G4Media.ro

Eurodeputatul Dragoș Tudorache consideră că șeful diplomației europene, Josep Borrell, trebuie să…

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Eurodeputatul Dragoș Tudorache consideră că șeful diplomației europene, Josep Borrell, trebuie să demisioneze imediat din funcție

Reprezentantul PLUS, eurodeputatul Dragoș Tudorache consideră că șeful diplomației europene, Josp Borrell, trebuie să demisioneze imediat din funcție, dat fiind că diplomatul a efectuat o vizită în Rusia în ciuda abuzurilor demonstrate de autorități asupra manifestanților care au ieșit în stradă, în ulimele zile, să protesteze împotriva încarcerării cunoscutului opozant Alexei Navalnîi.

Dragoș Tudorache este de părere că Borrell nu se ridică la exigențele propriei misiuni, pentru că numai în felul acesta se poate explica faptul că în timpul vizitei a asistat aproape impasibil la decizia autorităților ruse de a expulza trei diplomați europenei.

„Uniunea Europeană nu are în acest moment un reprezentant în ceea ce privește afacerile externe. Nu găsesc altă explicație pentru rușinea pe care o trăim ca cetățeni ai Europei. Știm cu toții că există un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care ocupă și poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Dar dacă am fi avut un ministru de Externe al Uniunii Europene care înțelege exigențele propriei misiuni, nu cred că el s-ar fi dus la Moscova ca să asiste pasiv la expulzarea a trei diplomați europeni de către oficialii ruși, după ce i-au acuzat că ar fi participat la manifestațiile declanșate de arestarea lui Alexei Navalnîi”, a scris Tudorache pe contul său de Facebook.

Eurodeputatul a mai spus că Josep Borrell nu are altă alternativă decât să demisioneze imediat din funcția pe care o ocupă, „deoarece nu reușește să se ridice la nivelul necesar îndatoririlor pe care aceasta le cere”.

„Insulta Rusiei la adresa UE este inacceptabilă și, ce e mai grav, această insultă a fost posibilă din cauza acțiunilor lui Josep Borrell, care s-a pus în această situație împotriva voinței Parlamentului European, într-o vizită nesancționată politic, oferindu-i regimului Putin o ocazie nesperată de a ne umili. E inacceptabil ca diplomatul-șef al UE să pună Uniunea într-o astfel de situație. Va avea ocazia să dea explicații în fața Parlamentului European, care l-a convocat deja, dar cred că este o chestiune de onoare să demisioneze înainte de a ajunge la disculpări publice. Umilința pe care a suferit-o Uniunea”, a mai comentat Tudorache.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. … ați tâmpit TOȚI! Jurnaliști, politicieni, postaci!!!
    De unde p..la mea ați scos virgulă (,) înainte și după „și”????!
    Înțeleg că trebuie să ” atragem atenția” să „întărim/subliniem/scoatem in evidență”, dar NU PRIN VIRGULA ÎNAINTE SI DUPĂ „ȘI”!!!
    Daca s-a modificat Îndreptarul Ortografic Ortoepic și de Punctuație și nu știu, nu îmi cer scuze!
    Ci îmi bag Paula ca în ” căpșune” plural la căpșuni!
    Cf DEX emanat de niște țoape prin ‘ 94….

    • Cu comentariul tau ai reusit sa te faci de tot kktul, si nu doar dpdv gramatical!
      Si, cu toate ca ai acces la internet, n-ai invatat nimic!

    • @Gramatica limbii engleze Eu zic ca sa mai iei putin la puricat indreptarul ala de care zici… Stii tu cum se zice, filosof ramaneai daca taceai.
      Singura situatie de virgula dupa si am gasit-o aici: „Insulta Rusiei la adresa UE este inacceptabilă și, ce e mai grav, această insultă a fost posibilă”
      Iar aici, in afara de faptul ca e citat, daaaa, e virgula…

    • @Gramatica […],
      Trebuie să cunoașteți și excepțiile.
      Se pune virgulă după „și” atunci când urmează o apoziție.
      În prima frază pe care o considerați cu „și” problematic, apoziția explicativă (în acest caz: „ce este mai grav”) întotdeauna se separă prin virgule de restul cuvintelor din frază.

