G4Media.ro

România, printre statele cu cea mai mare rată de pozitivare din Europa/…

captură foto

România, printre statele cu cea mai mare rată de pozitivare din Europa/ Brazilia are cei mai mulți bolnavi COVID-19 din lume raportat la numărul de teste zilnice

România înregistrează, în ultimele săptămâni, printre cele mai mari rate de pozitivare din Europa. O medie a ultimelor șapte zile arată că 4,5 români au fost depistați pozitiv din 100 de teste realizate zilnic. Rata pozitivării în țara noastră a crescut constant de la începutul lunii iunie, când România a înregistrat cele mai puține persoane infectate per număr de teste realizate zilnic – 1,6%.

Cele mai mari rate de pozitivare în România s-au înregistrat la începutul lunii aprilie și depășeau 12%, însă atunci se realizau între 2.000 și 4.000 de teste zilnice, mult mai puține față de testele prelucrate în acest moment.

În ceea ce privește Europa, conform datelor furnizate de Our World in Data, zona de sud-est are în acest moment cea mai mare rată de pozitivare: Ucraina 7,7%, Croația – 7%, Bulgaria – 5,5%, România – 4,9% și Serbia – 4% este top 5 al Europei în ceea ce privește persoanele depistate pozitiv, raportat la numărul de teste realizate zilnic.

O rată mare de pozitivare, în creștere în ultima vreme, o întâlnim și în Cehia – 3,30%.

La polul opus, cele mai mici rate de pozitivare se întâlnesc în țările nordice (cu excepția Suediei – 3,4%): Finlanda – 0,2%, Norvegia – 0,2%, Danemarca – 0,3%, Țările Baltice – între 0,2-0,4%.

De asemenea rate de pozitivare sub 1% se mai întâlnesc în Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Austria, Ungaria sau Grecia.

La nivelul întregii planete, cele mai mari rate de pozitivare sunt înregistrate în America Centrală și de Sud, acolo unde Brazilia are 66,3% – cea mai mare rată din lume – urmată de Bolivia – 60,70% și Mexic – 59,60%.

Alte țări unde numărul de persoane depistate pozitiv raportat la testele zilnice este mare sunt Africa de Sud – 27,3%, Indonesia – 12,9% sau India – 12,1%.

SUA înregistrează o rată de 8,7% și este țara care realizează cele mai multe teste zilnice, ajungând până în acest moment la peste 50 de milioane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cu siguranță o sa scadă într-o săptămână și la noi numarul . În primul rând testele sunt facute in proporție de 50% in privat pt vacanțe& varii servicii. E, cum unele țări au impus restricții românilor, nu văd de ce s-ar mai duce omul la testare fara sa aiba vreo problema.

    • Daca scade numarul de teste pentru vacante, evident va creste numarul de infectati raportat la numarul de teste, din moment ce pentru cei testati pentru vacante probabilitatea sa fie infectati e mai mica. Greu cu matematica asta.

  2. Cu siguranță o sa scadă într-o săptămână și la noi numarul . În primul rând testele sunt facute in proporție de 50% in privat pt vacanțe& varii servicii. E, cum unele țări au impus restricții românilor, nu văd de ce s-ar mai duce omul la testare fără să aibă vreo problema

  3. Dc plm trebuie sa platim toti pt tratamentul infectatiilor, nu stiu de unde l-am luat, vai am lasat garda jos, plm asta e l-ai luat hai si sa afli cat costa tratament, spitalizare, etc..