G4Media.ro

Primăria Sectorului 5 vrea să monteze module fotovoltaice pe 37 de unităţi…

Sursa foto: Axionet

Primăria Sectorului 5 vrea să monteze module fotovoltaice pe 37 de unităţi de învăţământ, grăniţe, şcoli şi licee

Primăria Sectorului 5 anunţă miercuri că doreşte să obţină finanţare nerambursabilă prin intermediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, astfel că a depus proiectul “Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităţilor administraţiei publice locale – clădiri aflate în administraţia UAT Sector 5” prin care se vor monta module fotovoltaice pe 37 de unităţi de învăţământ, grăniţe, şcoli şi licee, transmite News.ro

”Primăria Sectorului 5 se preocupă în mod constant de îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi protecţia mediului, motiv pentru care a identificat oportunitatea de a obţine finanţare nerambursabilă prin intermediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020”, anunţă primăria.

Valoarea totală a proiectului “Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităţilor administraţiei publice locale – clădiri aflate în administraţia UAT Sector 5” este în cuantum de 27.029.913,58, inclusiv TVA.

Principalele funcţii ale centralei electrice fotovoltaice sunt: captarea energiei solare, transformarea acesteia în energie electrică, regularizarea energiei electrice (transformarea energiei electrice din current continuu în curent alternativ cu caracteristici standard), transformarea parametrilor energiei electrice de curent alternativ pentru asigurarea compatibilităţii cu parametrii din SEN, furnizarea energiei electrice în SEN, echilibrarea SEN prin producţie distribuită.

Obiectivele proiectului “Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităţilor administraţiei publice locale – clădiri aflate în administraţia UAT Sector 5” sunt îmbunătăţirea eficienţei energetice şi stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul întreprinderilor şi producerea energiei din surse regenerabile destinate autorităţilor administraţiei publice locale, mai precizează instituţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Oare cum poti obtine fonduri de la un program expirat de 2 ani? Chiar nu s-a facut nimic cu banii din acel program pana acum? Alta data sa-l denumeasca POIM de amu pan’ la Sf. Asteapta!

  2. Deși pare o idee bună totuși e o p r 0 $ t 1 3.

    Orice unitate care produce energie electrică indiferent cât de mică e are nevoie de mentenanță.

    Pe timp de iarnă trebuie cineva angajat să dezăpezeasca sau să șteargă periodic de praf vara panourile ca să nu scadă drastic randamentul. Pt lucru la înălțime trebuie plătit iar un spor de pericol, pt lucru cu voltaj mare, iar trebuie personal calificat ca să nu ne trezim că face unu ca beculețu de Crăciun pe acoperiș sau la vreo furtună ceva..

    Dacă nu se dezăpezește în timp util, a doua zi copii/profesorii nu vor avea curent și poate nici apă care e pompată cu pompe electrice etc

    Proiectele bazate pe energie solară sunt foarte utile în zonele deșertice și chiar și acolo se folosesc concentratoarele solare cu randament ridicat și nu panourile solare care sunt ieftine dar au randament scăzut

    • Daca Rusnacii au plecat la război? Te adaptezi așa cum poți. Nu o sa ii pupam sa ne dea gaz.

  3. ce s-ar face galaxia fara cei ca tine……