G4Media.ro

Răspunsul umilitor primit de la Ministerul Educației de 1.000 de directori de…

Foto: Andrea Piacquadio - Pexels.com

Răspunsul umilitor primit de la Ministerul Educației de 1.000 de directori de școli care au trimis un memoriu cu probleme pe care le au în activitate: Ocuparea funcțiilor de conducere este opțiunea voastră, nu o obligație

Peste 1.000 de directori de școli și grădinițe semnalează Ministerului Educației, printr-un memoriu, problemele cu care se confruntă în activitatea lor, precum salariile care nu le-au fost majorate și necesitatea creșterii numărului de zile de concediu, așa cum au celelalte categorii de profesori, deoarece „în prezent, directorul de școală este cel mai prost plătit dintre toate celelalte categorii de personal didactic”. Edupedu.ro a obținut documentul, pe surse, de la directorii de școli care sunt nemulțumiți de situația în care se află. Răspunsul dat de Ministerul Educației a fost că persoanele care ocupă funcții de conducere în unitățile de învățământ „au semnat contractele de management educațional și fișa de post cunoscând în totalitate prevederile legale în vigoare”, potrivit Edupedu.ro.

Ministerul Educației a transmis că înscrierea la concursul de directori este o opțiune de „ordin personal”, fără să existe o obligație legală.

„Legislația în vigoare nu prevede obligația personalului didactic de a ocupa o funcție de conducere prin detașarea în interesul învățământului, respectiv de a se înscrie la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ, acestea fiind opțiuni de ordin personal”, se arată în răspunsul dat de Ministerul Educației.

Ministerul are „convingerea” că directorii de școli au semnat contractele de management cunoscând legislația în vigoare: „Avem convingerea că persoanele care ocupă funcțiile de conducere din unitățile de învățământ au semnat contractele de management educațional și fișa de post cunoscând în totalitate prevederile legale în vigoare și cele conținute de documentele semnate.”

  • Deși memoriul era adresat Ligiei Deca, răspunsul instituției nu este semnat de ministrul Educației, ci de secretarul de stat Sorin Ion.

În loc să rezolve aspectele semnate, Ministerul Educației transmite semnatarilor că un director poate să soluționeze problemele cu care se confruntă:

„De asemenea, apreciem că un bun manager, director sau director adjunct, având cunoștințe și competențe manageriale și de leadership, precum și abilități de rezolvare a situațiilor-problemă, fiind preocupat permanent de perfecționare în domeniu, va aplica un management strategic coerent, echilibrat, bazat pe colaborare și comunicare eficientă. Un astfel de director poate să soluționeze cu responsabilitate situațiile și problemele cu care se confruntă în exercitarea funcției pe care o deține”, conform sursei citate mai sus.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. cam asa e comunicarea MARELUI TRADATOR si in general a PSNLUDMR cu societatea civila
    s-a vazut la REFERENDUMUL JUSTITIEI , se vede la LEGILE EDUCATIEI …

  2. Răspunsul tătucului este foarte corect; slugile se înghesuie să-l slujească necondiționat, pentru a avea oarece foloase personale, din șpăgi – în marea majoritate a cazurilor.

  3. Ce chestie… Dupa multe scrisori semnate de mii de directori in care atrăgeau atenția asupra necesitați reformei si a problemelor sistemului s-a ajuns si la salarii. Nu ma așteptam…

  4. „Apreciem că un bun manager, director sau director adjunct, având cunoștințe și competențe manageriale și de leadership, precum și abilități de rezolvare a situațiilor-problemă, fiind preocupat permanent de perfecționare în domeniu, va aplica un management strategic coerent, echilibrat, bazat pe colaborare și comunicare eficientă. Un astfel de director poate să soluționeze cu responsabilitate situațiile și problemele cu care se confruntă în exercitarea funcției pe care o deține”. Daca înlocuim vocabula „director” cu „ministru”, „secretar de stat”, „director în minister (stim noi care)” descoperim irelevanta TOTALA a bla-bla-blaului din textul cu pricina. S-apăi !! Cât despre ce „apreciem” alde noi: cf. batrânii din Muppets: „Who cares ?”