BREAKING LIVE Peste 13.000 de voturi în plus, pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova / S-au numărat 100% din procesele verbale / Maia Sandu s-a clasat pe primul loc și intră în finala prezidențială contra lui Alexandr Stoianoglo
Scor extrem de strâns la referendumul din Republica Moldova, unde cetățenii au fost chemați duminică la vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru un referendum istoric, în care să-și exprime opțiunea pentru modificarea Constituției în vederea integrării țării în UE. Referendumul a fost validat, pentru că rata de participare a fost depășită considerabil. G4Media.ro transmite LIVE principalele momente:
Ora 18.28: După centralizarea a 100% din procesele verbale, rezultatele la referendum sunt:
DA – 50,46% (751.235 voturi)
NU – 49,54% (737.639 voturi)
În al doilea tur al alegerilor prezidențiale intră:
Maia Sandu – 42,45% (656.354 voturi) în primul tur
Alexandr Stoianoglo – 25,98% (401.726 voturi) în primul tur
Ora 17.20: Candidatul socialist la preşedinţia Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, acceptă o dezbatere cu contracandidata sa pro-europeană Maia Sandu, însă pune condiţii pentru participare, transmite Agerpres.
El a declarat luni că va da curs invitaţiei la dezbatere doar dacă aceasta se va desfăşura pe „un teren neutru” şi dacă va avea doi moderatori, unul propus de echipa Maiei Sandu şi unul de echipa sa.
„Haideţi să le oferim ocazia cetăţenilor să-şi formeze concluzii despre noi, despre programele noastre electorale, despre scopurile şi ideile noastre! Cea mai bună modalitate ar fi să organizăm dezbateri, dar nu pe platformele media dependente de guvernare, ci pe teren neutru, să fie doi moderatori, unul din partea dumneavoastră şi unul din partea mea. Sunt convins că, astfel, cetăţenii noştri vor avea mai multe argumente pentru a lua o decizie echilibrată, bine gândită şi responsabilă”, a afirmat Stoianoglo.
Ideea unei dezbateri publice despre viitorul Republicii Moldova, care să se desfăşoare înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, a fost lansată de preşedinta în exerciţiu, Maia Sandu.
„Mă adresez şi contracandidatului meu. Respect votul celor care şi-au oferit încrederea în dumneavoastră. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei şi încotro vrem să mergem, să ne audă cetăţenii şi să decidă. Echipa mea va lua legătura cu echipa dumneavoastră pentru a discuta modul în care vom organiza această dezbatere”, a afirmat luni, într-un briefing de presă, Maia Sandu.
La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, preşedinta Maia Sandu s-a plasat pe prima poziţie, cu un scor de 42,37%, în timp ce Alexandr Stoianoglo a ieşit al doilea, obţinând 26,02% din voturi. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea, care va avea loc pe 3 noiembrie.
Ora 16.40: Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, mizează pe sprijinul votanţilor controversatului politician Renato Usatîi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, transmite Agerpres.
Maia Sandu le-a cerut luni votanţilor lui Usatîi să o susţină în turul secund, deşi recunoaşte că între ea şi liderul formaţiunii politice ‘Partidul Nostru’ există diferenţe de opinie.
„Mă adresez celor care l-aţi votat pe Renato Usatîi. Ştim că avem diferenţe de opinie, dar, totodată, ştiu că şi voi, ca şi mine, nu vreţi revenirea bandiţilor la putere, bandiţi care vin pentru a pune mâna pe tot, pentru a-şi face propriul regat în ţara noastră şi pentru a se răzbuna pe oricine le stă în cale. Puterea este în adevăr, în mod evident. Adevărul este că şi eu, şi voi, vrem să fim liberi în ţara noastră, să vorbim, să circulăm, să fim respectaţi, să nu ne calce nimeni în picioare”, a afirmat Maia Sandu.
