G4Media.ro

Şase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag” pentru sezonul estival…

sursa foto: Info Sud-Est

Şase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag” pentru sezonul estival 2022: Una în Mamaia, una în Olimp și câte două în Năvodari și Eforie

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care prezintă şi lista acestor plaje, una fiind din Mamaia, câte două din Năvodari şi Eforie şi o alta din Olimp, transmite News.ro.

„Şase plaje româneşti au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent”, transmite joi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Instituţia precizează că pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002 privind unele măsuri de implementare în România a Programului „Steagul Albastru – Blue Flag”, cu toate modificările şi completările ulterioare, România, prin Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al FEE, a demarat demersurile pentru implementarea programului.

„În urma verificării îndeplinirii criteriilor de acordare a Steagurilor Albastre, documentaţia trimisă, care include şi declaraţia juriului naţional de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului, precum şi cele şase aplicaţii, a fost evaluată de către juriul internaţional, iar toţi cei şase aplicanţi au primit eticheta Steag Albastru pentru sezonul turistic 2022″, anunţă ministerul.

Plajele care au primit această distincţie sunt: „Vega Vintage” din staţiunea Mamaia, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie şi „Phoenicia Blue View” din Olimp.

Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.

Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement şi operatorilor de turism durabil.

Programul „Steagul Albastru – Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

Prin asigurarea continuităţii acestui program voluntar, România este vizibilă şi prezentă an de an pe harta mondială Steagul Albastru, sporind potenţialul turistic al zonelor premiate şi generând un impact benefic din punct de vedere economic.

sursa foto: Info Sud-Est

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Blue flag adica 25 de lei o bere si 100 sezlongul

    • blue flag pentru white collars care fac peste 100.000 de euro pe an, nu pentru toti taximeTriştii afumaţi…

    • Cu trenul și mașina se ajunge în 2 ore de la București la Constanța și 3 ore la celelalte stațiuni turistice.
      Există autostradă și cale ferată moderna.

  2. frectii !

  3. Cine a vazut o plaja blue flag (si le-a vazut toata lumea, de obicei fac genericele filmelor) stie ca nu avem asa ceva in Romania.
    Dar cum remarca Vaxx, avem inca 6 locatii pentru cine vrea sa arate ca are bani de spart la mare.

  4. Oare cat a fost spaga pt eticheta asta?! Plaja Blue Flag la Navodari?! Hai zi să puți! Pe plaja aia unde plutesc reziduuri petroliere in apa? Plaja aia unde se varsa canalizarea din oras?! :)))

    • Hai, zi sa moori tu!…
      Trebuie sa fi cheltuit o avere primaria din Navodari ca sa aduca apa reziduala din oras pana in mare, peste canal…
      In Mamaia, poate…
      Cat despre reziduurile petroliere, alea daca sunt, sunt peste tot, daca paza de coasta nu supravegheaza ce deverseaza vapoarele; Marea Neagra e cam sat fara caini din punctul asta de vedere.

  5. Blue flag? Totul este reclamă! Anul trecut la Olimp algele în descompunere erau peste tot de-a lungul țărmului. Plaja Phoenicia Blue View nu făcea excepție. Nu mi s-au părut a-și da interesul să curețe țărmul. Merge și așa. Să le încasăm banii pe cazare… asta contează.