G4Media.ro

Amendamentul care permitea judecătorilor să fie numiți în funcții de procuror-șef a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Amendamentul care permitea judecătorilor să fie numiți în funcții de procuror-șef a fost eliminat de parlamentari din proiectul Legilor Justiției

Amendamentul potrivit căruia judecătorii ar putea fi numiți în funcții de procuror-șef a fost eliminat de parlamentari, luni, din proiectul Legilor Justiției, conform Adevărul. Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat în exclusivitate pentru G4Media, săptămâna trecută, că nu susține acest amendament, după ce jurnalistul Dan Tăpălagă a arătat într-un editorial de ce este nocivă această modificare.

Comisia parlamentară specială pentru examinarea legilor Justiţiei a dat, luni, raport favorabil, cu amendamente, proiectului privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Raportul, care a primit 16 voturi „pentru” şi şase „împotrivă”, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, mai notează jurnaliștii Adevărul. Parlamentarii au eliminat amendamentul potrivit căruia „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre magistraţii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod”, textul rămânând în varianta Guvernului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, pentru G4Media.ro, că nu susține amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef, votat miercuri în comisia specială de parlamentarii PSD, PNL și UDMR.

Amendamentul a fost depus de un deputat din partea minorităților naționale, Ibram Iusein, care nici măcar nu s-a prezentat pentru a-l susține, dar a fost rapid votat, fără dezbateri, de partidele din coaliție. Iusein trece însă drept un apropiat al lui Florin Iordache, fost ministru al justiției în epoca Dragnea.

Procurorul general Gabriela Scutea a emis, miercuri, un punct de vedere, pentru G4Media, în care critica amendamentul votat de PSD, PNL și UDMR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Deci democrația funcționează! Isteria neo-marxistă primește încă o lovitură!

    • Golania neo-marxista a PSD-PNL a primit o lovitura! Mafiotii au fost prinsi si au cedat, de frica pierderii banilor europeni si a scandalului care va urma.

    • Despre ce vorbesti omule?

    • @ Mircea – Lasand de o parte de faptul ca habar nu ai sa folosesti cuvintele, habar n-ai cu ce se mananca neo-marxismul tau, fiecare cuvintel din ce scrii acolo este o minciuna jenanta.
      DATORITA ACESTEI ISTERII FUNCTIONEAZA DEMOCRATIA, BAI, DEFICIENTULE!

    • Mircea are frustrarea hoțului prins.

    • Pai tocmai „isteria” asta e motivul pentru care amendamentul a fost retras. Acel amendament a fost bagat in lege de un ciudat, iar PSD, PNL si UDMR l-au votat imediat. E clar ca a fost un aranjament intre cele trei partide care ar fi bagat rapid si silentios in lege, daca nu exista o reactie publica.

      Si o explicatie: reactia publica e atat de „isterica” tocmai pentru ca mai toate caile normale de refulare sociala au fost inchise: a fost creata o mare majoritate parlamentara care actioneaza ca un monolit, opozitia politica e practic redusa la tacere, iar principalele trusturi de presa au fost cumparate de la patron si pana la ultimul ziarist de aceasta majoritate patronata de Iohannis.

      Reactia publica refuleaza in cateva platforme online necumparate (cum e platforma de fata) si pe platformele de socializare. Ca atat i-a mai ramas.

    • A FOST DOAR O DIVERSIUNE SA ABATA ATENTIA DE LA ALTE BOMBE PUSE IN LEGI?

    • Într-o oarecare parte da, încă funcționează, dar e pe o pantă descendentă. Mă bucură că apreciezi treaba făcută de G4 și cred că HotNews care au acționat ca o presă independentă care urmărește tot ce face puterea și ridică semnale de alarmă când e cazul.

  2. De ce? Pentru că legile sunt date la japcă – dacă merge, PSDNL face niște bani, dacă nu, nu. Numai USR dă legi normale, restul dau legi hoțești. Iar voi, popor cinstit ce sunteți, votați PSDNL 55%.

  3. Dar de ce l-au eliminat, dar de ce l-au bagat?!?
    Sa-l mai bage, sa-l mai scoata, sa-l mai bage sa-l mai scoata ca asa se violează Justiția si hoților le place.

    • Actuala majoritate parlamentara incearca in perioada asta sa bage multe mizerii in procesul legislativ (vezi legea educatiei, legile justitiei sau legile securitatii nationale).

      De multe ori, baga „bomba” intr-o propunere legislativa si asteapta reactia publica, chiar si reactia partenerilor vestici. Nu se intampla nimic, merg mai departe. Se face zgomot prea tare, reactioneaza si dau inapoi.

  4. Am înfrânt! Ăsta a fost scos!
    La fel şi articolul, care pedepsea racolarea călugărilor la Mănăstirea Secu!
    Am câştigat nimic!

  5. Fie și numai pentru acest lucru G4MEDIA merita respectul. Fie și numai pentru acest lucru o mica minoritate răstoarnă lich***le useliste .
    Cât privește pe Iohannis aștept cu nerăbdare ziua în care grivcovienii ii vor împlânta pe la spate pumnalul brutusian . Până la prăsele!

  6. In continuare se iese la pensie de la 48-49 de ani cu pensii mai mari cu 40% decât ultimul salariu.
    Asta e esența Legii.
    Țara e plină deja de oameni in floarea vârstei , în deplinătatea puterii de muncă și a experienței profesionale care stau acasă pe niște sume amețitoare , jignitoare .
    Celor care din înălțimea Curții Constituționale ne vorbesc despre faptul că magistrații sunt singurii care au drepturi la pensii speciale pentru că fără ei democrația moare , ar fi bine să se gândească la faptul că banii pe care România îi dă pensionarilor magistrați de la 48 de ani pana la sfârșitul vieții , reprezintă cu mult mai mult decât au primit țăranii care au luptat pentru România Mare.
    Cam asta e totul despre Lege, o uriașă bătaie de joc mai pe scurt .