De ce nu pot vota cu Kelemen Hunor
Doi jurnaliști români cât se poate de respectabili și-au anunțat public opțiunea pentru turul I al prezidențialelor: Kelemen Hunor, candidatul UDMR. Este modul lor de a invalida oferta slabă de la prezidențiale. Dreptul lor, alegerea lor. Dacă așa consideră ei că trag o palmă politicienilor români, să-i dea bice.
Numai că niciunul dintre cei doi reputați jurnaliști, după ce s-a felicitat în oglindă pentru găselnița care-i face interesanți, ca pe orice Gică-Contra, nu pare să fi gândit pasul următor. Ce obțin prin validarea publică a unui candidat care, în ciuda aparențelor, nu este nici pe departe mai bun decât ceilalți? Dimpotrivă, privit mai atent, Kelemen Hunor se manifestă politic la fel de periculos ca rusofili de tipul Simion sau Șoșoacă.
La capitolul revizionism, se poate lua liniștit de mână cu ei. Sigur, liderului UDMR nu i se bulbucă ochii în cap și nici nu i se umflă vena pe gât când vorbește calm și așezat despre autonomie sau când îl ridică în slăvi pe Viktor Orban.
În rest, domnul Kelemen Hunor a dat toate probele posibile că inima sa bate la Budapesta, nu la București. Se declară un mare admirator al ultimului dictator din UE, față de care nutrește un respect nemărginit. De câte ori vorbește despre el, liderul UDMR îl numește pe Orban un lider „vizionar” și „curajos”. Asta-i tot ce poate spune despre un autocrat brutal, calul troian al lui Putin în UE.
„Viktor Orban este un om curajos, un om care riscă foarte mult, un om cu viziune, un om care, când a preluat puterea, a schimbat regimul, nu numai a înlocuit foștii miniștri cu actualii miniștri sau cu echipa de atunci și, bineînțeles, este un om care pune pe primul loc interesele Ungariei”, a declarat Hunor săptămâna trecută într-o emisiune realizată de Denise Rifai la Gândul.
Liderul UDMR nu s-a delimitat niciodată de revizionismul premierului Ungariei, exprimat pe față pe teritoriul României de câte ori are ocazia. Dimpotrivă, l-a aprobat tacit.
Nu s-a delimitat o secundă nici de excesele sale autocratice. Dimpotrivă, i-a cauționat mereu politica iliberală, despre care a spus că este „în interesul Ungariei”.
Kelemen Hunor a mers mai departe cu apărarea idolului său politic, negând toate evidențele. Liderul UDMR a precizat că Orban nu face jocurile Rusiei, ci pe ale Ungariei. A calificat drept „o prostie” afirmațiile celor care îl numesc „un pion al Moscovei”.
Aceste declarații au dat ocazia propagandei de la Budapesta să scrie că Viktor Orban are numeroși adepți în România și că este privit ca un model de urmat de tot mai mulți români.
Același Kelemen Hunor a permis propagandei FIDESZ să preia controlul asupra presei maghiare din România, otrăvind mințile alegătorilor cu propagandă pro-rusă și anti-europeană. Nu-i de mirare că, azi, alegătorii maghiari din Transilvania îl admiră pe Vladimir Putin.
Recomand celor doi jurnaliști români ultimul discurs al ambasadorului SUA la Budapesta, David Pressman, despre Viktor Orban. Vor înțelege, poate, că susținându-l public pe Kelemen Hunor cu atât aplomb, cauționează, în realitate, o politică anti-democratică, anti-occidentală și pro-rusă, promovată de premierul Ungariei, pe care aliații strategici ai României încearcă din răsputeri să o invalideze. Mai grav, girează, fără să realizeze probabil, o politică revizionistă îndreptată împotriva lor, ca cetățeni ai statului român.
Politica lui Orban a devenit și politica UDMR, de la care liderii Uniunii au preluat teme și politici publice și, mai ales, au apăsat la podea pedala autonomiei, încurajați de politica revizionistă a Budapestei.
Doi oameni de la care te aștepți să fie cel puțin informați și să gândească un pas mai departe s-au încolonat frumos în rândul idioților utili ai propagandei FIDESZ.
Prin susținerea publică a lui Kelemen Hunor pentru turul I, validează toate ororile ventilate de Viktor Orban, inclusiv cu ajutorul UDMR în România. Prin votarea politicianului Kelemen Hunor, cei doi se declară implicit de acord cu politica și politicile lui, cu idolul său de la Budapesta.
Cei doi nu pot spune: îl votăm la turul I pe Kelemen Hunor, dar nu ne place deloc Viktor Orban, idolul său politic.
Ar fi o aberație comparabilă cu candidatura independentă a lui Klaus Iohannis pe listele PNL.
Altfel, liderul UDMR Kelemen Hunor este așa cum îl văd cei doi reputați jurnaliști: un politician finuț, școlit, manierat, un adevărat om de stat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
18 comentarii