G4Media.ro

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Premierul Florin Cîţu a avut cele mai multe apariții…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Premierul Florin Cîţu a avut cele mai multe apariții în media/ Dan Barna ocupă locul 5 / 7 miniștri au sub 2.000 de referiri în mass media

Premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă au fost cei mai vizibili membri ai guvernului în luna august, arată o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Florin Cîţu se menţine pe primul loc în topul vizibilităţii în luna august, cu 56.567 de referiri, mai multe decât în luna iulie, şi la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, vârfurile fiind înregistrate în zilele marcate de scandalul încarcerării sale în SUA după ce a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, de discuţiile din spaţiul public referitoare la studiile sale în SUA, dar şi de numirea lui Dan Vîlceanu la Finanţe.

Pe locul al doilea în topul vizibilităţii în luna august este ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care urcă de pe poziţia a şasea în iulie pe poziţia a doua, cu 10.730 de referiri în presă, aproape dublu faţă de luna precedentă, vizibilitatea fiindu-i generată de declaraţiile făcute în conferinţe de presă cu privire la regulile sanitare la începerea şcolii.

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă, pe locul 8 în iulie, urcă acum pe locul 3 cu 8.022 de referiri în mass-media, cele mai multe pe 20, 24 şi 31 august, zile în care a anunţat mai multe măsuri pentru începerea anului şcolar şi a făcut estimări referitoare la evoluţia pandemiei.

Pe poziţia a patra se află noul ministru de Finanţe Dan Vîlceanu, care are 7.795 de referiri în presă, deşi a fost numit abia în a doua jumătate a lunii august. În cazul său, vârfurile de vizibilitate au fost în 18, 19 şi 24 august, zile în care a fost numit în funcţie, s-a instalat la Finanţe şi a făcut prima sa conferinţă de presă, în urma căreia a fost acuzat că nu ştie valoarea salariului minim pe economie .

Dan Barna, coboară de pe poziţia 2 în iulie pe poziţia 5 în august, cu 5.559  de menţiuni în presa scrisă şi online, vârfurile fiind în zilele în care a făcut mai multe declaraţii pe tema alegerilor din USR PLUS şi a activităţii guvernamentale. Vizibilitatea i-a fost adusă şi de afirmaţiile făcute la şedinţa Comitetului Politic al USR PLUS. ”Nu sunt mulţumit de progresul guvernării”, ”Nu vrem să ieşim de la guvernare, dar nu vom rămâne în orice condiţii”, ”Nu vom fi furnicuţele guvernării, care muncesc, planifică, bugetează şi când e vorba de decizie politică pedalăm în gol”, a spus Barna, în 28 august, adăugând: ”Nu vă jucaţi cu USR PLUS, suntem aici să rămânem!”

Ministrul Muncii Raluca Turcan  urcă de pe locul 10 în iulie pe locul 6 în august, zilele de vârf fiind 25, 26 şi 31 august, când a adresat o scrisoare şefului său de partid, preşedintele Camere Deputaţilor Ludovic Orban, pentru a-i cere să urgenteze adoptarea legii consumatorului vulnerabil, dr a făcut şi declaraţii pe tema recalculării pensiilor, pe tema creşterilor de preţuri şi a creşterii salariului minim.

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, în Top 5 în luna iulie, este pe locul 7 în august, cu 4.558 de menţiuni în presă, cele mai multe ca urmare a consideraţiilor pe tema stadiului lucrărilor la podul de la Brăila, dar şi a disputei cu premierul pe tema banilor pe care  urma să-i primească ministerul la rectificare.

Ministrul de Interne Lucian Bode coboară de pe locul 4 pe locul 8, cu 4.223 de menţiuni, datorate în principal declaraţiilor pe tema ceritificatelor false de vaccinare, dar şi pe cea a repatrierilor din Afganistan.

Discuţiile referitoare la preţul energiei şi la legea consumatorului vulnerabil şi anunţul privind începerea controalelor la furnizori au făcut ca ministrul Energiei Virgil Popescu să urce de pe locul 16 în iulie pe locul 9.

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion coboară o poziţie, pe locul 10, el având o mai mare vizibilitate în media odată cu replica dată preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a criticat că nu a găsit calea potrivită pentru desfiinţarea SIIJ.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a urcat o poziţie în topul vizibilităţii ca urmare a participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, unde a obţinut medalia de argint la ciclism.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, urcă de pe locul 14 în topul vizibilităţii în iulie pe locul 12 în august,  după ce a demis administratorii de la trei companii de stat – Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni – cu salarii lunare între 10.000 şi 16.000 de lei.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă de pe locul 19 în luna precedentă, pe locul 13, cu 2.589 de referiri în media, în contextul operaţţiunilor de evacuare a românilor din Afganistan, dar şi a colaboratorilor afgani.

Ministrul Mediului Tanczos Barna, se situează în august pe poziţia 14, cu 2.307 referiri în media, după ce în iulie a fost pe locul al treilea ca vizibilitate.

Pe următoarele poziţii cu sub 2.000 de referiri, sunt, în ordine, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, ministrul Agriculturii Adrian Oros, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu,  fostul ministru al Cercetării Ciprian Teleman.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Dar Ţurcana eminenta?

  2. Evident. Cîțu a fost cel mai gălăgios din crîșma mexicană. Ce tâmpenie și asta : cine-i mai ”vizibil” ? Nu contează cine-i cel mai eficient ?

  3. Eu nu înțeleg asta….
    Păi, dacă ai multe și tembele, care e beneficiul vizibilității respective?!!!!!!

  4. inteleptul spune:
    10 septembrie 2021 la 10:24
    Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
    Hai sa enumeram doar niste fapte . Motiune de cenzura depusa impotriva propriului guvern (vezi Dragnea ).Motiune de cenzura facuta impreuna cu un partid numit AUR catalogat de presa extremist (spune mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti ). Demisiile in bloc ale ministrilor (fuga e rusinoasa dar e sanatoasa ).Din niste democratii de exceptie (asa ii vedea o tara intreaga)s-au transformat ,peste noapte, in conspirationisti spre al ajuta pe un fost premier sa recistige partidul avind cu acesta o mai veche intelegere ce a inceput in timpul alegerilor parlamentare(serviciu contra serviciu ) , a continuat cu intelegerile ce au oferit USRPLUS ministere de forta(tu ma ajuti pe mine eu pe tine ) si acum cu ajutorul dat fostului spre a cistiga alegerile din PNL(singele apa nu se face ).Vor ramane cu tinicheaua agata de coada toata viata .Acum incerca sa ii prosteasca pe cei din PSD si sa scoata castanele cu mina lor iar ei sa isi refaca guvernarea cu un PNL condus de fostul premier .Vedeti in toate aceste actiuni ale USRPLUS vreo forma de respect fata de cetateni ?Evident NU.

  5. Cîmpeanu e zi de zi la Digi 24. Probabil e coleg de unitate cu Prelipceanu