G4Media.ro

Gabriela Firea anunţă prelungirea programului pentru cuplurile infertile: Suma decontată pentru o…

sursa foto: Pixabay

Gabriela Firea anunţă prelungirea programului pentru cuplurile infertile: Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei / A fost eliminată condiționarea decontării pentru doamne de până la 40 de ani

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, luni seară, că va continua programul ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile, prin care se decontează cu 4.000 de euro procedura de fertilizare in vitro, informează Agerpres. Programul este dedicat femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care nu pot avea copii.

Gabriela Firea a declarat, luni, că proiectul a fost deja dezbătut cu societatea civilă.

”Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului  întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de  proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei al arătat că în cadrul programului se vor putea face deconturi de 4.000 de euro, pentru o procedură.

”La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările  se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci  este o îmbunătăţire. Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a mai precizat că în două sau trei luni vor putea fi făcute primele decontări.

”Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în scurt timp, 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări”, a declarat Gabriela Firea.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Foarte rau!
  Majoritatea celor care vor beneficia de masura asta sunt pana in 30 de ani.
  Adica fix electoratul cre_tinoid, progresist usr ist!
  Ori noi stim ca usreii sunt capitalisti, nu au nevoie de pomeni de la stat,nu?
  Pentru cei sub 30 de ani as dubla pretul.
  Daca tratamentul costa 4000 , pt usrei…8000!
  Pai, ori suntem capitalisti , ori nu mai suntem!

  • Catalin nene. Pe unde esti tu paznic de esti treaz la 3 noaptea?

  • Căcălin, pr0stan3, să le iei c0a¡3l3 în gură tuturor USReilor. Dacă nu erau progresiștii tu încă te ștergeai cu coceanul la ©u®, imb3c¡lul3!

 2. @catalin
  esti obsedat de usr baiete? Msj tau e unul sarit de pe fix.
  E vb de panarama de firea care a cerut si obtinut sa se infiinteze un minister ptre ea, unde sa continue campaniile mai mult sau mai putin stupide de la primarie , sa si pregateasca totodata candidatura ptrun viitor mandat. Firea este o baracuda!

 3. Când am văzut poza am crezut că firea este iar gravida, am avut frisoane.

 4. Tot a facut si dna Firea ceva.
  Sper sa aiba efect.