G4Media.ro

O asociaţie a procurorilor cere CSM să ia în calcul notele din…

Foto: Bogdan Licu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O asociaţie a procurorilor cere CSM să ia în calcul notele din şcoală ale candidaţilor la şefia marilor parchete după ce presa a dezvăluit că Bogdan Licu a avut 5 la română la bac

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită Secţiei pentru procurori a CSM să aibă în vedere dosarul profesional complet al candidaţilor la şefia marilor parchete, dar şi performanţele școlare și academice ale acestora. CSM trebuie să dea un aviz propunerilor ministrului Justiţiei pentru conducerea parchetelor.

Solicitarea asociaţiei vine după ce presa a scris despre suspiciunile de plagiat în cazul actualului procuror general interimar Bogdan Licu, candidat pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, şi după ce jurnaliştii au dezvăluit notele acestuia la bac şi la licenţă.

Potrivit pressone.ro şi ziare.com, Bogdan Licu a avut nota 5 la limba română la bacalaureat şi tot nota 5 la licenţă la drept penal.

Vezi mai jos comunicatul AIJ pe larg:

„Asociația Inițiativa pentru Justiție (AIJ), asociație profesională a procurorilor, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la studiile și cariera persoanelor propuse pentru ocuparea funcţiilor vacante înalte din Ministerul Public, solicită Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ca la evaluarea candidaţilor în vederea acordării avizului prevăzut de lege, să aibă în vedere dosarul profesional complet al fiecăruia.

Asociaţia consideră util ca Secţia pentru Procurori să solicite Ministerului Justiţiei să comunice integral înscrisurile întocmite cu ocazia evaluării candidaţilor, iar avizul emis să aibă în vedere, deopotrivă, atât performanţele școlare și academice ale acestora, cât şi modalitatea de promovare în funcţiile de execuţie ori rezultatele obţinute la diverse concursuri pentru numirea în funcţii de conducere la Judecătorii Tribunale ori Curţi de Apel şi Parchetele corespunzătoare instanţelor la care candidaţii au participat de-a lungul carierei.”

Foto: Bogdan Licu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. 5 la bac….e bun baiatu”….dar sa ne spuna si liceul, fac pariu ca-i unul cu profil agricol sau de constructii…
    Are dreptul facut la Spiru Haret, cu diploma obtinuta cica la Babes Bolyai….nu preainteleg cum….
    E nascut in 69 si a ineput dreptul ala la spiru in 91, deci, daca nu pica nea nicu, Bogdanel era un vajnic sudor pe santierele patriei.
    Ar fi f interesant, pacat ca-i imposibil, daca am putea vedea unde ar fi ajuns toti barosanii de azi fara evenimentele din 89…..sa-l vezi pe Tudose valutist la Braila, pe Serban Nicolae sculer matriter la Mecanica Fina, etc.

    • Intreaba-l pe Vela de la Interne, au fost colegi de sudura numao ca dreptul l-a facut la 35 ani la Caransebes.SIC!!!Si mai au si arnetele rosii de la Ceasca!

    • Vai de capul nostru!!!!
      Cine ne reprezintă în Instanțe!
      Meriticratia di Institutiile Statului un pleonasm.

  2. E o idee bună. Poate reuşesc să introducă criteriul ăsta nu doar la conducerea parchetelor sau în Justiție, ci în tot ce înseamnă poziții de conducere întru binele țării. Poate în felul ăsta se mai alege şi bobul de neghină…

  3. Examenul de admitere in magistratura este unul foarte serios, iar accederea pe treptele superioare in Parchet s-au facut pe baza unor criterii meritorii/examene. A califica un om doar din perspectiva unei note, care putea fi influentata/generata de multe motive (un anumit subiect la care nu era pregatit, emotie, poate stare de boala, etc) este ridicola, acest spirit critic destructiv fara a pune/ construi ceva in loc, este un cancer de care noi romanii suferim din pacate in ultimul timp.
    Oare acea asociatie de procurori au toate dosarele in lucru rezolvate, de au timp sa caute prin notele candidatilor, ce apucaturi. Incredibil!

    • Sigur ca da, ăsta a avut zile proaste timp de 8 ani, cel putin:))))
      „Adevarul” zice ca mediile lui generale din liceu arata asa:

      Clasa a IX a: 7.66
      Clasa a X a : 7.25
      Clasa a XI a: 5.62 !!!!!!!!!!
      Clasa a XII a: 6.35

      Băi frate, ăsta in clasa a XI a a avut cred doar medii de 5(cinci), de trecere cu 10 la sport:)))))))
      La facultate, tot asa, vom afla unde a intrat de fapt:)))
      Apoi, a plagiat si el un pic, de vreo 2 ori:)))))))
      Este genul de om santajabil, care se înclină cum bate vântul pentru că e ambițios și stie că are probleme grele in dosar.