Lidera de la Chişinău a solicitat, totodată, sprijinul alegătorilor care în primul tur au votat alţi candidaţi pro-europeni, cum ar fi Octavian Ţîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi sau Ion Chicu.
„Mă adresez cetăţenilor care au votat pentru Octavian Ţîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu. Respect votul dumneavoastră şi vă mulţumesc că l-aţi exprimat. Aceasta înseamnă democraţie. Avem împreună acelaşi obiectiv. Cu toţii trăim în Moldova şi avem responsabilitatea să păstrăm ce avem. Viziunea noastră europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii. Diferenţele dintre politicieni să le lăsăm până după alegeri. Să ne rezolvăm nemulţumirile şi reproşurile când ştim că democraţia şi cursul european nu mai sunt în pericol”, a adăugat Maia Sandu.
La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Maia Sandu s-a plasat pe prima poziţie, cu un scor de 42,37%, în timp ce Stoianoglo a ieşit al doilea, obţinând 26,02% din voturi. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea, care va avea loc pe 3 noiembrie.
Ora 16.20: Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că votul cetăţenilor Republicii Moldova în favoarea drumului european este un pas înainte pentru un viitor mai bun al ţării, însă rezultatul „extrem de strâns” arată forţa de manipulare a propagandei ruse, menţionând că alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei, transmite Agerpres.
Ciucă a menţionat că o susţine în continuare pe Maia Sandu în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova pentru a consolida parcursul european al ţării.
„Felicit cetăţenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova. România va fi în continuare cel mai puternic susţinător al procesului de integrare şi se va asigura că banii europeni şi expertiza europeană vor construi bunăstarea şi securitatea între Prut şi Nistru. O felicit şi pe doamna Maia Sandu pentru obţinerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale. O susţin în continuare şi îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al ţării”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
El a susţinut că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei şi în special asupra Estului Europei. „Rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arată însă forţa de manipulare a propagandei ruse. E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei şi în special asupra Estului Europei”, a mai scris Ciucă.
Liderul PNL a apreciat că „alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei”. „Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene şi anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democraţie liberală şi pentru dezvoltarea economică după model occidental”, a transmis Nicolae Ciucă.
Potrivit rezultatelor preliminare centralizate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău după numărarea voturilor din 99,32% din totalul celor 2.219 secţii de votare, puţin peste 50% dintre participanţii la referendum – 50,37% – au răspuns cu „DA” la întrebarea „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, în timp ce 49,63% s-au opus acestei iniţiative.
Totodată, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală după numărarea voturilor din 98,15% din totalul celor 2.219 secţii de votare, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, susţinută de Partidul Acţiune şi Solidaritate, aflat la guvernare, a întrunit 41,83% din sufragii (633.403 voturi), în timp ce candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo, a obţinut 26,40% (399.740 voturi).
Ora 15.40: Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, care, în urma scrutinului de duminică, a acces în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, i-a propus contracandidatului său, socialistului Alexandr Stoianoglo, să participe la o dezbatere în doi despre viitorul ţării, transmite Agerpres.
Lidera de la Chişinău a declarat luni, într-un briefing de presă, că staff-ul său de campanie va contacta echipa lui Stoianoglo pentru a stabili detaliile unei dezbateri care ar urma să aibă loc în această săptămână.
„Mă adresez şi contracandidatului meu. Respect votul celor care şi-au oferit încrederea în dumneavoastră. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei şi încotro vrem să mergem, să ne audă cetăţenii şi să decidă. Echipa mea va lua legătura cu echipa dumneavoastră pentru a discuta modul în care vom organiza această dezbatere”, a afirmat Maia Sandu.
La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Maia Sandu s-a plasat pe prima poziţie, cu un scor de 42,37%, în timp ce Stoianoglo a ieşit al doilea, obţinând 26,02% din voturi. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea, care va avea loc pe 3 noiembrie.