      În ultima frază, regula spune că se pune virgulă înainte de „însă”. Se poate folosi virgula și după „însă” atunci când se intercalează o propoziţie.

      Cât despre limba engleză – sunt numeroase cazurile când se utilizează virgula înainte de „și”. Este chiar o regulă să folosești virgula pentru a separa clauze independente atunci când acestea sunt unite de (oricare dintre) următoarele 7 conjuncții de coordonare: „și”, „dar”, „pentru”, „sau”, „nici”, „așa”, „încă”.
      – Diana IT-ista, economista și multidisciplinara

  2. Corect!
    UE trebuie să înceteze să mai stea într-o poziție de inferioritate față de regimul Putin.

    • Correct!
      Eu zic sa-i ocupam, ca sa-i invatam minte. Sau macar sa nu mai importam petrol si gaze naturale de la ei.
      De unde dr ai scos pe asta cu pozitia de inferioritate?
      In cazul de fata treba-i simpla: comunitul Borel a fost in vizita la rude. Caci asa-i la noi, in UE, relatiile externe sunt apanajul extremei stangi.

  3. Ia uite ma si la asta! S-a umflat mamaliga in el. Se crede politician. S-a ofticat Soros si el latra repede. Ham ham!

  4. Dacă Germania nu ar fi avut atât de mare nevoie de gazul rusesc nu se întâmpla asa

  5. Intrebarea este cine este Dragos Tudorache? eu sincer nu am auzit de el dar am incredere ca atunci cand spune el ca cineva trebuie sa demisioneze , asta inseamna ceva pt mama si buni a lui.

    • Hai sa te ajut atunci – Dragos Tudorache, absolvent de drept, a profesat ca judecator si a fost o perioada scurta de cateva luni ministru de Interne al Romaniei – tara de care banuiesc ca ai auzit.
      Fiind inlocuit odata cu investirea guvernului Grindeanu bin Dragnea.

      Seful departamentului juridic al reprezentantei ONU in Kosovo aprox 5 ani, 10 ani oficial al Comisiei Europene, din 2019 europarlamentar in grupul Renew Europe.

      Si in opinia mea un candidat mult mai bun decat Stelian Ion pentru ministerul justitiei, unde e nevoie de genul de om care are curajul sa spuna lucururilor pe nume si sa isi impuna autoritatea nu sa fie diplomatic cu hotii si coruptii.

    • @Alex:
      Ai ramas ca boul cu gura plina, asa-i ?! :)))))

    • Nu-ti face tu griji, ca nici el n-a auzit de tine.

    • Interesant ca nu ai auzit de Dragos Tudorache. Ar trebui sa îl cunosti in persoana cand mai face o vizita in orasul in care il locuiesti. Eu l-am vazut de 2 ori dar trebuie sa vrei sa te duci. A fost judecator pentru crime de razboi in Kosovo iar in timpul guvernarii Ciolos din 2016 a fost secretar general al Guvernului si a preluat Ministerul de Interne pentru jumatate de an (iunie-dec. 2016) in plin scandal al DIPI. A avut curajul sa declare ca va reforma DIPI (pentru cei nu cunosc – serviciul de informatii din MAI – numit si „doi si-un sfert”), serviciul plin influente si golanii din trecut cu cheltuieli ilegale (a se vedea cazul Gabriel Oprea – cazi jacuzii, masini etc. trecute pe cheltuieli secretizate). Evident ca DIPI s-a suit cu toata forta in capul lui. Tudorache si cu Ciolos au emis acea ordonanta care a desfiintat cu mult curaj DIPI. Daca cei doi aveau in trecutul lor si cea mai mica pată, DIPI ar fi stiut si ar fi folosit impotriva lor acest lucru. Eu l-as vedea pe Tudorache ca fiind cel mai potrivit pentru functia de presedinte al României. Judecator, f.bun cunoscator al diplomatiei europene si un om integru si plin de curaj de a lua decizii. Si ca sa revin la DIPI, Dragnea a reînfiintat DIPI in 2017 cu angajari din simpatizanti PSD (pe cei de la mine din judet ii stiu). Poate aude noul ministru MAI si are curajul sa desfiinteze aceasta structura de partid. Nu are ce cauta intr-o scoietate moderna. Urmarim…

    • Postacii USR Plus sunt la datorie.

