G4Media.ro

Surse: PNL ia în calcul supraimpozitarea profitului la traderii din energie

Sursa foto: Parlamentul European

Surse: PNL ia în calcul supraimpozitarea profitului la traderii din energie

Update: Întrebat dacă ar putea fi suprataxat profitul la intermediari în energie, premierul Nicolae Ciucă a spus: ”Știți foarte bine că formula de calcul e una complexă, motiv pentru care ANRE împreună cu Ministerul Energiei și cu specialiști de la Ministerul Finanțelor lucrează și analizează opțiuni pentru o soluție. Oricare poate fi o soluție”.

Articol inițial: Liderii PNL discută mai multe scenarii legate de criza prețurilor la energie, iar printre acestea se numără și supraimpozitarea profitului traderilor de energie electrică și gaze, au declarat pentru G4Media surse liberale. (Erată: În versiunea inițială a articolului era menționată eronat posibilitatea suprataxării furnizorilor. E vorba despre traderi, companiile care intermediază comerțul cu energie. Am corectat articolul – n.red.)

Totodată, liberalii au decis că pensiile militare nu pot fi legate de principiul contributivității, așa cum a cerut Comisia Europeană. Reamintim că unul dintre marii beneficiari de pensii militare este chiar premierul Nicolae Ciucă, care a încasat anul trecut circa 215.000 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Ce este cu masura asta comunista? Faci prea multi bani te ardem?! Ma asteptam de la ciuma sa faca asta!

    • Statul roman este acționar in multe din companiile din energie si astfel le „seaca” legal de dividendele respective.

  2. Statul major al PNL adica?

  3. Statul roman (Iohannis-Ciuca-Ciolacu-PSD-PNL-UDMR) are datorii de aproape 10 miliarde de euro la furnizorii de energie – dupa plafonarea preturilor – dar in loc sa-si plateasca datoriile cauta motive sa-i supraimpoziteze pe furnizori.
    Furnizorii de energie – inca o categorie tepuita de PSD-PNL-UDMR. 😀

    • +1
      Se numeste economie de piata PNL + PSD + UDMR… :))))))

    • Subventia in energie este un furt. Pretul kw ar fi crescut, dar baietii din energie l-au dus la plafonul maxim. Asta e economie de piata cu bani de la stat si apoi se bat cu caramida in piept ca ei sunt privati si ca ei fac banii.

  4. Ca sa le scumpeasca si mai mult,nu? BRAVO!

    • Pai de ce sa nu le scumpeasca, daca cetateanul responsabil plateste fara sa ezite? Energia era un domeniu de interes national si trebuia sa fie sub controlul ANRE. Asta daca ar fi existat in ANRE si angajati capabili, nu nimai lichele sinecuri.

  5. Astea-s venituri din viitor,date pentru calcularea următoarelor datorii,lemingii se apropie repejor de prăpastie.

  6. Furnizorii să aibă profit zero dar sa nu fie pe pierderi. E greu pentru toată lumea.

    • da tu @ona muncesti pentru salariu zero?

  7. Statul NU trebuia sa liberalizeze energia.Trebuie sa renationalizam ca au furat destul si ne-au lasat in fundul gol!Pâna si Vestul face asta acum (Franta si altii),renationalizeaza! Ce porcarie si bataie de joc s-a intâmplat! E vremea pentru recâstigarea SUVERANITATII pierdute,e vremea pentru AUR!

    • Vedem ce se intampla cu companiile pe care le conduce statul, gen Tarom, CFR-uri, Metrorex…
      De bine de rau alea private produc si platesc taxe la stat.
      Cand o sa vedem toate companiile statului pe plus atunci sa deschizi gura!

  8. Si aia o sa stea sa se uite ca prostii la voi si nu vor mari pretul ca sa isi recupereze pierderea care il va scoate tot din buzunarul nostru care se va vedea la pretul final, dar voi veti avea bugetul plin pentru pensii speciale si pomeni de moment din cauza carora iarasi ne veti baga inflatie si taxe.

  9. Ce sare de surplus 50 la a sută din investiție ,e legea bunului simț,oprirea jafului,impozitat 100 la sută!va duce la scăderea prețului în comerț!va opri tactica de forță a privatului!tu că stat dictezi,nu mai minți prostimea și impozitează privatul ghiftuit!!!

  10. Și uite asa ajungem la soluția refuzata de toți scenarii politici, impozitarea graduala.
    De ce graduala?
    Pentru ca este foarte clar ca atunci când profiturile (bazate pe niste preturi de vanzare uriașe deși materia prima costa tot atat – vezi barilul devpetreol) depăsesc o cota rezonabila, un procent de bun simt atunci nu ai decât soluția impozitării graduale.
    Doar asa se poate pune o frana eficienta asupra lacomiei tot mai evidente a furnizorilor de energie.
    Iar după ce se klnustesc apele, se poate reveni la impozitarea procentuala.