G4Media.ro

Franța a început, pentru prima dată, să livreze gaze către Germania

Sursa foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP

Franța a început, pentru prima dată, să livreze gaze către Germania

Franța a început joi, pentru prima dată, să livreze gaze direct către Germania, ca parte a solidarității energetice europene pentru a compensa stoparea fluxurilor din Rusia, a anunțat joi, într-un comunicat, operatorul sistemului francez de transport de gaze GRTgaz, potrivit Le Monde.

Primele livrări de gaz către Germania au început la ora 6 dimineața, în ritm de 31 de gigawați/oră/zi, tranzitând prin orașele de frontieră Obergailbach (Moselle), pe partea franceză, și Medelsheim în Saarland, pe partea germană, la punctul de interconectare a rețelei de gaze, a precizat operatorul.

În timp ce punctul unic de interconectare de la frontiera franco-germană a fost proiectat inițial pentru a funcționa în direcția Germania-Franța, fluxurile au trebuit să fie inversate pentru a permite acest trafic, a declarat GRTgaz. „Este istoric, este pentru prima dată când Franța va livra gaz direct în Germania, până acum trimiteam gaz către vecinul nostru prin Belgia”, a subliniat Thierry Trouvé, directorul general al GRTgaz, intervievat de AFP. Prin urmare, GRTgaz, în colaborare cu transportatorii germani (OGE și GRTgaz Deutschland), a „efectuat ajustări tehnice” pentru „a face eficient fluxul dinspre Franța spre Germania”, a afirmat operatorul de sistem.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Europa se eliberează de Rusia.

  2. Din ciclul prostia germana la putere: Germania nu avea niciun depozit pentru gazele naturale lichefiate la inceputul razboiului, totul ii venea pe conducta. Inclusiv masinile germane cu dubla carburatie benzina/Gaz Natural Lichefiat (a nu se confunda cu GPL Gaz Petrolier Lichefiat) mergeau cu gaz lichefiat din import. De asta e nevoie de porturile Frantei care au depozite pentru GNL ca sa ajunga gazul pana la ei.