G4Media.ro

Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani. Aproximativ 60% până la…

Sursa foto: Pixabay.com

Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani. Aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată (Institutul Robert Koch din Germania)

Pandemia de coronavirus ar putea dura aproximativ doi ani, a declarat marţi preşedintele agenţiei de sănătate publică Robert Koch din Germania, adăugând că evoluţia depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului, transmite Agerpres.

Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch, a declarat că în cele din urmă aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru.

„Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani”, a declarat el marţi într-o conferinţă de presă, adăugând că evoluţia depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin.

„Încă nu ştim care va fi rata de deces la final”, a declarat el reporterilor.

Lothar Wieler a precizat că în lipsa măsurilor stricte de distanţare socială anunţate luni de cancelarul Angela Merkel, Germania s-ar putea confrunta cu milioane de cazuri de coronovirus. „Vrem să evităm acest lucru”, a spus el adăugând că institutul pe care îl reprezintă creşte nivelul de risc în Germania la „ridicat”.

Specialistul a adăugat că spitalele ar trebui să crească de cel puţin două ori capacitatea în unităţile de terapie intensivă în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni închiderea parţială ”pentru o perioadă nedeterminată” a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. 70% din 18 mil = 12.6 mil

  2. Asta e o mare prostie. Cercetatorii cred ca suntem oi? Industria pharma lucreaza din plin si este una dintre industriile cele mai bogate. In maxim 6 luni vom avea si vaccin si antivirale specifice pentru coronavirus. E clar ca multi se vor imbolnavi dar vor fi in special din tarile cu abordare mai relaxata cum ar fi Marea Britanie, SUA, Iran.

    • Durează foarte mult timp să creezi un vaccin, din cauză că trebuie să fie sigur, să nu aibă efecte adverse. În ciuda faptului că industria pharma e foarte dezvoltată, nu se poate face un vaccin mai devreme de un an, un an jumătate. Dar nu trebuie să disperăm, datorită măsurilor prompte, cel mai probabil situația nu va scăpa de sub control.

    • Dupa reactiile generale, da, cei mai multi oameni se pare ca sint oi.

    • Iar de imbolnavit se vor imbolnavi la fel de multi si la aia relaxati (Iranul nu e chiar dintre cei relaxati) si la aia agitati, doar morti or sa fie mai multi la aia agitati (vezi Italia si Spania) pentru ca actioneaza fara sa gindeasca.

    • Nu conteaza cat de bogate sunt, anumite lucruri nu pot fi cumparate cu bani. Vaccinul se obtine relativ repede. Dar testele pe subiecti umani se fac in mai multe faze, progresiv, crescand doza si numarul de persoane implicate. Dureaza cateva luni fiecare faza, pentru a descoperi eventuale reactii negative intarziate. Chiar si sarind testele initiale pe animale e putin probabil sa fie gata testele pana la sfarsitul anului.

    • @ Dănuț si @ Vlad
      Poate nu stiati dar…
      Oamenii de știință israelieni sunt aproape gata cu cercetările pentru dezvoltarea primului vaccin împotriva coronavirusului, a spus ministrul Științei și Tehnologiei Ofir Akunis, citat de Jerusalem Post. Potrivit sursei citate, vaccinul va fi gata în câteva săptămâni, iar apoi va mai avea nevoie de alte trei luni pentru a putea fi comercializat. Vaccinul va fi administrat pe cale orală pentru a fi accesibil publicului larg și poate fi administrat, deopotrivă, adulților și copiilor. Oamenii de știință din Israel lucrau de patru ani la un vaccin ce poate fi adaptat pentru mai multe tipuri de virusuri, iar acum l-au adaptat pentru coronavirus, a explicat Dr. Chen Katz, liderul grupului de biotehnologie al institutului Migal pentru Times of Israel. Cercetătorul de la Migal, institut finanțat de statul israelian, a mai spus că noul vaccin „ar putea transforma această boală (provocată de coronavirusul COVID-19) într-o răceală ușoară”
      Deci suntem in fata unui vaccin la care se lucreaza deja de 4 ani. 🙂
      Apoi…
      Institutul flamand de cercetări în biotehnologie (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze COVID-19. Cercetătorii de la Laboratorul Xavier Saelens, al acestui institut, au vorbit despre „un anticorp unic”. Totuși, înainte de lansarea pe piață a descoperirii, sunt necesare noi cercetări pentru a confirma rezultatle de până acum.
      Potrivit comunicatului de presă transmis de institut, acest anticorp ar putea oferi, spre deosbeire de un eventual vaccin, o protecție imediată, chiar dacă pentru o perioadă mai scurtă. Cei care ar putea beneficia imediat și nemijlocit de această descoperire ar putea fi cadrele medicale și persoanele cu risc crescut de expunere la virus.
      Experimentele pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina de coronavirus patogen sunt în prezent în curs de desfășurare, iar cercetătorii de la laboratorul Xavier Saelens au anunțat că pregătesc faza de testare preclinică pentru tratamentul împotriva coronavirusurilor. Echipa de oameni de știință condusă de Xavier Saelens lucrează la un potențial tratament pentru infecția virală încă de la începutul epidemiei de coronavirus. „Anticorpul a fost dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetare din Statele Unite”, potrivit Laboratorului Xavier Saelens
      Si mai sunt multe institute care lucreaza la aceste lucruri. Vi i-am prezentat pe cei mai avansati dintre ei. Restul se cam incadreaza la termenul de 9-12 luni, cel mai repede.
      In afara de asta mai exista si medicamentele aflate deja pe piata cu care se trateaza alte boli, cum ar fi Ebola, SIDA etc. Unele dintre ele par sa aiba un efect si impotriva coronavirusului. Cercetarile continua…

  3. Multumim pe aceasta cale Institutului Robert Koch pentru estimarile deosebit de optimiste si tot pe aceasta cale promitem tratament preferential factorilor de decizie din Institut, dar si din Redactie!
    PS. Preferati cazanele cu vedere spre miezul topit al Pamantului sau pe cele cu vedere spre Camera de Comanda, unde pot fi admirate capetele…incornorate…?