G4Media.ro

Năsui anunţă desfiinţarea de noi „sinecuri”: Administratorii speciali care ar fi trebuit…

sursa foto: Facebook/ Szijjártó Péter

Năsui anunţă desfiinţarea de noi „sinecuri”: Administratorii speciali care ar fi trebuit să pregătească privatizarea de la Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni/ Aceștia au salarii între 10.000 și 16.000 lei

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă desfiinţarea unor noi „sinecuri”, fiind vorba despre administratorii speciali care ar fi trebuit să pregătească privatizarea Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni. El arată că aceştia aveau salarii între 10.000 şi 16.000 de lei, deşi ” statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu”, iar aceaste companii înregistrează pierderi.

  • „Eliberăm din funcţie alţi administratori «speciali». De data aceasta este vorba de administratorii «speciali» a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună”, afirmă Claudiu Năsui, pe Facebook.

El prezintă situaţia acestor companii de stat.

  • „Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, arată ministrul.

Potrivit lui Năsui, aceşti administratori speciali „nu făceau absolut nimic”.

  • „Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt «ale noastre», adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului”, adaugă Claudiu Năsui.

Săptămâna trecută, Năsui anunţa închiderea a cinci astfel de „sinecuri”.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Szijjártó Péter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

  1. Bravo! Daca ar avea toti ministri curajul sa ia astfel de masuri, am avea si noi sperante de mai bine. Din nefericire, mafia transpartinica, clientela de partid si baronii locali au o influenta prea mare motiv pentru care astfel de decizii sunt rare.

  2. Total greșit. Acelea sunt întreprinderi care trebuie să producă armament în caz de rezbel, deci nu pot fi privatizate. ACELE POSTURI NICI NU TREBUIAU SĂ EXISTE!
    Ca acele fabrici să nu fie pe pierderi, guvernanții trebuiau să le aducă comenzi, adică chiar NĂSUI! Sau Cuțu?

    • total de acord….dar cum sa produci in Romania cand noi cumparam de la americani?….si fara offset….ce generosi suntem….la 2% din PIB la Aparare, putinele uzine din zona tehnicii militare ar trebui sa duduie de contracte….si cand te gandesti ca oficiul care asigura negocierea contractelor offset e la Nasui in subordine, e vorba de Oficiului de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială…..dar noi guvernam pe facebook, consiliat de niste tineri useristi care nu le au cu administratia…..

    • Prietene, ai ramas cu mintea in comunism. Astfel de companii doar in China si Rusia „trebuie” sa apartina de stat. In occident ele sunt private si performeaza al naibii de bine. Iar atunci cand incepe un razbel ele sunt pregatite sa livreze statului. Cam asa merge treaba, dar na ce sa ceri de la un pensionar special cu gandire comunista?

    • @cui,
      Belemică, să le desființeze. Dar asta-i regulă a actualului C.S.A.T., leghebetistule mic și dornic. Să desființeze și CSAT-ul, că nici ăsta nu-i bun, tot de sorginte comunistă este.

    • Ti-ai facut buncar antiatomic ?

    • BAT UN CUI – nu te doare talpa ?

  3. S-ar putea face Economie si prin utilizarea hartiei igienice obtinute din hartie reciclata.
    Sa recunoastem ca nu toți ministrii performeaza.
    Pare imposibil ca un minister sa aiba si in subordine si in coordonare in acelasi timp.
    Pe ei cine-i coordoneaza ca doar nu sunt D-zei.
    Go Nasui, go Hard

  4. Fara privatizarea lor. Jesus Christ….

  5. Hai mai repede cu privatizările alea că mai e puțin și vă pică guvernul iar voi n-ați încasat nimic!
    Să nu-mi ziceți că stați doar pe salariile de miniștri că nici dracu nu crede!

    • Ai gresit timpurile comunistule. „Nu ne vindem tara” se striga in 90′ si a vandut pzd pe un euro fabrica. Am mai trecut prin asta. O sti paia cu cei care nu invata din propia istorie?

    • Tot la para malaiata ai ramas ?

    • Veniți și voi cu chestii mai interesante, că sunteți plictisitori din cale-afară!

  6. In mai putin de 1 luna, vom citi ca si-au gasit posturi caldute si bine platite tot la Stat, ia uite:

    30 iulie 2021, ziare.com: „Ionel Georgescu, unul dintre bugetarii „de lux” epurați de către ministrul Claudiu Năsui din structurile ministerului Economiei, a fost preluat de ministerul Energiei pentru a conduce Direcția antifraudă și integritate. Conform declarației de avere, acesta primește o pensie specială de la MAI, după ce în trecut a lucrat ca polițist în Strehaia. În 2014, Georgescu a fost audiat de DNA într-un dosar de corupție.
    Conform declarației de avere publicate în 2020, Georgescu deține 2 terenuri de peste 1.000 de mp, și 2 apartamente, unul în București iar altul în Strehaia. Acesta nu are conturi bancare cu mai mult de 5.000 de euro, cu toate că a avut venituri impresionante: peste 100.000 de lei de la Ministerul Economiei, peste 150.000 de lei de la UM Cugir S.A. și aproape 3.800 de lei de la ROMARM. La acestea se mai adaugă și pensia specială de la MAI de 200.000 de lei.

