G4Media.ro

Cum vor să combată rusii versiunea HBO a serialului Cernobîl: Scenariul agentului…

Sursa Foto: Captura trailer

Cum vor să combată rusii versiunea HBO a serialului Cernobîl: Scenariul agentului de informații dușman infiltrat la centrală

Serialul „Cernobîl” a devenit cel mai bine notat din istoria IMDB, site-ul american specializat în informaţii din domeniul cinematografiei, devansând „Breaking Bad”, „The Wire” sau „Game of Thrones”. În ciuda popularităţii, „Cernobîl” nu este pe placul ruşilor care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa din 1986, potrivit BFM TV.

Cel mai recent serial de succes al postului de televiziune HBO, care spune povestea celei mai grave catastrofe nucleare civile din istorie şi consecinţele ei, arată responsabilitatea liderilor şi a autorităţilor sovietice în explozie, în special maniera în care puterea din epocă a căutat întâi să ascundă accidentul, în ciuda riscurilor la care a fost supusă populaţia.

Serialul nu le-a plăcut ruşilor care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa nucleară, a anunţat canalul de televiziune NTV.

Scenariul noului serial va fi diferit de versiunea HBO, pentru că intenţionează să arate că CIA, agenţia americană de informaţii, a fost implicată în accident, scrie News.ro.

Aleksei Muradov, care a fost desemnat să realizeze serialul, a afirmat că acesta va povesti „ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” la Cernobîl.

„Există o teorie potrivit căreia americanii s-au infiltrat în centrala nucleară de la Cernobîl. Mulţi istorici nu refuză posibilitatea ca, în ziua exploziei, un agent de informaţii duşman să fi lucrat la centrală”, a afirmat realizatorul într-un interviu transmis de BBC.

Potrivit The Hollywood Reporter, ministerul rus al Culturii va finanţa o parte a creaţiei din acest serial de până la 460.000 de dolari.

Sursa: Digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Cernobil=URSS=Rusia. Cand minciuna devine politica de stat si productia la hectar de centrale nucleare a fost indeplinita. Dar in fizica nucleara adevarul e doar unul si daca nu respecti stiinta Hiroshima e un fel de petarda de revelion.
    Serialul HBO trebuie vazut de cei in varsta sa le reamintesca ce a insemnat comunismul si de cei tineri sa nu repete greselile noastre.
    Niciodata nu trebuie uitat eroismul si sacrificiul celor care au limitat si stopat dezastrul ce se putea intampla.
    PS Cernobil reprezinta si societatea romaneasca de acum. Ascundem incompetenta si slugarnicia sub pres. In aproape toate domeniile.Mandri ca suntem romani.

    • Excelent comentariul, cu o singura remarca: suntem români, nu romani…

    • Mie Dancila mi se pare și fudulă

    • Cand te trimite cineva la moarte pacalindu-te ca faci altceva, asta NU e eroism. 💡

      Eroismul presupune propria-ti alegere, in conditii de risc mare – asumat. Nu a fost cazul la Cernobîl, decat, poate, in cateva cazuri exceptionale.

      Trebuie sa stapanim sensul termenilor, inclusiv cand vrem sa laudam pe cineva. Altfel, o dam in comentarii de clasa a X-a, pe care nu vrea nimeni sa le citeasca, nici macar cei care le-au scris! 🙂

      In rest, ai dreptate!

    • @Sanitarul
      Si tu ai dreptate tot partial.
      Sa nu crezi ca nu au fost destui si din cei care s-au dus la moarte stiind clar la ce se expun, doar stiind tot asa de clar ca, daca nu limiteaza proportiile dezastrului, tot vor muri insa impreuna cu zeci de milioane.
      In aceste cazuri de catastofe, daca nu ar exista si eroi care nu pun in primul rand viata lor in cumpana, dimensiunile dezastrului ar fi muult mai mari.
      Noi am trait pe pielea noastra, desigur, la dimensiuni mult mai mici, explozia de la Piroliza-Teleajen; daca toti ar fi fugit, dand ascultare numai instinctului de conservare, explozia tot i-ar fi prins din urma, dar impreuna cu ei pe multi altii din zona.

    • @Sanitarul, am revazut definitia eroismului conform DEX si raman la parerea mea. Primii care au actionat acolo, nu cred ca au realizat pericolul si ce inseamna radiatiile. Da, au fost trimisi la moarte sigura, dar nu trebuie invinuiti sau sa li se diminueze meritele. Nu sunt un rusofil, din contra, dar au murit oameni nevinovati, oameni care prin contributia lor, poate inconstienta e posibil sa fi limitat purin dezastrul. Cu soldatii cred ca este putin diferit si multi dintre ei stiau ce se intampla acolo. Nu cred ca exista armata in lume, cat de cat instruita, care sa nu faca o minima pregatire privind WMD. Daca ai facut armata, trebuie sa stii ce inseamna mcg si la ce foloseste…
      Una peste alta, chiar daca incompetenta si minciuna a fost maxima si a cauzat catastrofa, nu trebuie diminuat rolul celor care au diminuat dezastrul chiar cu pretul vietii lor.

