G4Media.ro

Emmanuel Macron: Intrarea Ucrainei în NATO este puţin probabilă

foto: Emmanuel Macron Twitter

Emmanuel Macron: Intrarea Ucrainei în NATO este puţin probabilă

Preşedintele francez Emmanuel Macron consideră că o eventuală aderarea a Ucrainei la NATO ar fi percepută de Rusia ca o confruntare, iar aceasta nu este „cel mai probabil scenariu”, informează joi agenția AFP, citată de Agerpres.

„Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca ceva conflictual. Nu vi-o puteţi imagina cu această Rusie”, a declarat preşedintele Macron miercuri într-un interviu acordat cotidianelor Le Monde, Wall Street Journal şi publicaţiei libaneze An Nahar.

„Fie că Ucraina intră sau nu în NATO – şi acesta nu este scenariul cel mai probabil – va trebui să i se acorde garanţii de securitate cu atât mai solide cu cât a fost atacată de Rusia”, a continuat şeful statului francez.

Emmanuel Macron insistă asupra necesităţii de a acorda „garanţii de securitate” Ucrainei, dar şi Rusiei, la finalul conflictului, poziţie care i-a atras critici puternice din partea Kievului şi a unor ţări est-europene.

„La final, va fi necesar să îi punem pe toţi în jurul mesei. Toţi europenii şi occidentalii care îmi dau lecţii de morală să îmi explice aşadar cu cine vor sta în jurul mesei”, a spus el.”În ceea ce mă priveşte, aş prefera să nu fie doar chinezii şi turcii cei care vor negocia a doua zi” după încheierea războiului, a subliniat Emmanuel Macron referindu-se în special la eforturile de mediere ale diplomaţiei turce.

Preşedintele francez a pledat din nou pentru autonomia strategică a Europei în cadrul NATO, dar cu mai puţină dependenţă de Statele Unite.”Nu există o arhitectură de securitate a Europei fără autonomie strategică, în NATO şi cu NATO, dar nu depinzând de NATO”, a subliniat preşedintele francez.

„O alianţă nu este ceva de care depind, este ceva ce aleg. Trebuie să regândim autonomia noastră strategică”, a insistat preşedintele Macron.”Europa trebuie să câştige în autonomie tehnologică şi a capabilităţilor, inclusiv în raport cu Statele Unite”, a insistat preşedintele francez.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. 😁

  2. În sfârșit a avut cineva curajul sa declari oficial acest lucru. Și marele licurici știe dar inca este interesat sa vândă armament și mai ales să păstreze masivele investiții făcute în acest ‘pașalâc’ al său

    • Ești un bolșevic trist.
      SUA a donat 50 de miliarde de dolari Ucrainei până acum, în mai puțin de un an. Ca să îți faci o idee, bugetul României pe un an întreg este în jur de 70 de miliarde de dolari.

      P.ropaganda rusă e ridicolă, t.rolii rusofili sunt jalnici.

    • Sa „vanda”? SUA le da gratis deocamdata, ce sa vanda? Unde este castigul? HIMARS, Patriot, Arme, tancuri, munitie, etc. astea sunt oferite gratuit pentru Ucraina.

    • @jay: Nimic nu este gratis pe lumea asta.

  3. Francezii, lași ca întotdeauna. La ce plm să aibă nevoie rusia de garanții de securitate când deține arme nucleare? Macron ăsta e cam re.tardat.

  4. Macroane, Rusia percepe ce vrea ea indiferent de ce fac ceilalți. Poate dacă cucerește toată Europa să fie împăcată, deși… i-ar plăcea să aibă și toată Asia. Imperialismul rus nu crede nici măcar în garanțiile semnate de el. Rusia trebuie desființată de pe fața pământului.

    • Rusia singura nu a cucerit niciodta toata Europa, cu atat mai putin acum cand este cum se vede ca este armata ei in Ucraina – cel mai mult a avansat in Europa in WWII cu voie de la aliați si cu autorul lor.
      Practic aliații au vândut Europa de est Rusiei in WWII.

    • Au vândut-o pe ce ? Ce au primit în schimb de la Rusia ?

    • Liniste si pace au primit in schimb.

    • @antiUSL: 10 milioane de soldați sovietici au murit in WWII pentru a înfrânge Axa. Si încă pe atâți civili.

    • Păi nu au primit liniște și pace, au primit Razboi rece, criza rachetelor din Cuba, etc.

  5. Dacă Ucraina nu va fi primită în NATO și se va face vreo pace strâmbă cu cedare de teritoriu, atunci…s-a dar verde la înarmare nucleară! Polonia, România, Ucraina, Turcia ar trebui să dezvoltăm un program nuclear și balistic serios!