G4Media.ro

Kelemen Hunor, despre obligativitatea vaccinării: Libertatea mea e foarte importantă, dar nu…

sursa foto: G4Media

Kelemen Hunor, despre obligativitatea vaccinării: Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă

Vicepremierul Kelemen Hunor a arătat că este adeptul „statului minimal” în vremuri „normale”, însă susţine ideea unui „stat puternic” în vreme de pandemie. „Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă”, a afirmat Kelemen Hunor. El a menţionat că, personal, ar merge „spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege”.

„De foarte multe ori am discutat ce fel de stat vrem. În vremuri normale, eu sunt adeptul statului minimal. Când ai o pandemie, când ai o astfel de criză, atunci trebuie să ai un stat puternic, care intervine şi care spune «dom-le, până aici şi astea sunt regulile, astea trebuie respectate, fiindcă aici e vorba de sănătatea publică!». Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

Întrebat dacă în opinia sa ar trebui introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale – medici, profesori, militari – Kelemen a exprimat punctul său de vedere personal şi nu pe cel al Guvernului: „Eu m-aş duce spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege, că de fapt altfel nici nu se poate, dar trebuie să ne gândim cum putem depăşi această fază, plus o campanie mediatică foarte bine gândită, nu cu politicieni, pro vaccinare”.

Kelemen a susţinut că ar trebui să prezinte certificat verde nu doar cadrele medicale, ci inclusiv profesorii, personalul din administraţia publică, Armată şi MAI, „fiindcă statul îţi dă vaccinul pe gratis, ok, nu vrei vaccinul, atunci plăteşte-ţi tu!”.

El a afirmat că îi respectă pe medici şi pe asistenţi, dar consideră că medicii trebuie să respecte „ştiinţa pe care o servesc”.

Vicepremierul a arătat că nu susţine ideea unui lockdown, pe motiv că „nu poţi să ţii societatea închisă permanent în case”.

sursa: News.ro, sursa foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Tipul ăsta de când până când face ordine in România?

    • Te tradeza numele baiete
      Se scrie KARCSI

    • O distincta doamna judecător, de la Curtea de Apel Cluj lămurește și sensibilitatea democratica a acestui ungur, dacă cei vaccinați nu transmiteau virusul mai departe după vaccinare, atunci da libertatea celui nevaccinat se Oprea acolo unde începea a celui vaccinat, dar cum nu se întâmplă asa, atunci ne întoarcem la constituție și la dreptul de, a alege asupra actului medical, mai ales când el el prezentat ca o țesătură cu fir alb, vizibil de la o poștă

  2. Da…cred ca sănătatea publica ar fi mai cu seama deservita de dispariția din viața publica unor politicieni ca el, care de 30 de ani fura cu nerușinare resursele țării. Dacă le-ar fi pasat cu adevărat de sănătatea publica, ar fi trebuit sa existe măcar 3 mari spitale regionale făcute după revoluție, dotate la standarde occidentale. Dar nu, romanii se tratează in spitale mizerabile, depășite moral. Și vin tot ei, politicienii, sa ne vorbească de sănătate publica. Ce gluma macabra.

  3. Pa tine nu te prinde nimic Kelemen Hunor. Ești imun la orice. Pt. că ai conștiință de rîmă. Ăștia-s buni în politică. Vai de ea lume.

  4. O distincta doamna judecător, de la Curtea de Apel Cluj lămurește și sensibilitatea democratica a acestui ungur, dacă cei vaccinați nu transmiteau virusul mai departe după vaccinare, atunci da libertatea celui nevaccinat se Oprea acolo unde începea a celui vaccinat, dar cum nu se întâmplă asa, atunci ne întoarcem la constituție și la dreptul de, a alege asupra actului medical, mai ales când el el prezentat ca o țesătură cu fir alb, vizibil de la o poștă

    • „distinsa” ca tine :))) lasă, ca pica la Curtea Suprema. Oricum, nu are nici o valoare hotărârea până la recurs, asa ca, ia o olanzapină!

  5. Dreptul la sanatate este individual, nu colectiv.

    Daca unii oameni mor de la vaccin, dreptul lor la sanatate nu este atins?

    Ce facem? Omoram oameni ca sa traiasca altii?