi primește și el, dar sunt multe lucruri îngrijorătoare în ceea ce privește manierele lor”, spune Michie Motomochi, proprietara unei cafenele care servește dulciuri japoneze în apropierea locului unde se fac cele mai multe fotografii.

Motomochi a menționat aruncarea de gunoaie, traversarea iresponsabilă a drumului cu trafic aglomerat, ignorarea semafoarelor și pătrunderea pe proprietăți private.

Cu toate acestea, există și alte locuri în care turiștii își pot găsi locul ideal pentru fotografii.

Prefectura Yamanashi, unde se află și Yoshida Trail – cea mai populară dintre cele patru rute pentru a ajunge în vârful muntelui înalt de 3.776 de metri – a introdus un sistem de rezervare înainte de sezonul de ascensiune pe Fuji din acest an pentru a reduce supraaglomerarea, mizeria și riscurile de siguranță.

Conform noului plan, doar până la 4.000 de alpiniști vor avea voie să intre pe traseu pe zi pentru o taxă de drumeție de 2.000 de yeni (aproximativ 18 euro), cu opțiunea de a dona încă 1.000 de yeni (aproximativ 9 euro) pentru conservare în timpul sezonului de escaladă, care începe la 1 iulie și se încheie la 10 septembrie.

Desemnat ca sit al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în 2013, Muntele Fuji a fost un loc de pelerinaj.

Astăzi, este popular printre drumeții care urcă pe vârf pentru a vedea răsăritul soarelui. Dar tonele de gunoaie lăsate în urmă, inclusiv sticle de plastic, alimente și chiar haine, au devenit o problemă majoră.

Kawaguchiko nu este primul loc în care oamenii încearcă să-și recapete căminul din mâinile turiștilor, deși aceasta este una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni de protest care au avut loc până acum în țară.

Tot în Japonia, accesul turiștilor a fost interzis pe unele străzi din cartierul gheișelor din Kyoto din cauza „comportamentului inadecvat”.

Un exemplu bun din afara Japoniei este Veneția, una dintre cele mai populare destinații din Italia, a dus o luptă de ani de zile pentru a gestiona vizitatorii, care adesea sunt mai numeroși decât rezidenții. Noua taxă de o zi pentru excurșioniști impusă de administrația orașului este una din cele mai celebre, dar și controversate măsuri de reducere a turismului din ultimii ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...