Ora 15.35: Premierul polonez Donald Tusk a salutat luni votul din Republica Moldova, o „naţiune curajoasă”, pentru aderarea la UE, precum şi plasarea în frunte a preşedintei în exerciţiu şi candidatei proeuropene Maia Sandu la primul tur al alegerilor prezidenţiale, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.
„Exasperează Moscova, impresionează Europa, îşi salvează ţara încă o dată – aceasta este Maia Sandu. Un mare lider şi o naţiune curajoasă”, a scris fostul şef al Consiliului European pe reţeaua de socializare X, comentând victoria votului „da” la referendumul privind principiul intrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
După o cursă lungă în care a condus tabăra „nu”, tabăra favorabilă aderării la UE a preluat în cele din urmă avantajul luni dimineaţă (50,28%), cu câteva mii de voturi, datorită votului din diaspora, după ce au fost numărate aproape 99% din buletine.
Referendumul privind apartenenţa la UE şi primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au avut loc duminică, într-un climat de interferenţă „fără precedent” din partea Rusiei, a anunţat luni Comisia Europeană, în timp ce Moscova a denunţat la rândul său „anomalii” în numărarea voturilor.
După ce a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, Maia Sandu se pregăteşte acum pentru o luptă strânsă la începutul lunii noiembrie împotriva lui Alexandr Stoianoglo, un candidat susţinut de socialiştii pro-ruşi, înainte de alegerile parlamentare cruciale din vara anului 2025.
Ora 15.10: Maia Sandu a salutat votul cetățenilor și a spus într-o conferință de presă că tentativele de fraudare a votului la alegerile prezidențiale și la referendumul pentru aderarea Moldovei la UE reprezintă un “atentat asupra democrației și a libertății poporului nostru”.
“Ceea ce s-a întâmplat ieri și în ultimii doi ani este un atentat asupra democrației și libertății poporului nostru, un atentat asupra aspirației poporului nostru de a fi parte a familiei europene a păcii. Dușmanii poporului nostru își doresc o Moldovă divizată, speriată, își doresc ca moldovenii să se îndoiască de puterea și unitatea lor. Bandiții care vor cu orice preț să revină la putere au vrut să folosească democrația ca pe o slăbiciune”, a spus Maia Sandu, în condițiile în care referendumul pentru aderarea la UE a trecut cu o marjă foarte mică.
“Ținta lor de a cumpăra 300.000 de voturi, documentate de instituțiile statului, a 150.000 de oameni plătiți pentru vot, arată că trebuie să privim cu atenție unde s-a greșit și să învățăm din acest atac mizerabil asupra suveranității noastre”, a mai spus ea.
Ora 13.52: Uniunea Europeană a declarat luni că votul la referendumul din Moldova privind aderarea la blocul comunitar și alegerile prezidențiale au fost marcate de „interferența și intimidarea fără precedent” din partea Rusiei, transmite agenția AFP.
„Am observat că acest vot a avut loc în condițiile unei interferențe și intimidări fără precedent din partea Rusiei și a proxy-urilor sale, cu scopul de a destabiliza procesele democratice din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE, Peter Stano. Mai multe detalii aici.
Ora 13.43: După 99,46% din voturi numărate, procentul celor care au spus DA la propunerea de modificare a Constituției a ajuns la 50,41% (747.347 voturi), în timp ce NU au votat 735.104 persoane – 49,59%.
În privința alegerilor prezidențiale, până la această oră s-au numărat 99,37% din voturi, iar Maia Sandu are un procent de 42,30%. Este urmată de Alexandr Stoianoglo (26,07%) și Renato Usatîi (13,80%).
Ora 12.41: Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va va susține un briefing de presă luni la ora 14:00, în condițiile în care, în prima reacție după anunțarea rezultatelor preliminare, șefa statului afirmase că sunt dovezi care indică „fraude fără precedent” la alegerile prezidențiale și la referendumul privind aderarea țării la UE. Mai multe detalii aici.
