G4Media.ro

„Evitați încorporarea în armata rusă”, le spune Zelenski ucrainenilor din regiunile anexate…

sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

„Evitați încorporarea în armata rusă”, le spune Zelenski ucrainenilor din regiunile anexate în care Putin a declarat legea marțială

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat pe cetățenii din teritoriile ocupate de Rusia să evite să fie înrolați în armata rusă, relatează Sky News.

În discursul său nocturn către țara sa, Zelenski a declarat că, dacă ucrainenii sunt forțați să se alăture armatei ruse, aceștia ar trebui „să depună armele și să vină pe pozițiile ucrainene”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat legea marțială în cele patru regiuni din Ucraina anexate ilegal de Moscova și a acordat puteri de urgență suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia.

Liderul de la Kremlin a semnat un decret care introduce legea marțială în regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie. Declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor zone.

El a anunțat, de asemenea, puteri suplimentare de urgență pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia, dar nu a oferit detalii.

Ce presupune introducerea legii marțiale 

Legislația rusă indică faptul că impunerea legii marțiale ar putea implica restricții privind călătoriile și adunările publice, o cenzură mai strictă și o autoritate mai mare pentru agențiile de aplicare a legii.

Kevin Rothrock, redactor la publicația de știri rusească independentă Meduza, explică modul în care declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strâns asupra zonelor ocupate.

„Ce presupune legea marțială? Stare de asediu, restricții de călătorie și de reședință, cenzură militară, mai multe date ascunse ca fiind clasificate, limitări și confiscări de arme și droguri, interdicții privind grevele muncitorești, muncă forțată de apărare și multe altele”, se arată în postarea jurnalistului rus.

De asemenea, jurnalistul Jake Cordell de la agenția de presă Reuters scrie pe Twitter că decretele actuale ale Kremlinului merg mult mai departe decât ceea ce a spus Vladimir Putin în timpul discursului său în fața Consiliului de Securitate al Rusiei.

 

„Decretele reale ale Kremlinului merg mult mai departe decât a lăsat să se înțeleagă Putin în discursul său (ca de obicei) privind legea marțială, prezentând noi măsuri de securitate radicale, restricții de circulație, controale ale vehiculelor și „mobilizare economică” în mare parte din vestul și sudul Rusiei”, explică Cordell.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „Politicienii noștti” Când spui asta te referi la Putin, Lavrov, Medvedev? N-are cum . Ei rămân top 3 prostie, Top 3 nebunie, Top 3 megalomanie.

  2. Eugene Politicienii noștti” Când spui asta te referi la Putin, Lavrov, Medvedev? N-are cum . Ei rămân top 3 prostie, Top 3 nebunie, Top 3 megalomanie

  3. Și totuși vă bate de nu vă vedeți. Veți fugi din Herson cum ați fugit din Harkov. Și după Herson, vine Crimeea. Rusia pierde totul.

  4. Eugene „politicienii noștti” Când spui asta te referi la Putin, Lavrov, Medvedev? N-are cum . Ei rămân top 3 prostie, Top 3 nebunie, Top 3 megalomanie

  5. Muncitorii G4 au cu siguranta doctoratul in profesia cea veche .

  6. Strategii lu peste….Herson va fi un loc de testare al unor arme foarte puternice…pe armata ucrainiană! Daca pana acum au pierdut sute de oameni pe zi…în viitorul scenariu vor fi mii.