  4. Politicienilor le trebuie cozi de topor,nu profesionisti…ca sa raspunda la comezi…asa ca asta e bun pentru politicieni care lau pus in functie…

  5. Sa tina cont si de bulinele de la gradinita …Frate,examenul de admitere in magistratura e,probabil, cel mai dificil din tot sistemul bugetar…Astfel de situatii arata doar cat de indepartat e sistemul de invatamant de nevoile reale…In realitate,programa la Bac nu are nicio legatura cu materia de exen la Drept…Ce trebuie sa stii Nichita Stanescu “ Leoaica tanara iubirea”sau Ion Barbu – “ Dupa melci” ori Hortensia Papadat Bengescu pt a fi magistrat? Sa fim seriosi…Am luat la Drept la Univ Bucuresti la o concurenta de 8138 de candidati…dar ce am avut pt Bac nu avea nicio legatura cu ce invatam pt admitere…asa ca,hai sa lasam ipocrizie…Deja mari companii nu mai cer diploma de licenta,ci vor sa vada ce poate un posibil angajat,ca s-au lamurit ca invatamantul e desprins complet de realitatea in care traim…

    • Alo, domnu de la drept! Dl Licu n-a prins perioada INM, examenul de admitere la universitățile private a fost întotdeauna o glumă proasta, se intra pe baza de dosar! Iar cat despre faptul că și-a dat licență la BB asta nu înseamnă că era la același nivel cu studenții acelei facultăți. Cu toții știm cât de ușor se poate frauda un examen scris, mai ales la drept. Dc se da sinteza, mai copiezi de la colegi, îți mai faci fițuici. Dacă se da grila, e și mai simplu. Am foști colegi de facultate care n-au învățat o boaba de drept în toată viața lor și cumva s-au descurcat, au trecut examenele. Dreptul nu e că medicina, dacă dai alt temei de drept nu e că și cum ai opera alt organ. Și dacă nu ai performante academice in liceu, am rezerve de cele din facultate. Că dovada notele de drept penal de la licență!

    • @Vogue,gresesti…Daca a fost numit procuror in 1999 ,INM deja functiona,doar ca,fiind mare deficit de personal,exista posibilitatea intrarii in magistratura si direct pe post,fara INM, tot prin concurs de admitere…Acum,daca plecam de la premisa ca a copiat la licenta,ca la examene stiu si eu cum se prova la Spiru,nici nu era nevoie sa copiezi, inseamna ca toti cei care au sustinut licenta odata cu el e posibil sa fi copiat sau fraudat altfel examenul? Mai mult,in contextul asta,ce relevanta au notele la Bac,pentru ca unul care are note mari,e posibil sa fi fraudat Bacul,nu? Oricum asta e ceva frecvent in Rom,iau Bacul cu note maricele specimene care nici nu prea stiu sa scrie,dar asta e deja alta poveste…Acum sa prezumam ca a fraudat si concursul de admitere in profesia de procuror?Altceva ma nelamureste in CV ul d-lui Licu…mu nota la BAC e pb…Si mai grava e pb cu acuzatia de plagiat,neclarificata inca,si care,daca s-ar confirma,ar tb sa atraga excluderea din profesia de procuror,nu doar retragerea propunerii pt functie de conducere…

  6. Iar cu facultatea la Spiru Hret si diploma la Banes Bolyai e simplu: o perioada, univesreitatile private nu aveau dreptul sa organizeze examen de licenta, iar absolventii acestora sustineau examenul la universitati de stat,odata cu absolventii acestora…Si ce bine a fost cat s-a procedat asa…Deci e clar: a sustinut ex de licenta la Babes Bolyai ,impreuna cu absolventii acestei universitati,astfel ca diploma este emisa de aceasta universitate…Daca a promovat examenul,inseamna ca a fost la acelasi nivel cu cei de la B.B. Invatamantul privat a devenit o batjocura cand s-a permis oricarui butic sa sustina examen de licenta, examen care era un simulacru, dupa cum cunoastem cu totii…

  7. Poate să aibă 10 pe linie de la grădiniță la doctorat, dacă are o „mapă profesională” care permite să fie șantajat nimeni nu are ce căuta în funcții publice !

  8. 5 is life!

    Cine a dat bacul pe vremea lui Ceasca, stie foarte bine ce scoala se facea! Astia de astazi, daca s-ar da din nou treptele I si II, n-ar mai ajunge nimeni la Bac! Sau aproape nimeni!!!! Asa ca mai usor cu pianul pe scari! Ce a facut dupa si unde, asta-i alta poveste!!! Dar intotdeauna strugurii sunt acrii! Si scumpi!!!

    Aferim!

  9. Bai oameni buni eu am luat la BAC 7,20 medie generală si lucrez in agricultură.
    Am terminat si Facultatea de Drept .
    Ce ziceți sa ma prezint la interviu cu Predoiu?

    • Dupa cat de corect scrii, sincer te-as recomanda ca Premier!
      Fata de analfabeta Dancila, esti super scolit!!!

  10. Corect!
    Regula trebuie extinsa si la Presedinte, Guvern, Parlament, Primari, Presedinti de CJ, Directori de Institutii publice, plus TOATE Functiile de conducere, chiar i-as interzice pe cei cu Diploma la fabrica de diplome Spiru Haret!