G4Media.ro

Statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății au acceptat să negocieze un…

sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății au acceptat să negocieze un acord privind prevenirea pandemiilor viitoare pentru a elimina diferențele de opinie dintre UE și SUA

Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au ajuns la un consens provizoriu pentru a negocia un viitor acord privind prevenirea pandemiilor, eliminând diferenţele de opinie dintre părţile conduse de Uniunea Europeană şi Statele Unite, au declarat duminică diplomaţi citaţi de Reuters.

Proiectul de rezoluţie, elaborat în cadrul negocierilor din acest weekend, va fi prezentat spre adoptare miniştrilor sănătăţii la adunarea specială de trei zile a OMS care se deschide luni, au spus diplomaţii.

Progresul diplomatic a venit pe fondul îngrijorării internaţionale tot mai mari cu privire la varianta Omicron a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în Africa de Sud în această lună şi care s-a răspândit în întreaga lume.

Un acord global de consolidare a prevenirii şi a răspunsurilor la pandemie, care ar urma să fie gata în mai 2024, ar acoperi aspecte precum schimbul de date şi secvenţe de genom ale virusurilor emergente şi al oricăror potenţiale vaccinuri şi medicamente derivate din cercetare.

Această decizie, de a înfiinţa un corp de negociere asupra unui viitor acord privind pandemia, poate fi doar sfârşitul începutului, dar flexibilitatea arătată şi amploarea sprijinului este un bun semn pentru eforturile vitale care vor urma”, a spus într-un comunicat Simon Manley, ambasadorul Marii Britanii la Naţiunile Unite la Geneva.

Marea Britanie, împreună cu UE şi alte aproximativ 70 de ţări, au făcut eforturi pentru un tratat obligatoriu din punct de vedere juridic.

Statele Unite, susţinute de state printre care Brazilia şi India, au fost reticente să se angajeze într-un tratat obligatoriu, au declarat diplomaţii săptămâna trecută.

”Există un acord asupra unui text care pentru noi este foarte satisfăcător. De asemenea, le oferă americanilor o cale de ieşire, care sunt în mod clar uniţi”, a spus un diplomat european”.

Un alt diplomat a spus: ”Este un rezultat bun… A existat o bunăvoinţă enormă pentru a obţine un limbaj comun”.

Proiectul de rezoluţie a fost postat pe site-ul OMS.

Potrivit datelor oficiale, peste 260,77 milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus şi 5,45 milioane au murit de când SARS-CoV-2 a apărut în China în decembrie 2019.

OMS afirmă că China încă nu a a pus la dispoziţie unele dintre datele sale timpurii care ar putea ajuta la identificarea originii virusului.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Prea timpuriu, o pandemie se repete odata la 100 de ani.

    • Zici?
      Pai si daca mai scapa unu din laborator ca asta, sau se face „scapat”? De ce sa mai astepte 100 de ani cand pot face banu gros acuma??

      Oricum, „sa eliminam diferentele de opinie” pare sa fie in ton cu suprimarea oricarei opinii critice care e acuma la moda.

  2. Să fie înstare de pandemia asta. Că de alta mai vedem.

  3. Era Orwelliana Incepu. Ne vedem la finish. Scapa cine poate.

  4. @10 Mare dreptate ai! Pacat ca sunt orbi si surzi! Se instaleaza NWO oficial din secunda 2. Chiar scapa cine poate!!!

  5. am inceput sa ne intrebam daca ar fi destul de bine sa ne gandim cum am putea incepe sa discutam cum sa incepem sa punem problema sa se demareze inceputul…

  6. Acord la mivel de ministri ??Si zici ca va fi obligatoriu la mivel de stat ?Ce fel de dictatura e ásta ? Romania nu trebuie sa o confirme prin lege ?Sper ca primul articol sa stabileasca obligativitatea platii de daune dupa ficare deces cauzat de un virus”scspat”in peidaj de catre statul vinovat. Avem precedent. Putem incepe cu China.In rest, mai védem.