G4Media.ro

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, despre o presupusă rețea de traficanți cu refugiați:…

Sursa foto: Facebook - Rumen Radev/ Румен Радев

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, despre o presupusă rețea de traficanți cu refugiați: Ce caută ei aici și ce măsuri iau aceste țări pentru a combate această migrație? Nu putem face față singuri acestei rețele organizate puternice

“În multe țări există centre pentru refugiați care organizează circulația migranților. Traficanții – cetățeni din aproape toate statele membre UE – sunt prinși în Bulgaria. Ce caută ei aici și ce măsuri iau aceste țări pentru a combate această migrație? Ar trebui să fie clar că nu putem face față singuri acestei rețele organizate puternice”. Acest lucru a fost declarat de președintele bulgar Rumen Radev cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen, transmite 24Chasa, citată de Rador.

„Există crimă organizată și corupție peste tot și nu putem renunța la insistența noastră cu privire la aderarea la Schengen. Prioritățile se schimbă și trebuie să ne căutăm drepturile. Dar trebuie să ne facem temele și pe plan intern și să scriem, să adoptăm și să ne aplicăm legile”, a afirmat președintele bulgar.

El a fost invitat la o reuniune a organizațiilor patronale, unde s-au discutat probleme legate de inflație, precum și prioritățile naționale – aderarea noastră la Schengen, zona euro și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Cu toate acestea, Radev a subliniat că guvernul interimar a depus o muncă diplomatică imensă în aceste direcții, pentru a se recupera rămânerile în urmă. Avem deja sprijinul Europei pentru Schengen, precum și pentru zona euro. Am semnat și un memorandum în decembrie privind monedele euro, care reprezintă punctul de cotitură în acest proces.

S-au făcut progrese mari și în ceea ce privește aderarea Bulgariei la OCDE. În octombrie, ne-a vizitat președintele organizației, Korman, iar în fața lui Bulgaria a prezentat raportul preliminar finalizat, care deblochează elaborarea foii de parcurs pentru aderare. Bulgaria a reușit să o facă cu două luni mai devreme, cu un guvern interimar, față de alte țări cu guvern ales, ne așteptăm să se deschidă aici o reprezentanță permanentă a OCDE, a amintit Radev.

El a subliniat în fața angajatorilor că crizele au arătat că energia este baza economiei și fără o energie puternică nu se poate vorbi de industrializarea țării și i-a chemat pe cei prezenți să ajute cu analize și recomandări privind strategia energetică a Bulgariei.

“În ultimele luni, s-a făcut enorm pentru conectivitatea noastră – interconectorul cu Grecia, am ajuns la un acord de neconceput până acum cu Turcia privind rezervarea de capacitate, evitarea și reducerea clauzelor take or pay și, în schimb – licitații transparente, deschise pentru gaz lichefiat. Am început interconectorul cu Serbia, precum și proiectul bulgar solidarity ring – unirea rețelelor Slovaciei, Austriei, României, Ungariei”, a mai spus Radev.

La rândul său, mediul de afaceri și-a exprimat nemulțumirea față de respingerea în avans de către Ministerul de Finanțe a aderării Bulgariei la zona euro de la 1 ianuarie anul viitor. Potrivit angajatorilor, acest lucru poate crea pericolul ca eforturile Bulgariei în această direcție să scadă din nou.

Sursa: 24chasa/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...