G4Media.ro

Reacția coaliției de guvernare la întrebările anunțate de Iohannis la referendum: PSD…

Reacția coaliției de guvernare la întrebările anunțate de Iohannis la referendum: PSD anunță că este de acord cu întrebările, dar consideră consultarea populară inutilă, iar ALDE susține că întrebările respective produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri

PSD și ALDE au reacționat joi în mod critic la anunțarea de către Administrația Prezidențială a celor două întrebări pentru referendumul pe justiție din 26 mai, social-democrații precizând că sunt de acord cu întrebările, dar susținând că referendumul pare lipsit de utilitate. În schimb, cei de la ALDE au scris pe Facebook că întrebările anunțate de șeful statului produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri.

”PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate. În aceste condiții, referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

”Președintele Klaus #Iohannis lovește din nou. După ce ne-a fiert doi ani și mai bine cu al său referendum pe justiție, azi ne-a venit ”lumina” de la Ierusalimul cotrocenist. Din păcate, nu ne luminează deloc, mai degrabă ne întunecă deplin. Sunt întrebări care produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri. Pentru noi e clar că această improvizație de #referendum nu este decât o nouă dovadă că dl Iohannis nu a înțeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui Președinte. Îi mai spunem o dată poate înțelege pentru ultimele 6 luni de mandat: rolul unui președinte este de a uni și nu de a dezbina! De a clădi și nu de a dărâma! Și mai speră președintele că, prin convocarea referendumului în paralel cu alegerile, va purcede alături de Rareș Bogdan și Ludovic Orban să bată țara-n lung și în lat, doar-doar le-o mai sălta procentele. Iar la întrebarea dacă președintele va folosi banii publici ai Administrației Prezidențiale pentru a face campanie alături de PNL nu ne trebuie un referendum național pentru a ști dinainte răspunsul”, au scris și cei de la ALDE pe pagina de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis, Mădălina Pușcalău, a anunțat joi într-o declarație de presă la Cotroceni cele două întrebări care vor fi pe buletinul de vot al referendumului pentru justiție organizat de președinte.

Prima întrebare: Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii în domeniul infracțiunilor de corupție?

A doua întrebare: Sunteți de acord cu interzicerea emiterii de către guvern a Ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și organizării judiciare, precum și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele de urgent direct la CCR?

Citește și:

Kelemen Hunor: Întrebările pentru referendum sunt clare, răspundem afirmativ la ambele

Raluca Turcan: PNL a depus o sesizare de neconstituţionalitate pe cele două Coduri penale votate joi de Parlament / ”Susţinem referendumul convocat de preşedinte”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Si ce-o fi rau ca aceste intrebari produc si alte intrebari?! Cu cat mai multe intrebari ne punem, cu atat mai bine. Te intrebi – deci existi!

  2. Da’ mare grijă aveţi de populime, că n-o să înţeleagă întrebările!
    Că voi, oricum, n-o să luaţi în seamă rezultatul, dacă referendumul va fi validat!

  3. De acord, sunt tehnice, nu ataca fondul problemei: vrem să protejăm politicienii infractori sau vrem drepturi egale pentru toți.
    Referendum ul se concentrează pe unele teme tehnice.

  4. Hotii de la guvernare.

  5. Mă bucură carachioșii ăștia doi, că- sunt de acord cu întrebările referendumului organizat de Președinte și nu de ei. Poate află și prostacii lor, ca să nu o mai dea langa pe site-uri cu bau-bauri de neconstituționalitate sau Comisia de la Veneția (nu că le-ar lua cineva în seamă prostiile).
    Restul e gargară. Aștept să înceapă să-și dea cu părerea în pauzele de mișcare din programul educațional Jilava sau Rahova.

    • Pana nu sunt schimbati dinozaurii din CCR si eliminarea judecatorilor si procurorilir corupti ma indoiesc ca se va intampla ceva. In justitie se duc lupte intestine pentru sefie si influenta la varful acesteia (ICCJ, CSM, etc). As vrea sa vad in CCR doar magistrati intrati dupa un concurs dur si inclusiv testare psihologica in ceea ce priveste loialitatea fata de tara si valorile morale

    • Platitorule de taxe, stii raspunsul meu la problema pusa de tine: trebuie sa mai asteptam intre 30 si 50 de ani!

  6. Spre exemplu mie întrebările de la referendum îmi ridică întrebarea: când vor ajunge infractorii la pușcărie?