G4Media.ro

VIDEO Peste 12.000 de cazuri noi de COVID în ultima zi /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

VIDEO Peste 12.000 de cazuri noi de COVID în ultima zi / Alexandru Rafila: Vom crește numărul centrelor de evaluare. Spitalele sunt ocupate în proporție mult mai mică față de valurile anterioare, ceea ce arată o severitate redusă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, marți, într-o conferință de presă privind evoluția pandemiei de COVID, că spitalele sunt ocupate în proporție mult mai mică față de valurile anterioare, ceea ce arată o severitate redusă a virusului. În ultima zi au fost confirmate peste 12.000 de cazuri noi de COVID.

Sunt 12.353 de noi infectări din circa 35.000 de teste. În spitale sunt 3.445 de pacienți în secții și 215 la ATI. Un număr de 558 de copii sunt internați cu COVID, dintre care 6 la ATI.

S-au înregistrat 32 de decese în ultimele 24 de ore, din care unul la categoria 20-29 de ani și altul la categoria 40-49.

În 4 iulie, Alexandru Rafila spune că, în scenariul pesimist, vârful valului 6 va fi atins la finalul lunii august-începutul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic.

G4Media.ro a transmis LIVE declarațiile ministrului Alexandru Rafila.

Această creștere înregistrată în ultimele 3 săptămâni își păstrează oarecum cadența.

Unul din 4 teste sunt pozitive, reprezentând o creștere de circa 30% față de săptămâna precedentă.

Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla la circa 70.000 de cazuri, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi.

Nu există elemente de severitate mai mare.

Încercăm să mărim numărul de centre de evaluare, precum și programul de lucru. Important e să le facem funcționale inclusiv sâmbăta și duminică.

Nu trebuie toată lumea să primească medicație antivirală, e și destul de toxică. Toate cazurile care necesită medicație, o vor primi. Pentru cei cu simptome grave, comorbidități, spitalizarea e soluția.

Spitalele sunt ocupate în proporție mult mai mică față de valurile anterioare, ceea ce arată o severitate mai mică.

O să fie o discuție cu managerii din București, având în vedere că un sfert din cazuri sunt în București. Trebuie să asigurăm condițiile de spitalizare și centrele ambulatorii ca număr și durata programului de funcționare în weekend.

O persoană care se testează, în 99% din cazuri e simptomatică. Trebuie să stea în izolare, poate să primească concediu medical 5 zile de la medicul de familie.

Ministerul Sănătății nu are la dispoziție această pârghie (obligativitatea măștii, n.red). Trebuie să existe și un efort al populației. Se poate face prin purtarea măștii în spațiile închise sau în mijloacele de transport.

Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate. Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultate. Masca dacă e purtată incorect e inutilă.

Vom pregăti legislația necesară pentru ca în unitățile sanitare să existe centre de vaccinare. În toamnă, când vor fi disponibile doze dintr-un vaccin adaptat, ne-am dori cât mai mulți cetățeni să se vaccineze.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Cred că o să dea vina pe fostul guvern și greaua moștenire. Știa el atunci foarte bine cum să gestioneze situația. Oricum omul nu e prost și nici tatsu comunist

  2. Cred că o să dea vina pe fostul guvern și greaua moștenire. Știa el atunci foarte bine cum să gestioneze situația. Oricum omul nu e prost și nici tatsu comunist

  3. Extraordinar…mare branza…

  4. Asta in timp ce oamenii se inghesuie in metroul pe care Grinduta OUG13 se face ca nu stie ce-i cu el, ca nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase…

    • Metrourile vin rar ca sa economisim curent, sa ii învățam minte pe ruși.
      Covidul nu mai este de actualitate.

  5. Hai mai usor cu diamantul tau, era pe fb cu atributiile delegate la epilatoare.

  6. Pana nu se umple spitalele nu se va lua nici o măsura. Atunci va fi prea tarziu

  7. Nu creste cu nimic nemaipomenit numarul de infectari fata de anul trecut sau acum 2 ani in aceeasi perioada cand masca era obligatorie in spatiile inchise, ba mai trebuia sa fim si in casa la ora 10! Doar uitati-va pe worldometers la statistici. Si hai sa zicem, nu purtam toti corect, dar macar jumatate dintre noi tot purtam corect masca si nu e nimic schimbat anul asta, cand nu o mai poarta aproape nimeni! Deci, am purtat degeaba (aia, multi, putini, care am purtat o corect). Noroc ca e mult mai slab virusul, asta e tot ce conteaza!