Ora 12.35: După ce s-au numărat 99,32% din voturi, diferența depășește 10 mii de voturi, în favoarea celor care susțin modificarea Constituției. Astfel, până la această oră s-au numărat 1.479.735 de voturi, dintre care 745.333 (50,38%) au fost în favoarea integrării în UE, iar 734.402 au fost împotrivă (49,63%).
În privința votului pentru președinția Republicii Moldova, după numărarea a 99,28% din voturi, conduce Maia Sandu (42,31%), urmată de Alexandr Stoianoglo (26,09%) și Renato Usatîi (13,77%).
Ora 12.21: Deputatul european Siegfried Mureșan (PNL) consideră că rezultatul alegerilor din Republica Moldova reprezintă o victorie împotriva Federației Ruse, care a “mobilizat resurse fără precedent în încercarea de a influența rezultatul alegerilor democratice și al referendumului” privind aderarea la Uniunea Europeană. Mai multe detalii aici
Ora 12.19: Maia Sandu s-a clasat pe locul al III-lea în raionul său de baştină, Făleşti, aflat în vestul ţării, aproape de graniţa cu România, transmite News.ro. Ea a obţinut aici 23,50%, adică 7.534 de voturi, potrivit NewsMaker.
Ora 11.53: Diferență de 8.700 de voturi pentru cei care au spus DA la referendumul din Republica Moldova, după numărarea a 99,05% din voturi.
Procentul este de 50,30% față de 49,70%.
S-au numărat până la această ora 1.475.934 de voturi.
Ora 10.39: La votul prentru președinție, după numărarea a 98,60% din voturi, conduce Maia Sandu (42,09%), urmată de Alexandr Stoianoglo (26,26%). Pe poziția 3 se află Renato Usatîi (13,72%).
Ora 10.19: 50,18% din voturi sunt pentru modificarea Constituției, conform datelor privesc.eu. 49,82% au votat împotrivă. Sunt numărate până la această oră 1,46 de milioane de voturi (98,60% din totalul voturilor exprimate). Pentru modificare au votat 736.588, iar împotrivă sunt până la această oră 731.220.
Ora 10.10: O eroare tactică a celor care au pledat împotriva referendumului ar putea să fi condus la votul extrem de strâns pro-UE, au declarat pentru G4Media surse politice din Republica Moldova.
Astfel, aproximativ 82.000 de oamenii care au mers la votul pentru alegerile prezidențiale nu au luat și buletinele de vot pentru referendum, deoarece au fost îndemnați de politicieni pro-rusia să boicoteze referendumul. Dacă acești oameni ar fi votat împotriva referendumului, este posibil ca nici măcar votul din diaspora să nu fi putut întoarce rezultatul în favoarea UE, au precizat sursele citate.
Ora 9.24: Votul pro-UE a ajuns a 50,08%. Sunt 732.967 voturi în favoarea schimbării Constituției. 730.682 de moldoveni au votat împotriva modificării legii supreme. Numărătoarea a ajuns la 98,42%. Diferența a ajuns la 2.285 de voturi în favoarea celor care doresc integrarea în Uniunea Europeană.
Ora 8.36: Se distanțează votul pro-UE: procentul a ajuns la 50,07%, pentru și 49,93%, împotriva modificării Constituției pentru a putea fi posibilă integrarea în UE. S-au numărat până acum 98,38% din voturi.
Ora 8.14: Maia Sandu are după numărarea a 98,29% din voturi 636.039 de voturi (41,92%). Este urmată de Alexandr Stoianoglo (26,35%) și Renato Usatîi (13,73%).
Ora 8.08: 79 de voturi în plus pentru modificarea Constituției din Republica Moldova, după ce s-au numărat 1.460.121 de voturi. Au răspuns DA la referendum 730.100 de persoane, iar 730.021 au votat NU.
