G4Media.ro

Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor în ciuda protestelor / Cea mai…

Sursa foto: captura video

Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor în ciuda protestelor / Cea mai controversată măsură, creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani / Noi proteste, pe 31 ianuarie

Guvernul francez a adoptat luni reforma pensiilor, în ciuda protestelor şi a revendicărilor sindicale, transmite AFP, citată de Agerpres.

Sindicaliştii intenţionează să îşi intensifice eforturile de mobilizare împotriva proiectului central al administraţiei conduse de preşedintele Emmanuel Macron, în timp ce guvernul şi-a demonstrat hotărârea de a nu ceda presiunii, menţionează agenţia franceză de presă.

Ministrului muncii, Olivier Dussopt, a refuzat categoric să renunțe la creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, cea mai controversată dintre măsurile reformiste. „Revenirea asupra acestui punct ar însemna renunţarea la refacerea echilibrului sistemului”, a declarat el.

Toate sindicatele şi cea mai mare parte din opoziţie sunt împotriva creşterii vârstei de pensionare, care nu este dorită, conform sondajelor de opinie, nici de majoritatea cetăţenilor francezi.

Joia trecută au ieşit în stradă împotriva reformei între 1 și 2 milioane de protestatari, potrivit diverselor estimări. Următorul val de demonstraţii este anunţat pe 31 ianuarie.

Între timp, preşedintele Macron şi guvernul îşi reafirmă obiectivul: o dezbatere parlamentară accelerată, astfel încât modificările legislative să intre în vigoare vara aceasta.

Duminică, şeful statului a susţinut că a dat deja dovadă de „deschidere”, deoarece programul său pentru al doilea mandat prezidenţial de cinci ani prevedea de fapt ca vârsta de pensionare să ajungă la 65 de ani.

Franţa are în prezent una din cele mai reduse vârste de pensionare din Europa, reaminteşte AFP, observând însă că sistemele de pensii nu sunt complet comparabile. Germanii, belgienii sau spaniolii se pot pensiona la 65 de ani, iar danezii la 67, arată Centrul de Legături Europene şi Internaţionale de Securitate Socială, organizaţie publică franceză.

Guvernul de la Paris a optat pentru prelungirea stagiilor de muncă pentru a pune capăt dezechilibrelor financiare ale caselor de pensii, precum şi ca reacţie la îmbătrânirea populaţiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Macron & co., o adunatura de socialisti infecti!!!

  2. Spuse Maskva de colo și mai luă o gură de 💩

  3. „Revenirea asupra acestui punct ar însemna renunţarea la refacerea echilibrului sistemului”

    Echilibrul sistemului se face prin reducerea cheltuielilor bugetare publice . Mai ales la capitolul beneficii salariale .
    Daca poporul francez o sa inghita asta dupa guvernantii tilhari francezi o sa faca miscarea asta multe alte guvernari tilharesti . Inclusiv guvernarea tilhareasca de la Bucuresti .