G4Media.ro

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o…

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanţare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori

Noua companie de media socială a lui Donald Trump a atras o finanţare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori neidentificaţi, în timp ce se pregăteşte să se listeze la bursa de pe Wall Street, transmite Reuters, citată de News.ro.

Fondurile scot în evidenţă capacitatea fostului preşedinte al SUA de a atrage un sprijin financiar puternic datorită mărcii sale personale şi politice.

Trump lucrează pentru a lansa o aplicaţie de social media numită TRUTH Social, care ar putea avea loc în câteva săptămâni.

Digital World Acquisition Corp (DWAC.O), firma de achiziţii care va înregistra la bursă Trump Media & Technology Group Corp prin listarea acesteia la New York, a declarat că va oferi până la 293 de milioane de dolari parteneriatului cu afacerea media a lui Trump, ducând totalul fondurilor atrase la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Acest miliard de dolari va fi strâns printr-o tranzacţie de investiţii private în capitaluri publice (PIPE) de la ”un grup divers de investitori instituţionali”, au declarat Trump Media şi Digital World într-un comunicat. Ei nu au răspuns solicitărilor de a numi investitorii.

Trump Media a încheiat în octombrie un acord cu Digital World pentru a deveni o companie publică, la o evaluare de 875 de milioane de dolari, inclusiv datoriile.

Compania de social media este evaluată în prezent la aproape 4 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor Digital World de la la sfârşitul tranzacţiilor de vineri.

Susţinătorii lui Trump şi traderii au arătat un interes mare pentru acţiunile companiei. Multe firme de pe Wall Street, cum ar fi fondurile mutuale şi firmele de capital privat, au respins oportunitatea de a investi în PIPE. Printre acei investitori care au participat s-au numărat fonduri speculative, birouri de familie şi persoane cu valoare netă ridicată, a scris miercuri Reuters.

Birourile de familie gestionează averea celor foarte bogaţi şi a rudelor lor.

Unii investitori de pe Wall Street sunt reticenţi în a se asocia cu Trump. El a fost interzis de pe cele mai importante platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie al susţinătorilor săi asupra Capitoliului SUA, pe fondul temerilor că ar inspira violenţe suplimentare.

Atacul de la Capitoliu s-a bazat pe afirmaţii nefondate de fraudă pe scară largă la alegerile prezidenţiale de anul trecut, făcute de Trump.

„Pe măsură ce bilanţul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziţie mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech”, a spus Trump într-un comunicat sâmbătă.

Acordul se confruntă şi cu riscuri de reglementare. Senatorul SUA Elizabeth Warren i-a cerut luna trecută preşedintelui Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) Gary Gensler să investigheze fuziunea planificată pentru potenţiale încălcări ale legilor privind valorile mobiliare în ceea ce priveşte divulgarea informaţiilor.

SEC a refuzat să comenteze dacă plănuieşte vreo acţiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Psihopatul nr1

  2. Ca orice master troll Trump stie ca adevarul e negociabil si ca daca scrii ceva cu majuscule prinde si mai bine la publicul țintă.
    „Nu au răspuns solicitărilor de a numi investitorii”.
    Dar au precizat ca fondurile provin de la un investitor al carui nume incepe cu P, se termina cu n si e un mare prieten al Americii si al libertatii.

  3. pare o miscare buna dpdv $$$ , intotdeauna cu cat ai o turma mai mare si maj pr oa sta care te urmeaza , ai mult de castigat

    • Asa cum au stapanii tai :)))incepeti sa va dati de gol , mai ales cand incearca si altii sa faca ce faceti voi . Penibil :)))

  4. Fără a fi fan Trump, e o realitate că Facebook-ul e o mizerie care cenzurează discreționar. Mai mult, e în poziție de monopol în Europa. Cu cât mai repede apar alternative la F-book, cu atât mai bine pentru piață și pentru democrație.
    Am încercat MeWe, dar e imposibil de folosit.

    • In domeniul digital avem „partid unic globalist progresist stangist”(china si rusia au cv alternative).