G4Media.ro

STUDIU Cea mai dură rată de deces din cauza coronavirusului se va…

sursa foto: Facebook/ Mihai Goțiu

STUDIU Cea mai dură rată de deces din cauza coronavirusului se va înregistra în Europa în a treia săptămână din aprilie: Vor muri peste 150.000 de persoane/ România și Cehia sunt la jumătatea perioadei de criză

Universitatea Washington a lansat  noi estimări pentru Europa cu privire la coronavirus: 151.680 de rezidenți vor muri și va exista o penurie semnificativă de paturi de spital și de ventilatoare, scrie Telecinco, citată de Rador.

Noul studiu susține că, deși Italia și Spania au depășit vârful epidemiilor lor, Marea Britanie este încă la început, se confruntă cu un număr tot mai mare de decese.

  • Astfel, țările care se apropie de vârf sau se apropie rapid de vârful crizei în acest val al epidemiei includ Olanda, Irlanda, Austria și Luxemburg. Republica Cehă și România sunt la jumătatea traiectoriilor așteptate. Alte națiuni, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Norvegia și Grecia, sunt încă într-un stadiu incipient în traiectoria lor și se vor confrunta cu o creștere rapidă a ratei de decese când vor ajunge la vârf în perioada maximă între a doua și a treia săptămână a lunii aprilie.

În Europa, rata maximă zilnică de decese de la COVID-19 se va înregistra în a treia săptămână a lunii aprilie. În plus, pandemia se va răspândi din sudul continentului, potrivit unui nou studiu condus de Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME) al Universității Washington din Seattle (SUA).

Analiza se bazează pe o gamă largă de surse de informații, cum ar fi guvernele locale și naționale, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), declarații oficiale privind implementarea politicilor de distanțare socială și date privind ratele de mortalitate specifice pe vârste din China, Italia, Coreea de Sud și SUA.

IHME a început să facă proiecții despre impactul pandemiei în Statele Unite la 26 martie. Noile estimări reprezintă primul set de prognoze pentru Europa și se bazează pe modelarea vârfului ratelor de deces și a utilizării spitalului în Wuhan, orașul chinez unde a fost descoperit virusul, precum și în șapte locații europene care au ajuns la punctul maxim de decese zilnice: Madrid și Castilia-La Mancha (Spania); și Toscana, Emilia-Romagna, Liguria, Piemonte și Lombardia (Italia).

Dintre aceste opt locații de vârf, doar una, Wuhan, a adus cazurile noi aproape de zero.

Noul anunț susține că aproximativ 151.680 de oameni vor muri în timpul ceea ce cercetătorii numesc primul val al bolii. În comparație, se estimează că SUA vor avea 81.766 de decese. „Se pare că numărul de decese în Europa va depăși proiecțiile noastre pentru Statele Unite”, spune Christopher Murray, directorul IHME. „Aceasta în ciuda scăderii deceselor care se produce acum în Italia și Spania”.

Numărul deceselor în multe țări este agravat de cererea de resurse spitalicești „mult peste disponibilitate”. Studiul înregistrează, de exemplu, că în Marea Britanie este de așteptat o cerere maximă de 102.794 paturi de spital necesare, comparativ cu 17.765 disponibile; 24.544 paturi UCI în comparație cu cele 799 disponibile și 20.862 de ventilatoare – în prezent fără cifre cu cele disponibile.

Datele actuale dezvăluie că majoritatea regiunilor din Italia și Spania și-au depășit vârfurile de decese, în timp ce alte teritorii se apropie de vârfurile lor, iar altele se confruntă cu mortalitate maximă la sfârșitul lunii aprilie.

Sursa: Telecinco/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Asta e ceva intre prostie si prosteala.
    Nu exista date disponibile -sau datele sunt foarte eterogene, de la o tara la alta – pentru a putea face astfel de predictii, mai ales cu gradul de precizie pretins – 102794 paturi sau 20862 ventilatoare.
    Asta nu e stiinta: este imposibil sa determini rezultate atat de precise cu atat de multe variabile si ar fi fost necesara indicarea macar a marjei de eroare. Studiul pretinde ca nu are marja de eroare. Inposibil.
    Mai mult, institutul respectiv lucreaza in stransa colaborare cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, cea care intretine ideea ca este o mare epidemie si trebuie cumva sa justifice ceea ce sustine, acum ca atatea tari si-au inchis economiile.

    • Aberezi când spui că studiul pretinde că nu are marjă de eroare. În primul rând nu e studiu, e un model care are ca materie primă datele din mai multe studii. Unele date sunt mai demne de încredere, altele mai puțin. Modelul nu are pretenția de a fi precis și niciun model nu poate fi precis. Cifrele alea nu au fost rotunjite, atâta tot. Referitor la OMS, șeful lor e prieten cu chinezii, de-aia s-a și mișcat OMS în reluare și a subestimat gravitatea.

  2. In Romania varful va fi cel mai probabil in prima decada a lui mai.
    Daca izolarea a functionat cat-de-cat pana acum, de pasti idiotii vor rupe lantul.
    Se vor aduna cu zecile la masa, mai ales la tara, se vor imbata si se vor pupa cu taticu si mamica, o sa vina si varu’ intors recent din Italia, si vecinu’ care a fost la munca in Spania…
    Lipsa de educatie, prostia si incapacitatea autoritatilor vor ucide cine stie cati oameni.
    Fmm psd, fmm voiculescu!

    • Nu prea am înțeles ce legătură are varanul, mai ales că „elitele” recent repatriate din raiul occidental nu-s electoratul PSD.
      Dar dincolo de asta, probabil așa e – Paștele ar putez zădărnici carantina.
      În plus, un aspect care le-a scăpat tuturor privind șomajul tehnic al bugetarilor: deși inutili conform discursului extremist, jumătate vor fi obligați să se prezinte la serviciu. Asta înseamna probabil niște sute de mii de oameni care nu desfășoară activități esențiale pe timp de criză, puși pe drumuri tocmai de statul care ne spune să stăm în casă.

    • Ok, si daca niciunul nu e infectat, care e riscul sa primeasca virusul? Daca 10 oameni care nu fac nimic in ziolare de ce s-ar imbolnavi daca s-ar aduna. Pana acum focarul mare a fost adus din import, de 2,3 saptamani nu mai poti intra in tara daca nu stai in carantina. Focarul acum e in spitale. Problema mi se pare alta, tare mi teama ca vor fi multi care au nevoie d emedic din cazua ca….mananca prea mult si vor lua boala din spital. De asta mi m=ai frica nu de adunatul in familie.

  3. Daca facem o analiza din burta ca la bursa pe grafice, Romania in 3 saptamani va fi undeva in media dintre Spania si Germania astazi. Asta daca avem sinceritate in raportari si se fac teste corespunzator.

    La rata de testare din rapoarte, suna ori a musamalizare, ori ca guvernul nu isi permite sa sprijine financiar sectorul medical sa poata testa proportional cum o face Germania, Franta, Spania.

  4. Acuma, de cate ori cate o universitate, faimoasa sau obscura, publica un calcul din asta al probabilitatilor – voi veti decide sa-l publicati de bun? Plus niste titluri care nu implica conditional-optativ> de ex, Romania AR FI la jumatatea epidemiei. Nu SUNT. Avand in vedere ca publicati o stire despre un studiu al probabilitatilor, nu ceva exact!

  5. Rahat Cehia e la jumătatea crizei. E la final. Mult mai in fata ca România. Dacă acu 1….2 erau 10…20 de locuri diferența in Clasamnet….acum sunt vecine.