G4Media.ro

Consiliul Naţional al Elevilor critică faptul că sunt insuficiente teste Covid pentru…

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Consiliul Naţional al Elevilor critică faptul că sunt insuficiente teste Covid pentru săptămâna viitoare: O totală lipsă de mobilizare din partea autorităţilor

Consiliul Naţional al Elevilor reclamă „inconsecvenţa în măsuri” după ce reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că testele de salivă pentru săptămâna viitoare sunt insuficiente şi cer remedierea problemei în regim de urgenţă, anunță News.ro.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii o analiză onestă a concludenţei testelor rapide pe bază de salivă distribuite în şcoli, având în vedere că aproximativ un sfert dintre cele declarate cu rezultat pozitiv în primă fază au fost infirmate de testele RT-PCR”, afirmă reprezentanţii elevilor.

„După ce cu toţii am aşteptat achiziţionarea şi distribuirea în unităţile de învăţământ a celor 70 de milioane de teste non-invazive pentru depistarea COVID-19, ne lovim în continuare de impedimente şi inconsecvenţă în măsuri. Miercuri seara, a fost făcută publică o adresă trimisă de Ministerul Educaţiei către Ministerul Sănătăţii, prin care notifică insuficienţa testelor care au ajuns în teritoriu şi imposibilitatea testării începând cu săptămâna următoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).

Reprezentanţii elevilor menţionează că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au declarat în repetate rânduri faptul că primul lot de teste, însemnând primele 10 milioane de bucăţi, va fi livrat către inspectoratele şcolare şi către şcoli, dar şi că întreaga achiziţie este suficientă pentru a acoperi o lungă perioadă de timp.

„Deşi acestea au fost aşteptate nepermis de mult, după doar o primă tranşă distribuită în şcoli, se anunţă, în spatele uşilor închise, faptul că stocul a fost epuizat sau că livrarea este, pentru un moment, insuficientă. Mai mult de atât, Consiliul Naţional al Elevilor a fost sesizat cu privire la unităţi de învăţământ din ţară în care nu au fost distribuite deloc teste şi în care elevii, părinţii şi profesorii aşteaptă o explicaţie”, scrie în comunicat.

Potrivit CNE, nici până la acest moment nu există o procedură clară şi uniformă de raportare a rezultatelor testelor rapide efectuate de elevi acasă, pentru care în cele mai multe situaţii responsabilitatea a fost pasată către elevi şi către părinţii lor.

Aceştia mai spun că este absolut necesară actualizarea şi clarificarea procedurii de testare stabilite prin instrucţiunea Ministerului Sănătăţii, astfel încât să cuprindă modul de raportare a rezultatului, precum şi responsabilitatea cu privire la asamblarea kiturilor, pentru care nimeni nu poate garanta că se desfăşoară în condiţii optime în toate situaţiile.

Ministerul Educaţiei a solicitat DSU să-i transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile de testare, luni şi joi, au declarat pentru News.ro surse din minister. Ulterior, Ministerul Educaţiei a făcut public documentul privind solicitarea adresată DSU.

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Postați-mi băi leftiștilor comentariul că nu am scris nimic jignitor despre j i d a n i!

  2. Aveti o virgula intre subiect si predicat fix in titlu

  3. Taceti din gura elevilor!
    Nutu si Botezatu si-au facut banutul.Asta era toata ideea.Scopul operatiunii a fost realizat, este o masura de succes, a facut ceea ce trebuia sa faca, adica bani pentru cine trebuie.Asa ca mai ciocul mic.Poate va dam si voua ceva data viitoare, daca sunteti cuminti.

  4. Alo!
    Cine v-a facut textul?
    Copy&paste!

  5. „Analiză onestă”?!?. De fapt, ar fi: anchetă, cercetare, arest, punere sub acuzare etc Pentru o asemenea sumă cheltuită, doar ca să bifeze unii că se preocupă, şi alţii, sau împreună, că au mai dat un tun, instituţiile ar trebui să facă mult mai mult decât o analiză onestă.