G4Media.ro

Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi / Analiștii observă…

Apartamentele vechi din Timișoara, mai scumpe decât cele noi / Analiștii observă aici o evoluție imobiliară atipică

Apartamentele vechi din municipiul Timișoara au înregistrat o scumpire mai mare cu 1% decât apartamentele noi, informează Agenția de presă Rador, care semnalează o evoluție imobiliară atipică în acest oraș.

În cazul apartamentelor vechi, proprietarii cer în medie 1.367 de euro pe metru pătrat util, față de 1.354 de euro pe metru pătrat în luna decembrie 2021, spune marketing managerul portalului Imobiliare.ro, Daniel Crainic, citat de Rador.

El este de părere că Timişoara cunoaşte o evoluţie atipică faţă de restul oraşelor de aceeaşi dimensiune, Cluj, Braşov, chiar Iaşi şi Constanţa, având la nivelul întregului an o creştere de 6,7%, mult sub media naţională, la jumătate faţă de media naţională. Specialistul în imobiliare mai crede că timişorenii au reacţionat diferit şi la contextul pandemiei faţă de ceilalţi cetăţeni din ţară, Timişoara fiind în stare de alertă sau de carantină pe perioadă mai îndelungată decât celelalte oraşe din ţară.

Potrivit analizei platformei menționate, locuințele din noile ansambluri rezidențiale s-au scumpit la începutul acestui an cu 0,9%, de la 1.397 la 1.410 euro pe metru pătrat.

sursa foto: Economedia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. poate pentru ca cele noi au o calitate indoielnica?

  2. Marmureanu, Racovita, Iamandi, MAI, CCR, SIIJ, UE, etc, cunosc falsurile proiectelor, avizelor si autorizatiilor apartamentelor noi falsificate de crima organizata imobiliara.

  3. Pai apartamentele noi sunt cel putin dubioase si timisorenii pare ca s-au prins.

    In plus, marele ministru eco vrea sa interzica centralele individuale si nimeni nu e nebun sa se lege la cap cu vecini care decid cand ai caldura in casa daca isi permite altceva.

  4. poate are legatura si cu faptul ca locuintele noi se construiesc in cartierul „Cuca Macai”

    • In Timisoara se construieste mai mult in zone bune, relativ aproape de centru gen Torontalului sau Aradului. Nu asta cu localizarea e problema ci țepele cu locuintele noi. Canalizarea, finisajele, parcarile, pereții subtiri, diferentele intre ce era in design si cum arata apartamentul la predare.

    • Nu stiu cum e in Timisoara, dar in Bucuresti daca prinzi teren spre centru faci cladiri de birouri, deci blocurile noi sunt aproape exclusiv pe camp.

  5. Nici nu e de mirare. Ce s-a construit in anii 80 sunt blocuri rezistente atat la cutremure cat si ca si constructie. Ce se construieste acum este de proasta calitate atat ca inginerie cat si ca materiale folosite

    • Da…deja s-au prins oamenii ce fel de materiale sunt băgate în apartamentele sau duplexurile construite recent : fier BST nu PC care este mult mai prost și nici ala nu se baga cât este în proiect ,izolația la poduri care este făcută din resturile ramase ( bucăți de polistiren ,vata , gunoaie ) , în concluzie da i sa meargă ca doar nu e pt mine casa , e pentru vânzare!

  6. Sunt prost gandite si structural mai putin rezistente decat cele din anii ‘80.

    Cel mai bun bloc in care sa iti iei apartament e un bloc din anii ‘80 anvelopat in care s-au schimbat tevile verticale de apa si de incalzire. Blocurile astea fiind de obicei in oras, nu pe camp unde sunt alea noi.

    In Bucuresti un bloc din asta din anii ‘80 reabilitat, in zona semicentrala cu acces la metrou ajunge la 2000€ / mp. Dar nu prea gasesti de vanzare fiindca lumea nu vrea sa vanda. Daca vrei bloc de carton pe camp construit recent gasesti cu 1000€ / mp.

  7. Este nesemnificativ statistic acel 1%. Totusi motive pot exista: locatia mai buna a blocurilor cu apartamente vechi, si calitatea indoielnica a celor noi.