G4Media.ro

Budăi: Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salarii şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Budăi: Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salarii şi pensii. Trebuie o discuţie, dar de la post la post

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat joi, la Ploieşti, referindu-se la cumulul de salarii şi pensii, că discuţia nu trebuie generalizată, ci trebuie făcută „de la post la post”, punctând însă că nu crede că este potrivită interzicerea cumulului acestora, relatează Agerpres.

„Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salarii şi pensii pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare (…). Şi Legea pensiilor, dar şi Constituţia spune că, după ce am atins vârsta standard de pensionare din sistemul public şi cu un stagiu de cel puţin 35 de ani, care e stagiu complet, avem dreptul la pensie, este un drept constituţional. De asemenea, tot Constituţia spune că avem dreptul să muncim, nu spune că doar la stat sau doar la privat”, a spus Budăi într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat că discuţia nu trebuie să fie însă una de tip general.

„Dacă vorbim de acele pensionări de la 47, 48, 50 de ani, trebuie o dezbatere acolo să vedem dacă îşi doreşte să continue pe acest post, să putem găsi o bonificaţie suplimentară. (…) Aţi văzut aici cariera militară – nu cred că ne putem închipui că cineva, la 60 de ani, va sta pe graniţă cu arma în mână să ne apere şi trebuie să fim foarte atenţi când facem aceste declaraţii, să nu devenim populişti şi eu nu vreau să vorbesc într-un mod în care neapărat să fiu simpatic, vreau să prezint realitatea. Atunci acolo este o discuţie şi trebuie să o purtăm, dar de la post la post. Nu trebuie să generalizăm şi asta v-o spun din experienţă”, a adăugat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a participat, la Ploieşti, la Târgul de Orientare în Carieră organizat la Palatul Culturii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Cu lugu lugu pana trec alegerile ( poate chiar anticipate ). Mai mor niste pensionati pana atunci. Paguba-m ciuperci. Asa ii vrea sistemul pe romani
    Cu cat mai saraci, cu atat mai cu mana intinsa si mai dependenti de autoritati. Cat despre Budai e folosit ca paratrasnet ca si cel de la Agricultura. Sa aibe poporul pe cine injura.

  2. de pa p.ost la p.ost ? ne iei de p.osti , buda ai?

  3. Militzienii de la Transelectrica, Hidroelectrica si Alte Institutii de Stat. acolo e presiunea pa Ciuca, al Lor, nu al Nostru.

  4. duamne ferește ! rămân doar civilii prin ministere / institutii

  5. Uite-l, măi, pe putrigai ăsta! Ce mai vrem de la el și de la Ciucalete?!

  6. ministrul SOLIDARITATII SOCIALE spune asta, WOW!

    social democratie FAKE

  7. Cat de penibil budai asta! Sa fie interzis cumulul de pensie speciala cu salariul la stat, asta vor oamenii

  8. Vă şi vedem încă două mandate cu ăştia cum caută să mai taie de undeva sau să mai bage ceva inflatie ca să poată să acopere găurile negre şi să aibă ratingul necesar ca să mai poată împrumuta ceva ca să facă alte găuri negre.
    Câteodată ne întrebăm românilor unde vă e mintea când mergeţi la vot.

  9. Mamaligarul asta n-avea ce cauta in guvern,cine l-a propus,de-amar sa-i fie….

  10. Dupa ce acopera gaurile pe spatele vostru si apare ceva banet in plus o sa isi mareasca toti cate ceva si iarasi vom da in alte gauri.
    De fiecare data fac asa.

  11. Da ar fi ok, dar nu ”post pe post” pentru că am da apă la moară CORUPȚIEI. În privat să se poată cumula pensia cu salariul deoarece acolo sunt cele mai mici salarii , salarii care NU SUBȚIAZĂ BUGETUL STATULUI. Privat nu include companii, regii sau instituții la care statul este acționar majoritar.

    • Nu este vorba despre privat.
      Acest Buda-i nici nu se sfieste sa recunoasca ca este vorba despre a cumula doua venituri de la acelasi angajator si zice – ca sa ne distraga atentia – ca unu’ la 60 de ani nu poate sa stea cu arma pe hotar.
      Pai daca la 60 de ani nu a ajuns mai sus decat soldat neinstruit, de ce ar trebui sa fie platit dublu?!!!
      Daca nu a avansat in cariera pana la varsta de pensionare atat cat sa nu ramana „soldat”, trebuia de mult dat afara pentru ca e un incapbil, nu sa fie pensionat cu merite deosebite.

    • Ei sustin ca o data cu trecerea timpului, capacitatea omului de a face fata serviciului se diminueaza, ceea ce ar in semna, valabil pentru anumite munci care pot genera o uzura mai puternica (stres fizic sau psihic, mediu toxic etc) pensionarea la o varsta mai redusa, (cam asta ar fi scopul instituirii pensionarii, sa se poata asigura un venit decent dupa ce omul nu mai are capacitatea de munca pentru „postul” respectiv.
      Pe de alta parte, o data cu „vechimea in munca” ar trebui sa vina si experienta, deci capacitatea respectivului de a rezolva mai mai bine si mai eficient probleme pe care pana la 40-50 de ani a reusit sa le stapaneasca – daca a reusit (motiv pentru care s-ar pune problema reangajarii, daca nu, de ce mai vorbim?). Sa avem judecatori care sa nu fi lucrat cu adevarat – cu competente maxime – decat vreo 3-4 ani si sa ne plangem ca se dau sentinte dupa ureche, cand „judecator” ar trebui sa fie cineva cu ani multi de experienta, care sa dea greutate unei sentinte?
      Daca si-a ajuns varsta de pensie ca un om normal, si e inca capabil, nu are decat sa-l angajeze si statul, nu ar fi o problema, dar scandalul adevarat nu e despre cei care se pensioneaza la 65 si continua sa lucreze, mai ales daca din urma nu vin altii sa-i inlocuiasca efectiv…