    „Fost poliţist rutier şi şef al Poliţiei Strehaia, ajuns în 2002 şef Serviciu la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi detaşat în perioada 2004 – 2007 ofiţer la Direcţia Naţională Anticorupţie, Georgescu a avut o carieră fulminantă ulterior, potrivit propriului CV, fiind numit din 2007 şi până în 2009, director general adjunct la Direcţiei Generale Anticorupţie, iar o scurtă perioadă, aprilie – octombrie 2009, chiar şef plin al Direcţiei, de unde s-a şi pensionat, continuând să fie propulsat, însă, în paralel, în funcţii publice”, relatează Ebihoreanul.

  7. Toate Consiliile de Administrație ocupate de oameni cu reputație ( mondială) în domeniu și cu retribuții simbolice, 1 leu pe ședință. Sunt mii și mii de români care ar putea participa. În lumea de sus așa se face. Aici în underworld, amante, soții, nepoți și alte gioarse stau cocoțați în CA-uri încasând 5000 lei pe 2 ore de ședință. La oase, cotârlelor!

    Cum ar fi directorul de la Dacia în CA-ul de la Uzina Mecanică Moreni/ Plopeni? Altă viață, tată! Așa, Buze-Țâțe-Kur ce poate gângurii ea?

    Go Năsui, go!

  8. Ma intreb, ministrul liberal virgil popescu, fost ministru al economiei, cel care a pregatit catastrofal trecerea romanilor pe piata concurentiala a gazelor si energ el, nu a vazut aceste lucruri si nu a luat nici o masura?
    De ce bode, fost ministru la transporturi actual cel mai prost ministru de interne, dupa vela, n a luat nici 9 masura impotriva lui radoi si a sindicat sau, acceptand chiar marire de salariu in pandemie? De ce ministri liberali se comporta ca si ministri pesedisti, niste lichele?

  9. Companiille de stat, vacile de muls ale partidelor…
    2.08.2021, newsweek.ro: „Guvernul Cîțu ascunde numele demnitarilor plasați în CA-urile companiilor de stat.
    Guvernul Cîțu NU publică numele demnitarilor plasați în CA-urile companiilor de stat: Memorandumurile în care se acordă aceste dispense NU mai sunt transmise presei sau publicate pe site-ul Guvernului.
    Potrivit legii 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice, în mod excepţional, Guvernul României poate aproba participarea persoanelor care deţin funcţia de secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora, ca reprezentanţi ai statului în Adunarea Generală a Acţionarilor ori ca membri în Consiliul de Administraţie al regiilor autonome, companiilor sau societăţilor comerciale, inclusiv băncile sau instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, de interes strategic sau în cazul în care un interes public impune aceasta.
    Unele guverne, inclusiv Cioloș și Orban, au publicat unele memorandumuri prin care se acordau asemenea dispense.
    Potrivit unor surse politice, guvernul Cîțu a aprobat numeroase astfel de memorandumuri dar – fără a le secretiza – NU le-a transmis presei.
    De exemplu, pe Ordinea de zi a ședinței de Guvern din 28 iulie s-a aflat și un Memorandum inițiat de secretarul general al Executivului, Tiberiu Gorun, avizat de Dan Barna, prin care se propunea ca secretarul de stat Elena Tudose să fie numit membru provizoriu în CA-ul OPCOM.
    OPCOM este o filială a transportatorului național de electricitate, Transelectrica, care are rolul de administrator al pieței de energie electrică. Transelectrica este direct subordonată Secretariatului General al Guvernului.
    Tudose a fost șefa de cabinet a lui Barna, până în 2020, când acesta a adus-o la Guvern, secretar de stat în aparatul unui vicepremier care are atribuții vagi.
    Barna mai are 2 consilieri de stat, cu rang de secretar de stat.
    Vicepremierul Kelemen Hunor are 2 secretari de stat și 2 consilieri de stat, deși nici atribuțiile liderului UDMR nu sunt clare.”

    Romania PSDista in floare!!

    • Bine punctat,
      Frățiorii mei belemiști&pluseriști e mai răi ca ciuma roșie. Se iau la întrecere cu holera galbenă a lui Cuțu!

    • Te-ai apucat de muls vacile ? ce citig ai ?

    • Barbule nu mai minca de pe jos faci buba

    • Deci pe scurt, doamna lili, D-voastra votati psd. Pai spuneti asa si nu mai scrieti romane. Ceva despre nea colacul de la Buzau aveti? Sau ala e curat-spalat, numai bun de pus cap de țară?

  10. lili, apreciea jnterventiile/comentariile tale👍

  11. Oare cum te simti cand stii ca esti bugetar?!

  12. SUNT IMEDIAT CONECTATI LA ALTE ROBINETE DE BANI. SA NU LE SCADA DEBITUL.