G4Media.ro

Austria va folosi vaccinul Sputnik V numai după aprobarea sa de către…

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Austria va folosi vaccinul Sputnik V numai după aprobarea sa de către Agenţia Europeană pentru Medicamente / Negocierile cu Rusia vizează achiziţionarea unui milion de doze de vaccin

Austria va folosi vaccinul rusesc Sputnik V numai după aprobarea sa de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz, pe fondul creşterii nemulţumirii publice în legătură cu ritmul vaccinării anti-COVID-19, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene (UE).

Premierul Sebastian Kurz a evitat recent să declare dacă ţara sa va aştepta aprobarea de către EMA a vaccinului rusesc, care a fost utilizat până acum în Uniunea Europeană doar de Ungaria.

„Sperăm că (Sputnik V) va fi aprobat rapid de EMA în condiţiile în care orice vaccin în plus ne ajută să salvăm vieţi”, a spus Kurz într-un comunicat, adăugând că partidul său conservator şi partenerul său de coaliţie, Verzii, au acceptat să facă comanda pentru vaccinurile ruseşti. Un purtător de cuvânt al premierului Kurz a confirmat că vaccinul va fi utilizat numai după aprobarea EMA.

Eficacitatea vaccinului Sputnik V, administrat în două doze, a fost iniţial privită cu scepticism de unii oameni de ştiinţă occidentali după ce Rusia a aprobat serul în august anul trecut fără să aştepte rezultatele studiilor clinice complete.

Cu toate acestea, vaccinul rusesc Sputnik V a prezentat o eficienţă de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, potrivit datelor medicale furnizate de faza III a studiului clinic, care au fost analizate de mai mulţi oameni de ştiinţă şi publicate în februarie în ediţia internaţională a prestigioasei reviste medicale The Lancet.

Doar alte două ţări UE, Ungaria şi Slovacia, au comandat Sputnik V şi numai Ungaria l-a folosit. Chestiunea este atât de controversată în Slovacia încât a declanşat o criză politică care l-a determinat pe premierul Igor Matovic să demisioneze luna trecută.

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. CATE PADURI PE MINUT TAIE austriecii IN romania ?
    CATE COMBINATE AU RAS DE PE FATA PAMANTULUI austriecii IN romania ?

  2. s-astepte aprobarea. au de asteptat