G4Media.ro

VIDEO Noul secretar de Stat al SUA anunță o puternică agendă anti-corupție:…

VIDEO Noul secretar de Stat al SUA anunță o puternică agendă anti-corupție: ”Vreau să aducem combaterea corupției sus pe agenda Departamentului de Stat”. Despre Rusia: ”Amenințări pe mai multe fronturi”

Antony Blinken, noul șef al diplomației americane în Administrația Biden, a anunțat în timpul audierilor din Senatul SUA că va acorda o atenție sporită combaterii corupției în statele partenere. ”Vreau să aducem combaterea corupției sus pe agenda Departamentului de Stat”, a spus el în Senat.

Mai mult, când a fost întrebat de un senator dacă ia în calcul să elaboreze un raport anual privind corupția la nivel global, după modelul raportului privind traficul de persoane, Blinken a dat un răspuns pozitiv, fără a adăuga însă alte detalii.

”Corupția este, fără discuție, una dintre principalele cauze ale conflictelor din întreaga lume”, a mai spus Blinken.

Într-o audiere de aproape patru ore, dominată de teme precum relațiile cu China, Orientul Mijlociu, Israel ori Cuba, Blinken a vorbit și despre Rusia. ”Amenințările venite din Rusia pe mai multe fronturi trebuie adresate, sunt foarte sus pe agenda viitoarei administrații”, a spus acesta în timpul audierii.

Blinken a condamnat arestarea disidentului Alexsei Navalnîi, spunând că ”arată cât de înspăimântat e Vladimir Putin de acest politician care vorbește pentru milioane și milioane de cetățeni ruși”.

Noul secretar de Stat a respins opinia unui senator republican, care a susținut că extinderea NATO ar putea provoca un război cu Rusia. Blinken a declarat că Rusia a riscat în 2008, atacând Georgia, tocmai pentru că țara caucaziană nu era membru NATO.

În ceea ce privește agenda sa strategică, Blinken a spus că are trei mari priorități în fruntea Departamentului de Stat: revitalizarea instituției, întoarcerea la multilateralism (reluarea implicării SUA în marile instituții și dosare internaționale) și servirea interesului cetățenilor americani. El a spus explicit în timpul audierilor că administrația Biden vrea reluarea relațiilor cu UE, răcite în timpul administrației Trump. Cele mai multe discuții din timpul audierilor în Senat au avut însă în centru relația cu China, numit ”principalul competitor strategic” al SUA.




Context. Antony Blinken, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre principalii consilieri ai lui Joe Biden în domeniul politicii externe şi a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama, în timp ce Hillary Clinton conducea afacerile externe. Blinken este un susţinător recunoscut al multilateralismului.

Foto: Antony Bliken / Departamentul de Stat

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. China Joe vine cu prima fumigena :)) Rusia, care are economia Italiei e o mare amenintare :))

  2. Poate să se inspire din „lupta anti-corupție” dusă de Guvernul de la Beijing. 😉

  3. Vor sa-lancheteze pe Biden Jr.?
    Sau pa tac-su pt tainuire?

  4. Aplicați ce ați experimentat în România pentru eficiență maximă în „deșurubarea” republicanilor de la putere !

  5. Globalistii stangisti cumparati multi dintre ei pe sume grele de tot de partidul comunist chinez vorbesc de coruptie?

    • Si spre cine ar trebui sa ne indreptam? Nationalisti de dreapta care se dau antiglobalizare si pro-conservatorism dar sunt cumparati de Rusia corupta a lui Putin?

  6. Hunter Biden a pus-o.

  7. Ma mira ca recunosc ca au o problema cu coruptia. Dar problema e mare si grea pentru ca o parte importanta a coruptiei e legalizata (au trecut psd-istii si pe acolo).

    • Winston îşi lasă braţele să-i cadă pe lângă corp şi-şi umple din nou plămânii cu aer. Mintea îi alunecă în lumea ca un labirint a dublugânditului. Să ştii şi să nu ştii, să fii conştient de o totală veridicitate în timp ce spui minciuni cu grijă construite, să susţii în acelaşi timp două idei care se exclud reciproc, ştiind că sunt opuse, şi totuşi să crezi în amândouă; să foloseşti logica împotriva logicii, să renegi morala în timp ce o pretinzi altora, să crezi că democraţia este imposibilă şi că Partidul este păstrătorul democraţiei; să uiţi orice este necesar să uiţi, pe urmă să readuci lucrul respectiv în memorie exact când este nevoie de el şi să-l uiţi imediat din nou; şi, mai presus de toate, să aplici acelaşi proces de gândire procesului însuşi. Iată care este cea mai înaltă subtilitate : să provoci în mod conştient inconştienţa şi pe urmă să redevii conştient de actul de auto-hipnoză pe care tocmai l-ai săvârşit. Chiar şi simplul fapt de a înţelege cuvântul dublugândit presupunea folosirea dublugânditului.

    • @.amico….in tarile partenere..capisci..cioe….Romania….e-una-di- queste…

  8. Hai baieți că se poate, dacă nu știți cum se face sunați la Ursula să vă pună pe MCV.

  9. Orban ia șpaga de la prefecti cu dinții daca-i tai manile.