G4Media.ro

Dacian Cioloș, un pas înapoi după atacul de duminică: ”Nu a fost…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, un pas înapoi după atacul de duminică: ”Nu a fost deloc în intenția mea să-l atac pe președintele Iohannis”

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat miercuri într-un interviu pentru Ziare.com că nu a intenționat să-l atace pe președintele Iohannis în discursul de duminică de la Timișoara, când l-a numit ”un președinte fără soluții”.

„Nu a fost deloc în intenţia mea să-l atac pe preşedinte, pentru că eu sunt convins că nici preşedintele nu e şi nu a fost confortabil cu situaţia în care a fost pus atunci când i s-au propus astfel de candidaturi. Şi noi credem că trebuie să reformăm Constituţia, în aşa fel încât preşedintele să nu mai fie cu spatele la zid, pus de Parlament, cu ameninţarea referendumului pentru demitere, dacă nu acceptă anumite persoane, chiar incompetente fiind. Preşedintele trebuie să fie în situaţia în care poate să-şi asume, pentru că el oricum îşi asumă public nominalizările pe care le face, dar trebuie să poată să le refuze, atunci când e cazul, fără să aibă această ameninţare”, a spus Cioloș miercuri în interviul pentru Ziare.com, citat de News.ro.

Duminică, în același miting electoral de la Timișoara, Dacian Cioloș spusese că ”președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”.

Întrebat de Ziare.com dacă, în cazul în care ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, ar fi numit-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, Cioloş a răspuns: „Eu sunt convins că domnul preşedinte a avut motivele dânsului să ia decizia pe care a luat-o şi probabil a avut date şi informaţii pe care eu nu le am. Dar sunt la fel de convins că domnul preşedinte nu a fost foarte confortabil cu această decizie. Eu nu mă pun în locul nimănui, fiecare, cum am spus, îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care le ia şi sunt convins că are şi argumentele pentru asta. Dar nu despre asta e vorba, ci despre cum facem ca să nu mai fim în astfel de situaţii limită. Eu cred că asta vor să audă românii: ce vrem să facem cu România, ca să nu mai ajungem în situaţiile astea limită, în care să mă întrebaţi ce-aş fi făcut în locul cuiva. Fiecare trebuie să-şi poată lua deciziile în cunoştinţă de cauză şi să aibă instrumentele să ia deciziile corecte, pentru că ăsta e interesul României”.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. De ce ar fi un pas înapoi? Părerea mea este că în declarația dânsului, dl.Cioloș se referea la funcția de președinte al României și nu se referea în mod explicit la dl.Iohannis. Nu văd de ce această declarație ar fi un pas înapoi.

    • Acelasi lucru l-am spus si eu, tot pe acest site: dl. Ciolos s-a referit la FUNCTIA de presedinte, nu la persoana.
      Am mai spus insa atunci si repet: cred ca dl. Iohannis ar fi putut sa nu respecte deciziile CCR care AU ADAUGAT LA LEGE, cum e cea care stabileste ca poate sa refuze doar o singura data o propunere a Guvernului.
      Oricum, nu cred ca USR Plus va stabili o candidatura la prezidentiale care sa divizeze dreapta.

    • Eu unul sper sa divizeze și jegul ala de PNL, laolaltă cu PSD.
      Sa se ia de mana ambii și sa sara în Dâmbovița, ca noua ni s-a luat deopotriva și de unii și de alții.

    • Declaratia se referea la functia prezidentiala, dar inconstientul l-a tradat prin preluarea ad-litteram a criticilor aduse de-a lungul timpului lui KWI din diverse perspective. Interesant ar fi fost sa devoaleze cum ar face toate astea, cand situatia a ajuns de asa maniera prin interventia esentiala a CCR, institutie care pare sa ramana pe mai departe pro-psd , precum si in general si prea mult, partinica. .Problema actuala este mentalitatea specifica psd inoculata unde te astepti si unde nu, caile prin care ne putem debarasa de ea ori nu mai putem. Sa faci ping-pong cu legislatia e insuficient , iar referendum constitutional in vederea eliminarii deciziilor CCR inseamna o lupta care va acapara tot, din nou. Le va veni randul, dar e necesara mai inainte pregatirea IN alte domenii, asta se asteapta de la USR++.

  2. Ciolos e f coerent in cele doua declaratii. Unde este „pasul inapoi”? Si da, in Romania rolul presedintelui este unul simbolic, trebuie schimbata Constitutia. PS Eu consider, totusi, ca Presedintele Iohannis nu s-a implicat destul, a lasat lucrurile sa mearga mult prea departe. Au fost momente aproape dramatice, ar fi trebuit sa riste chiar si o suspendare, dar n-a muscat un deget

    • Pardon. miscat

  3. Ciupitule, lasa vrajeala sekurista ca toti ne-am dat seama ce-ai spus, ai aratat pisica Mutalaului, adica un fel de: ai grija, ca papusarii din spatele tau te schimba uite asa, ca pe-un rebut nefolositor daca nu prestezi conform programului!
    Uite cine vor sa ne conduca, niste papusi abjecte manuite de plutocratia mondiala, dar vine el si 26, sa vedem cine face majoritatea in PE ca lumae s-a cam saturat de sciatici, sarmele umplute cu forta si fosti membrii de servicii secretoase!

  4. @Ada: ce povesti ai mai citit de la „Capra cu trei iezi” incoace? Mai pune si tu mana pe-o carte, ca puti a urina statuta varsata direct in capu’ tau de antenele unui plutocrat.