G4Media.ro

A încetat din viaţă poetul Lucian Avramescu. A fost fondatorul ziarului „Tineretul…

Sursa foto: Facebook / Lucian Avramescu

A încetat din viaţă poetul Lucian Avramescu. A fost fondatorul ziarului „Tineretul Liber”, prima publicație tipărită în zilele Revoluţiei din ’89

Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stop cardio-respirator, anunță News.ro. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare, au declarat pentru News.ro surse medicale.

Sursele citate au declarat că un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Sursele citate au confirmat că este vorba despre poetul Lucian Avramescu.

Lucian Avramescu s-a născut la 14 august 1948 în comuna Sângeru, judetul Prahova şi era licenţiat în arhitectură peisageră şi ziaristică.

A debutat în presa literară în 1970. A fost redactor „Orizont” Vâlcea – 1971-1978; şef de secţie şi redactor-şef adjunct la Scânteia Tineretului, unde, în perioada 1981-1985, a condus cenaclul „Serbările Scânteii Tineretului”; redactor-şef al revistei „Slast” în perioada 1986-1989; fondator şi redactor-şef al ziarului „Tineretul Liber”, primul ziar tipărit în zilele Revoluţiei din ’89 în fosta Casă a Scânteii; fondator al agenţiei de ştiri A.M. PRESS – 1991.

Publicaţii: volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice. Intre altele amintim „Poeme” – Editura Albatros (1975), „Stele pe dealuri”, Editura Scrisul Românesc (1976), „Transplantul de albastru”, Editura Sport-Turism (1976), „Un liber albatros” (1978), „Ei, aş! Spunea poetul” (1979), „Nu cer iertare”, trilogie (1981-1983, 1985), Editura Eminescu; „Această generaţie” – poezii în limba greacă, Editura Athena, Grecia (1985), „Bună seara, iubito”, volumul I, Editura Eminescu (1986), „Bună seara, iubito”, volumul II, Editura A.M. PRESS (2000).

La Cluj, la Editura Dacia, i-a fost publicată selecţia de poezii de dragoste „Poetul ca o casă în flăcări”, în 2011, apoi i-au apărut volumul de versuri „Să strigi femeia de numele ei de vers” (2014), iar în 2018 romanul „Despre singurătate”.

Este membru în Uniunea Scriitorilor din România din 1979.

Sursa foto: Facebook / Lucian Avramescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Boosterizat in 8 noiembrie a.c.

  2. Ai probe care sa demonstreze teoria ta?
    Sau esti unul dintre miile de disperati care se dau barbati neinfricati, dar care, de fap, fac p i p i pe ei cand vad o injectie ?

    • amp res s.ro/lucian-avra mescu-ca-doar-n-om-ram ane-noi-idi otii-eur opei/

      [scoateti spatiile din adresa, am pus ca sa treaca de filtre]

  3. Singurul regret, pacat ca lichelele patriei mor prea rar.

    • Sigur, nu contează că a făcut a treia doza. O trecem frumușel cu vederea și p-asta. Bolnavi suntem toți dacă e s-o dăm pe scuze. Trebuie făcută investigație amănunțită și nu aruncare pe sub preș. O sa facă cineva asta? Nu. Bun, mergem mai departe.

  4. Dumnezeu sa il odihneasca! Un caracter ales, un om de cultura, un iubitor al spiritualitatii si creatiei taranesti, un colectionar al bunurilor de piatra din gospodaria rurala, un patriot.
    Dintre oamenii care raman tot mai putini si nu apar urmasi……

  5. Zice un sosoc mai sus ca de la doza booster i se trage. Mai sa fie. Daca toti care s-au vaccinat, piese importante in mersul unei societati, in special sistemul sanitar, ar muri programat peste o perioada ar fi haos taticule. Haos. Adica fix aia care tin pe umeri societatea. Si vor ramane sosocii, ei sunt unsii lui D-zeu.

  6. inainte sa o dati cu vrajeli mai bine ati citi se a scris el intr-o scrisoare adresata PF Daniel si publicata de un apropiat…

    „Duminică mi-au murit doi prieteni dragi, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru. Îmi așteptam moartea mea. De un an și jumătate am amuțit. Mâinile și picioarele, coordonate de același nerv al vorbirii, nu mă mai ascultă. Mintea fuge în față și eu nu am cum mă ține după ea.

    Am 73 de ani. Un doctor mi-a mai dat de trăit anul trecut trei luni și jumătate, iar altul trei ani. Boala nu are leac, iar definiția ei nu e limpede. Aș vrea să pot termina biserica, ajutat de ceva vreme și de câțiva credincioși care au simțit că resursele mele financiare de pensionar al Uniunii Scriitorilor se epuizează.

    De ce să fiu înmormântat aici, când la câteva sute de metri familia are un cavou? Pe 7000 de metri pătrați câți are acest conac muzeu, între patru meri încape și o cruce simplă și un mormânt în iarbă al poetului. Nu în Biserică. Acolo sunt Maica Domnului și Cerescul ei Fiu.”