    • @nice Ai uitat sa-i treci in cv si ca e securist, userist spalat pe creier ce esti. A desfiintat DIPI pentru ca facea concurenta SRI-ului

  6. Are dreptate, jalnic Borell. Boșorog pus pe pile ca și sperietoarea de ciori Ursula. Și ghinion, tocmai acum in criza cea mai grava pe care a traversat-o Europa vreodată se regăsește la cârma cu cea mai slaba echipa ever.

  7. Dragoș Tudorache are dreptate! Slugărnicia țărilor europene față de Rusia are lungi tradiții rușinoase istorice. Mereu Rusia a cucerit, a sfidat, a îngenunchiat și a umilit țările mici, mijlocii și mai mari ale Europei.

    Românii pot da lecții europenilor despre cum ar trebui să se poarte cu Rusia, nicidecum ca o răzbunare tardivă istorică, ci pentru că știm întocmai caracterul absolutist și poruncitor al Rusiei țariste și al marii URSS.

    Să nu uite nimeni că actuala confederație a CSI s-a făcut sub presiuni economice, militare și geostrategice imense din partea Rusiei.

    De ce Rusia are nevoie de un cordon de siguranță în afara granițelor ei și se simte amenințată de bazele militare NATO de la Deveselu, Kogălniceanu, Câmpia Turzii, dacă e un stat democrat și pașnic?

    Ce fel de democrație a construit KGB-istul Putin? Un stat de tip totalitar cu președinți de stat marionetă, cu un singur partid, cu cenzură, fără drepturi și libertăti, fără alegeri libere, cu un conducător ales pe viață, cu amenințări și șantaje permanente împotriva celorlalte țări, cu asasinate împotriva disidenților și opozanților, o țară prăduită de caracatița corupției, o populație sărăcită, îndoctrinată de cultul personalității și de cultul unei mari puteri militare revanșarde.

    O politică agresivă de forță bazată pe intimidare și amenințare. Asta-i Rusia lui Putin, o mizerie totalitară!

  8. Adică funcții , că sa fie..aia cu reprezentați ONU , sunt un fel de sa fie , nu reprezintă nimic dar iau salariu , genul care fac comunicate care constată cu indignare că s a intamplat nu știu ce

    • @vasile – Da, mai, da’ de fapt ei fac mai multe chestii, da’ doar atat poate mintea ta sa proceseze, de aia nu vezi tu mai mult.

  9. De ce sa n-avem ca sef al diplomatiei un fraier pro-rus? Americanii l-au avut pe Trump, un pro-rus, patru ani si au supravietuit.

    • catre @e un gunoi. Da, e bine sa fie numit in loc un pro-rus putinist ca tine. Macar s-ar multumii cu un salariu de la UE mai mic decat Joseph Borrell (cu care care se cheltuie vreo zeci de mii de Eu pe luna cu salariu si beneficii).
      Diferenta de bani poate sa ti- o dea seful tau Putin.

  10. I-auzi coaye, dacă tot te f..ute grija diplomației, nu trebuia să îți pese şi de răspunsul jalnic al mae românesc la cum au fost tratați românii în mexic??? S-au eşti doar o cotarlă care ştie să latre la comandă? Nu cred că există în acest moment o cârpă de țară mai umilă în lume ca romănia tocmai din cauza acestor tudorachi şi aureşti cățărati în funcții!

    • Distrusule,
      Tudorache nu s-a „cățărat în funcție”, a fost votat de niște oameni mai inteligenți și mai integri decât tine ca să facă exact ceea ce face, să aibă curaj, să ia atitudinea corectă (anti Rusia, pro occidentală).

  11. Domnule Tudorache
    Toată stima!
    Mulțumesc pentru opinia Dumneavoastră .Mă reprezintă

  12. De acord.Cat despre gramatica ar trebui trimis la scoala!