G4Media.ro

Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă se încheie la sfârşitul verii / Investiție…

Sursa foto: Evenimentul

Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă se încheie la sfârşitul verii / Investiție de peste un milion de euro

Termenul de finalizare prevăzut pentru restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău s-a decalat cu o lună şi jumătate, anunță Ziarul de Iași.

O notificare afişată în acest weekend pe platforma electronică de achiziţii publice anunţă că durata şantierului la Bojdeuca din Ţicău s-a prelungit cu o lună şi jumătate.

Lucrările de restaurare au debutat la începutul anului trecut şi s-au înscris în grafic până acum. Renovarea Bojdeucii şi a muzeului de alături fac parte din proiectul „Călător pe meridiane culturale”, lansat de Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabile a CJ cu peste cinci ani în urmă. Dincolo de Prut, raionul Făleşti reface şi dotează Muzeul local de istorie şi etnografie, iar primăria oraşului restaurează drumul istoric „Ştefan cel Mare” din zona centrală, pavat cu granit.

Finanţarea pentru toate trei obiectivele este de 1,72 milioane de euro, din care puţin peste un milion costă restaurarea Complexului „Ion Creangă”, iar diferenţa de 681,5 mii euro merge la Făleşti.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. 1 milion de euro?? Inteleg ca este o restaurare manuala si minutiosa dar totusi acolo nu se pun materiale de lux ca de exemplu marmura, foita de aur, etc.

    • 10.000 restu….. Tipic romanesc

    • est epentru tot omplexul muzeal….dar asa nu dadeai click sa vezi cum poate sa coste atat. „Lucrările care au fost demarate la începutul anului 2022 includ activități de restaurare și securizare a Bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale din incintă, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat, iar perioada de implementare este de 24 luni.”

  2. Se fac lucrări de restaurare în plin sezon turistic. Nu s-a gândit nimeni să progrmaeze lucrările în perioadele mai puțin frecventate de turiști. Nu ar trebui să mă surprindă: în 2019 am fost în Iași taman în perioada Paștilor. Toate muzeele s-au închis începând cu joia mare până miercuri sâptămâna următoare, când a fost 1 mai. Ei nu pricep și nu vor pricepe niciodată că oamenii se plimbă vara în perioada de concediu și în perioadele de sărbători, când are liber. Deh, mai puțini turiști, mai puțin de lucru, iar salariul vine din oficiu …