    • Anul trecut pe vremea asta nu mai erau cazuri apoape deloc, sub 0,5 la mie incidenta. Faptul ca nu se porta masca in spatiile inchise aglomerate e o crima. Dar degeaba imi bat gura cu o primata ca tine.

    • Mai uita te dupa 10 august! Se purta masca sau nu? De la 1 sept ce mai zici? Se purta sau nu? E o crima ca exista ipohondri ca tine, dar, in fine, alta discutie!

    • Purtatul mastii intotdeauna a schimbat situatia in cazul pandemiei Covid. Oamenii de stiinta au dovedit acest lucru, statistica ne-a dovedit acest lucru in toate cazurile in care aceasta masura a fost impusa. Cauza-efect, reducerea cazurilor si a mortalitatii.

      Problema la comparatia ta este ca pleci de la premisa gresita ca cele 2 situatii sunt identice. Nu, nu sunt. Nici pe departe. Vorbim de semnaturi ale virusului diferite, de cazuistica diferita, de posibilitati diferite, de proceduri de testare diferite.

      Apoi bolnavii inchipuiti despre care vorbesti este o rautate. Da, exista bolnavi inchipuiti pe lumea asta insa procentul este infim ca sa conteze in luarea unor decizii, si nu poti pune niciodata semnul egal intre un ipohondru si crima, este foarte urat. Exista insa alte persoane care nu sunt de acord cu tine, care inteleg altfel stiinta. Acestia nu sunt bolnavi inchipuiti.

      Eu zic sa lasam autoritatile (care au muuuuult mai multe detalii decat noi) sa ia decizii. Putem fi insa vigilenti, pentru ca stim ca autoritatile sunt puse si pe praduit sau pe acapararea puterii, insa asta este alta discutie.

  8. Acest Rafila dupa mine isi da acum incompetenta pe fata, toata bruma lui de „specialist” in microbiologie s-a dus pe apa sambetei, este inca un politruc nenorocit in slujba unui partid politic (PSD).

    • Si ce ar trebui sa faca? ne zici si noua? ..lockdown, nu? Daca nu era de la PSD, era mai bun?

    • @Ciprian

      Dacă intrebi: Rafila ar trebui sa anunțe cu fanfara , cu megafonul miște măsuri și apoi sa nu le ia ca nu i s-a dat voie.

      De exemplu: certficat, mărirea testărilor, distribuția mai multor medicamente, dar numai dacă e cazul,
      Noi centre, dar nu in weekenduri și care sa se desființeze imediat după.

      Etc., etc.. dar se descurca destul de bine cu asta pana acum cu zero realizări dar zeci de Comunicate despre realizări … viitoare.

    • Sandu..pe cuvantul meu daca am intrebat la misto! Chiar vreau sa vad ce le trece prin cap ca ar trebui sa faca si sa stiu si eu ce ar trebui sa faca. Bine, unu’ ca stefan, banuiesc ca ar vrea lockdown, demisia, vlad voiculescu rege, prim mininstru si ministru sanatatii in acelasi timp.

  9. 010: „Nu trebuie toată lumea să primească medicație antivirală, e și destul de toxică.”

    Iti mai aduci aminte cum au fost jupuiti de vii in presa „diamantul” si „epilatoarea” (cum bine le zici tu, dupa lectia de indoctrinare A3) pentru ca tratamentul anti-viral nu a fost distribuit la liber in farmacii? Chiar de catre aia de la PSD si de catre presa din dotare? Cum au fost acuzati ca au omorat mii de oameni ca nu au avut aia tratamentul la liber?

