G4Media.ro

Rusia acuză SUA că se folosesc de oportunităţi IT pentru a se…

Rusia acuză SUA că se folosesc de oportunităţi IT pentru a se angaja într-o concurenţă neloială și că platformele de socializare cenzurează conținutul în mod arbitrar

Rusia a acuzat sâmbătă Statele Unite că se folosesc de oportunităţi IT pentru a se angaja în concurenţă neloială şi că platformele de socializare cenzurează conţinutul în mod arbitrar şi fără discriminare, transmite Reuters, citată de News.ro

În această săptămână, Rusia a anunţat că încetineşte viteza de funcţionare a Twitter ca represalii pentru ceea ce a descris ca un eşec în eliminarea conţinutului interzis.

Ţara a ameninţat că va bloca funcţionarea platformei, o mişcare care escaladează un conflict între Moscova şi firmele de socializare americane.

Twitter etichetează unele firme de mass-media ruseşti ca fiind ”mass-media afiliată la stat”, o măsură condamnată de Moscova.

În decembrie, preşedintele Vladimir Putin a semnat care includ noi măsuri care pot restricţiona giganţii SUA din domeniul mediei sociale.

”[Platformele] nu au, în principiu, standarde unificate pentru gestionarea lor. Acesta este un impas semantic şi tehnologic. Conţinutul digital este cenzurat în mod arbitrar şi fără discriminare de către anumiţi moderatori, fără decizia unei instanţe sau a unei autorităţi competente relevante”, a scris sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Twitter a anunţat marţi că este profund îngrijorată de încercările sporite de a bloca şi de a restrânge conversaţiile publice online şi că este îngrijorată de impactul asupra libertăţii de exprimare a măsurii ruse de a încetini serviciul său.

Obiectivul Washingtonului este evident – să folosească oportunităţile IT pentru concurenţă neloială în toate sferele”, a mai spus Zakharova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rusia și China nu au t democrații. Tocmai lipsa de cenzură unitară înseamnă că o știre poate trece și fi citită cel puțin pe una dintre platforme. Sunt firme independente, iar ce vrea Rusia este controlul lor, ca sub comunism.

    • retelele sociale si google cenzureaza la greu materialele si postarile care nu se incadreaza in retorica mainstreamului globalist, progresist liberal
      asta in opinia ta e o practica democratica superioara celei din china si rusia?

    • Da este o practica superioara celei din china si rusia.
      Putin isi omoara opozanti, uni sunt impuscati pe strada, alti otraviti, alti sunt in inchisoare.
      In china nu exista libertatea cuvantului.
      Pe tine nu te impiedica google sau altcineva sa iti spui parerea.
      E adevarat ca nici nu iti promoveaza ineptiile.

  2. Nu exista stergeri arbitrare. Totul e bine calculat sa se reduca vocea opozitiei antisistem din Occcident si sa se amplifice opozitia antisistem din tarile care nu „privatizeaza” intocmai si la timp.

    (Ce fel de „investitor” e acela caruia Bideu ii da bani cu dobanda 0% de la imprimanta magica a SUA, numai tapalagii stiu. Realist vorbind, daca Carlyle exista numai datorita subventiilor guvernamentale SUA, iar expertiza lor, cu care au fondat la Black Sea Oil and Gas, este nula, asistam doar la jepcuirea guvernului Romaniei de catre guvernul SUA.)

    Pana si cele 2-3 comentarii care par ca scapa cenzorilor sunt permise numai penru ca astfel se mentine publicul captiv. Prostul ar intra la banuieli daca 100% din comentariii ar fi „Hunter e cel mai bun sondor de gaze din Ucraina”, asa ca cenzorii micsoreaza laudele la 99%.