Ora 7.50: După numărarea a 98,11% din procese verbale, continuă să fie mai multe voturi împotriva modificării Constituției pentru aderarea la Uniunea Europeană: 50,10% vs. 49.90%
Ora 7.14: La alegerile prezidențiale, conduce Maia Sandu cu 41,83% din voturi, după ce s-au numărat 97,84% din totalul voturilor exprimate. Urmează Alexandr Stoianglo, cu 26,26% din voturi și Renato Usatîui, cu 13,77% din voturi.
Ora 7.02: Crește puțin diferența la Referendum în favoarea celor care NU vor modificarea Constituției Republicii Moldova, în vederea aderării la Uniunea Europeană.
Sunt numărate la această oră 97,88% din voturi, iar 50,14% au spus NU modificării Constituției (729,338 de voturi)
Ora 6.36: 49,95% – DA și 50,05% – NU se înregistrează după centralizarea a 97,84% din voturile la referendum. Diferența între cele două opțiune este la acest moment de 1.571 de voturi.
La prezidențiale, Maia Sandu conduce cu 41.89% din voturi, urmată de Alexandr Stoianoglo – 26,3% și Renato Usatîi – 13,77%. Acest scor garantează un tur 2 între Maia Sandu (pro-UE) și Stoianoglo (pro-Rusia).
Ora 4.55: Diferența s-a redus la circa 6.200 de voturi între cele două opțiuni de la referendum. Rezultatele sunt: 49,79% – DA și 50,21% – NU după centralizarea a 97,3% din procesele verbale.
La alegerile prezidențiale, Maia Sandu are 41,63%, fiind urmată de Alexandr Stoianoglo – 26,47% și Renato Usatîi – 13,77%.
Ora 1.50: Scorul este strâns la referendum când mai sunt de centralizat mai puțin de 200.000 de voturi.
53% – NU și 47% – DA se înregistrează după numărarea a aproape 1,3 milioane de voturi (92,7% din procesele verbale). Diferența dintre cele două opțiuni este de circa 78.000 de voturi, dar mai sunt de centralizat mai puțin de 200.000 de buletine.
Ora 01.00: 54% pentru NU și 46% pentru DA după numărarea a peste 1,2 milioane de voturi de la referendum.
Ora 00.45: După procesarea a 1918 de procese verbale sau circa 1,2 milioane de voturi, cel mai mare scor îl are Maia Sandu, cu 37,09% (447 de mii de voturi), fiind urmată de Alexandr Stoianoglo care a acumulat 29,12% (351 de mii de voturi). Renato Usatîi a acumulat circa 13,80% (166 de mii de voturi), transmite Ziarul de Gardă.
Ora 00.30: 54,57% pentru NU și 45,43% pentru DA după numărarea a peste 1,1 milioane de voturi de la referendum.
Ora 00.17: După procesarea a 1716 de procese verbale sau circa 1 milion de voturi, cel mai mare scor îl are Maia Sandu – 36,65% (369 de mii de voturi), fiind urmată de Alexandr Stoianoglo – 29,11% (293 de mii de voturi) și Renato Usatîi – 14,04% (141 de mii de voturi), relatează Ziarul de Gardă.
Ora 23.51:
După centralizarea a peste 78% din procesele verbale, reprezentând peste un milion de voturi, se înregistreaă 55,13% de voturi la răspunsul NU și 44,87% la DA. Diferența între cele două opțiuni depășește 100.000 de voturi. La referendumul constituțional au votat 1.478.958 de alegători.
Votanții moldoveni au avut de răspuns la următoarea întrebare la referendum:
„Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”
Ora 23.00: După centralizarea a 46,87% din procesele verbale (445.000 voturi), Maia Sandu are 35%, urmată de Alexandr Stoianoglo 29% și Renato Usatîi 14%.
Pentru referendum au fost centralizate 53% din procesele verbale, adică 539.000 de voturi. În favoarea integrării europene s-au pronunțat 44% dintre aceștia, iar împotrivă 56%.