    Uite realitatea de mai sus. Ti-o spune exact tovarasul Rafila. Adica „diamantul” PSD-ului. Nu ma refer la Rafila ca „diamant” ca ar fi valoros, cum in bataie de joc ii spui lu Vlad Voiculescu. Ma refer la el asa pentru ca are o avere declarata de aproximativ 3 milioane de euro, el lucrand absolut toata viata la stat.

    Ce mai e de zis? Rusine, Vlad Voiculescu! Demisia!

  10. Dar este de la psd si nu are nici o credibilitate!

  11. e in graficul transmis de oms, de aceea nemtii au anuntat de o luna ca din septembrie masca (re)devine obligatorie.

    repede de medicii de vaccinare, pina nu expira noul termen de expirare stabilit din pix.

  12. Irelevant, deja, dupa trei ani. Dupa apocalipsele cu 300 de cazuri pe zi, tramitate in presa ce a primit bani de la guvern, 10000 cazuri nu mai sperie pe nimeni. Poate doar pe cei ce cred in nemurire.

  13. „Vom face si vom drege” imediat ce VOM fi depasiti de situatie, fix cum „am facut” de la debutul pandemiei!!!

  14. au inceput vaxerii sa se imbolnaveasca pt ca a trecut ceva timp de la ultima doza. intrebati va prietenii vaccinati ka kare e treaba.

  15. Vorbe goale! ,,Există o preocupare” de a nu face nimic…. Secături!

  16. Cum vedem ca postacii au tensiune mare oferim una dintre retetele lui Rafila de a se lecui.
    SUPA-MINUNE care reglează tensiunea arterială și previne bolile la postaci.
    ———————————————————————

    Mod de preparare :
    —————————
    Poate fi o supă obișnuită, o supă-cremă, sau o ciorbă acrită cu borș. Sau puteți consuma aceste legume crude, rase, sub formă de salată.

    Ingrediente:
    —————————
    • 5 morcovi feliați sau rași
    • buchețelele de la 1 broccoli (desfăcute în șuvițe)
    • 4 ţeline mici tocate sau rase
    • 4 roșii tăiate cubuleţe (sau pastă/suc de roșii)
    • 4 căței de usturoi zdrobit
    • 2 cepe mari, tocate
    • 1 lingură ulei de măsline
    • 2 lingurițe de pătrunjel, cimbru, busuioc
    • 1 linguriță de sare
    • 1-2 foi de dafin
    • 1/4 linguriţă piper
    • 1-2 litri de apă

    Preparare:
    ———————————
    În cratița de supă, puneți ceapa cu morcovul și țelina la călit cu uleiul de măsline, câteva minute cu capac. Adăugați 2 căței de usturoi și mai lăsați 2 minute. Adăugați apa și restul ingredientelor. După ce începe să fiarbă, dați focul la mic și lăsați circa o oră, sau până când legumele sunt moi și fierte. Când supa este gata, adăugați verdețurile și ceilalți 2 căței de usturoi. Puteți adăuga și puțin oțet de mere, dacă vreți ca supa să fie mai gustoasă. Se servește caldă, simplă sau cu iaurt/smântână slabă.

  17. Lăsați draq politica într-o discuție despre o problema medicala. În special pentru că toți politicienii sunt niste j.eguri. Dar dintre toate j.egurile care au fost pe la Ministerul Sănătății ,Racila e singurul care nu a exagerat și nici minimalizat situația reală în funcție de ce voiau guvernanții alegeri sau stare de urgență. Centrele de evaluare sunt foarte importante pentru au luat presiunea de pe Primirile Urgente unde anul trecut a fost dezastru și niciun pacient,indiferent de afecțiune nu primea tratament adecvat la timp.Cat privește restricțiile,acelea se pot impune dacă numărul de internări blochează spitalele,acum (fără baza legala) nu se pot impune obligativități și se transmit recomandări. În Suedia a funcționat,oamenii le-au respectat. Acum că românii nu știu decât de amenda sau bătaie ,e o alta discuție,dar în acest moment situația este tratata adecvat ,atâta timp cât bolnavii covid nu mai horcăie prin parcările spitalelor,și fiecare pacient care are nevoie de tratament sau internare primește ce are nevoie.