G4Media.ro

The Telegraph: Vaccinurile determină o cotitură geopolitică, statele UE se apropie tot…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Pentru cine nu cunoaste UE inseamna Germania si Franta. Pentru restul tarilor influenta Rusiei este daca vreti, nefasta. Oricum o dam Germania si Franta manipuleaza pe toata lumea mai putin pe Putin. Nu-si permit. Restul cu declaratiile unui si altuia din UE e joc de glezne……

  2. Nu cred ca mai este un secret faptul ca binomul Franta-Germania-UE face alianta cu Rusia si China, deci cu regimurile autoritare si comuniste. Asta-i stire veche si cred ca si copiii au realizat ce se intampla. Romania trebuie sa tina mereu aproape de SUA si sa-si consolideze parteneriatul cu aliatii SUA.

  3. Nu cred ca mai este un secret faptul ca binomul Franta-Germania-UE face alianta cu Rusia si China, deci cu regimurile autoritare si comuniste. Asta-i stire veche si cred ca si copiii au realizat ce se intampla. Romania trebuie sa tina mereu aproape de SUA si sa-si consolideze parteneriatul cu aliatii SUA.

  4. Fake news al Telegraph. Germania nu devine mai dependenta de gazul rusesc. Nu obliga nimeni Germania sa cumpere gaz chiar daca are gazoduct suplimentar. Daca Germania nu va dori sa cumpere gaz, nu va cumpara gaz. Ce daca are o teava in curte? Va cumpara gaz mai ieftin de la americani, de la altii. Sa spui ca Germania devine dependenta in conditiile in care Europa este interconectata la gaze si Germania poate cumpara de oriunde este FAKE NEWS. Este o prostie si ticalosie a propagandei MI6.

    • charlie/vladimir, esti un mincinos tovarase, nemtii cumpara deja gaz rusesc. Gazoductul ii va face hub pentru restul UE si vor obtine un pret mai bun. Sunt deja dependenti de rusi, multumita fostului cancelar (ala din conducere gazprom) si idiotilor econazisti (idiotii utili ce au militat pentru inchiderea nuclearelor).

    • Problema e simpla, daca se da drumul acestei noi conducte, conducta care trece prin Ucraina nu mai este critica pentru alimentarea Europei cu gaz din Rusia. Daca se intampla asta, rusii isi vor permite sa-i santajeze pe ucrainieni cu preturi enorme la gaz, in caz contrar urmand pur si simplu sa le taie gazul pe care il primesc prin vechea conducta.

      Acum Ucraina are putere de negociere, putand sa-si opreasca o parte din gazul livrat prin conducta actuala catre Europa, daca Rusia incerca sa-i discrimineze prin preturi si contracte nesimtite, sau neplatind cat trebuie pentru costurile de transport ale gazului catre Europa prin sectiunea de conducta din Ucraina.

      Asadar Ucraina risca sa revina sub influenta Rusiei daca se deschide noua conducta. Asta e problema, nu conducta in sine. Si degeaba este Europa interconectata, daca Rusia are control asupra mai multor puncte de intrare in Europa, si poate „ajusta” distributia in Europa, reducand presiunea intr-o parte si marind-o in alta, si pe urma lasand statele europene sa se bata intre ele pe gazul trimis, cum se intampla acum cu vaccinurile insuficiente.

      In concluzie, acesta noua conducta contribuie la marirea influentei economice a Rusiei in Europa, si va contribui la divizarea Europei si luptele intre tarile Europene pe gazele rusesti. Conducta existenta prin Ucraina este suficienta, daca Rusia exporta conform contractelor si nu incearca sa-si bata joc de Ucraina.

    • @Vlad:
      Acum Ucraina are putere de negociere, putand sa-si opreasca o parte din gazul livrat prin conducta actuala catre Europa, daca Rusia incerca sa-i discrimineze prin preturi si contracte nesimtite, sau neplatind cat trebuie pentru costurile de transport ale gazului catre Europa prin sectiunea de conducta din Ucraina.

      Daca ai fi Rusia, sau o alta tara, tie ti-ar conveni asa ceva?
      In conditiile in care ucrainenii au datorii imense la factura de gaz ruseasca?

  5. Mi se pare de râs.
    Pe de o parte, Rusia a anunțat vaccinul în august,dar după mai bine de o jumătate de an a vaccinat din propria populație mai puțin decât a vaccinat România în trei luni.
    Pe de altă parte , se presupune apriori că acel vaccin e mai bun decât Astra Zeneca.
    Abia după vreo 10 milioane de doze, în niște țări cu acces liber la informație, se va vedea care este eficiența si siguranța reală a vaccinului.

  6. Germania e în mod tradițional o aliată a Rusiei. Dincolo de alianțele criminale din secolul 20, să nu uităm, de exemplu, că fostul cancelar german Gerhard Schröder este în consiliul de administrație al Gazprom din 2005 și al Rosneft din 2017. Fost cancelar! Apoi, Germania mai are și nesimțirea de a sfida total Europa și SUA continuând proiectul North Stream.