Ora 22.19: După centralizarea a 14,38% din procesele verbale, Maia Sandu acumulează 34,12%, Alexandr Stoianoglo 30.06% și Renato Usatîi 15,11%, Irina Vlah 5,99%, Victoria Furtună 5,78%, relatează Ziarul de Gardă.
Este vorba însă de doar 86.346 de voturi din cele peste 1,5 milioane exprimate.
Ora 22.05: Prezența la referendum a fost de 49,81%, a anunțat Comisia Electorală Centrală, care a precizat că scrutinul este valid.
Ora 22.00: Programul de votare la secția de la Moscova a fost prelungit, de asemenea, până la ora 23.00, a anunțat MAE de la Chișinău, citat de Ziarul de Gardă.
Ora 21.54: Și secția de votare din Brașov a rămas deschisă până la ora 22.00, relatează News.ro.
Ora 21.34: Procesul de votare de la o secţie din oraşul italian Bologna a fost întrerupt în urma unei alarme cu bombă, a anunţat, duminică seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chişinău, transmite Agerpres.
„Ca urmare a alertei cu bombă la o secţie de vot din Bologna, s-a luat decizia de suspendare a procesului de vot pentru o scurtă perioadă de timp, în vederea verificării spaţiului de către autorităţile abilitate italiene. Odată cu anunţul despre minarea clădirii, biroul electoral al secţiei de votare a permis participarea la vot a tuturor cetăţenilor aflaţi în aşteptare, după care autorităţile italiene au decis evacuarea şi începerea verificărilor corespunzătoare. În toată această perioadă, buletinele au fost păstrate în spaţiu securizat, iar urna de vot a continuat să fie monitorizată cu camera video pusă la dispoziţie de către CEC”, susţin oficialii MAE.
Ora 21.21: Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale este semnificativ mai mare față de scrutinul din anul 2020. În urma cu patru ani, în primul tur, la ora 21.00 prezența era de 45,6% față de 51,4% acum, potrivit Europa Liberă Moldova.
Ora 21.00: Prezența la primul tur al alegerilor prezidențiale până la ora 21.00, când se închid urnele în Republica Moldova, a ajuns la 51,41%.
Ora 20.00: Numărul cetățenilor moldoveni care au votat la secțiile deschise în afara hotarelor R. Moldova a atins 200.000, transmite Ziarul de Gardă.
Ora 19:55: Prezența la urne la primul tur al alegerilor prezidențiale a depășit 50%.
Ora 19:10 Circa 42,44% de cetățeni au votat în cadrul referendumului constituțional până la ora 18:00. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC) în briefingul de la ora 19:00. Astfel, prezența la secțiile de votare a depășit pragul minim de 33,33% care se impune pentru validarea scrutinului, transmite Ziarul de Gardă.
Ora 18.03: Prezența la urne la primul tur al alegerilor prezidențiale a depășit 46%.
Ora 17.35: Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, cheamă cetățenii R. Moldova să-și exercite dreptul la vot, amintind că au mai rămas patru ore până la închiderea secțiilor de voatre. Apelul a fost făcut în cadrul unei intervenții live pe Facebook, transmite Ziarul de Gardă.
Știrea inițială: Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, a anunțat că, până la ora 15:00, circa 907 mii de persoane au participat la referendum, ceea ce constituie aproximativ 32,11% dintre alegători, transmite Ziarul de Gardă.
Prezența la alegerile prezidențiale este publicată în timp real de Comisia Electorală Centrală. La ora 17.30 prezența ajunsese la peste 1,3 milioane, reprezentând 44,3% din numărul modovenilor cu drept de vot.
Numeroși moldoveni votează în diaspora. La București, la secția de votare deschisă în Centrul Vechi s-au format cozi impresionante.
Citește și
După Stoianoglo, şi Renato Usatîi a refuzat să voteze la refendumul privind aderarea la UE
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
73 comentarii