    • @Inapasevedeinvers: „destui” nu cred ca au insemnat nici macar 5%. Dar aici suntem pe taramul opiniilor asa ca nu putem stabili care dintre noi are dreptate. Ramanem fiecare la opinia lui. 🙂

      @Valentin: zici tu ” au fost trimisi la moarte sigura (…) au murit oameni (…) care prin contributia lor, poate inconstienta (…) Intentionalitatea este ingredient esential al eroismului.
      Ia si tu un exemplu oarecare, sa zicem un tanchist caruia nu-i merge tunul in clipa in care vrea sa traga intr-o cladire, in care se aflau de fapt nu doar inamici, ci si foarte multi prizonieri (de care acesta nu stia). Este el, pentru tine, un erou (care si-a salvat camarazii)!? Daca definitia ta functioneaza, ea trebuie sa functioneze in absolut toate cazurile (altfel nu e definitia respectivului termen).

      Cat despre militari, nu cunoasterea WMD si MCG e importanta in stabilirea eroismului, ci cunoasterea situatiei de fapt. Ori daca lor li s-a spus ca participa la un exercitiu …

      In orice caz, moartea celor de la Cernobil este un lucru care nu este cazul sa fie bagatelizat sub nicio forma si nici tratata fara respect. A fost o imensa tragedie! Si, sper, totodata si o lectie.

  2. tocmai asta si este sensul pe care ni-l arata acest serial, sensul monstruosului urss: majoritar oamenii nu stiuau unde pleaca, nu stiuau ca pleaca la moarte, credeau ca se duc la careva exercitii organizate de partid. oamenii erau folositi de sistem ca niste piese, obiecte de uz, nu era nici un fel de erorism. asa a fost si in WW2 cind poporul majoritar nici nu stiuau cine e Stali si cine-i Hitler, oamenii mureau cu milioanele fara nici un eroism, de dragul ambitiilor unui bolsevik mare din kremlin. Stalin a omorit mai multi oameni chiar pina a se incepe WW2 in gulagurile sovietice din prin toata siberia de nord. ce eroism e aici sa te care ca pe o vita in tren si sa mori in mina de extractie a mineralelor sau in padure la taiat copaci ?

  3. dovada ca Rusia n-a inteles nimic din secolul XX

  4. 460.000 de dolari? astia sunt bani de acadele…
    rusia are „bugetul” mic! 😛

  5. deci ei combat faptele cu o teorie care nu e sustinuta de fapte. nice. tipic rusilor. ce o fi ba asa greu sa acceptati ca ati facut-o lata? ce ar fi fost sa faca si la fukushima la fel?
    terminati. a venit CIA si a dat intai reactorul la minim, l-a facut instabil si apoi tot CIA a scos pilele de fusiune si le-a bagat inapoi, grafitul declansand reactia care a dus la explozie. probabil chiar presedintele SUA s-a dus personal acolo 🙂 🙂 🙂

  6. dupa ce a sabotat reactorul, spionul s-a apucat de baut vodka cu toti responsabilii, de la portar la ministri, ca sa ii deturneze de la actiona
    sunt imagini clare cu spionul american/ue/nato(si alti dusmani ai poporului) alaturi de bigfoot si o sirena si un dragon,care cinstesc cu vodka pe pompieri, militari, aviatori … sirena nu stiu in ce rol are, dar sigur e implicata

  7. Si bineinteles ca agentul s-a teleportat la timp de acolo, pentru a nu-l ajunge radiatiile.
    Bai, i-a tampit de tot caricatura aia de Putin!

  8. Putin a procedat la fel in dezastrul submarinului Kursk. In primă fază a încercat sa ascunda ce s-a întâmplat, a preferat să lase echipajul sa moară încet pe fundul mării decât să accepte ajutor internațional. Nici macar nu și-a întrerupt concediul câteva zile… Aceeași combinație de minciuni, lașitate, slugărnicie si incompetență care s-a vazut și în cazul Colectiv. Plus nelipsita teorie a conspirației care să devieze atenția de la adevărații responsabili.

  9. Exact cum banuiam: accidentul de la Cernobal nici nu a avut loc!

  10. daca rusii promit ca versiunea lor va fi mai buna decat cea facuta de americanii de la hbo! bai eu le dau nota zece! cu felicitari! sa ii vad in stare! in fond e tragedia lor! sau ma rog a ucrainenilor! nu conteaza asta! conteaza sa fie in rusa ori in ucraineana! macar! nu in engleza! in engleza sa fie doar subtitrarea! desigur! in rest numai in limba rusa! atat!