G4Media.ro

Secretarul general al NATO: „Ucraina are momentumul” în război / „Putin eșuează…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Secretarul general al NATO: „Ucraina are momentumul” în război / „Putin eșuează în Ucraina” / „Lukașenko ar trebui să oprească complicitatea Belarusului în acest conflict ilegal”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că „Ucraina are momentumul” în războiul cu Rusia, iar alianța occidentală de apărare va fi alături de Kiev atât timp cât va fi nevoie, relatează Reuters.

„În timp ce Rusia recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și nediscriminatorii asupra civililor și a infrastructurii critice, președintele Putin eșuează în Ucraina”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă, în ajunul unei reuniuni a miniștrilor apărării din NATO la Bruxelles.

El a declarat că NATO va organiza săptămâna viitoare exercițiul său anual de descurajare nucleară și că monitorizează îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei.

„Nu am văzut nicio schimbare în postura Rusiei, dar rămânem vigilenți”, a adăugat el.

Șeful NATO a continuat spunând că organizația și-a dublat numărul de grupuri de luptă în estul alianței și că aceste grupuri pot fi extinse rapid până la dimensiunea unei brigăzi.

„Aliații sporesc, de asemenea, securitatea în jurul instalațiilor cheie și intensifică schimbul de informații și de informații.

„Vom lua măsuri suplimentare pentru a ne consolida rezistența și a ne proteja infrastructura critică, iar atacul deliberat împotriva infrastructurii critice a aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns unit și hotărât”, a afirmat șeful NATO.

De asemenea, Stoltenberg a declarat că Ucraina a avut „impulsul” în război, în timp ce Rusia „recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și nediscriminatorii împotriva civililor și a infrastructurii critice”.

„Președintele Putin a început acest război. El trebuie să îl încheie prin retragerea forțelor sale din Ucraina”, a adăugat el.

„Iar președintele Lukașenko ar trebui să oprească complicitatea Belarusului în acest conflict ilegal”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Acest politruc ne va tot repeta și anul viitor pe vremea asta că „Putin eșuează”…

    • pai daca o sa il pastrati pe Putin pana atunci, o sa va tot repete, poate va intra in capetele seci ca in primul rand de voi isi bate joc Putin
      cat despre esecul lui in Ucraina, complet si de netagaduit, va veni mult mai rapid decat atat
      ah, inca ceva: sper sa mori de foame asteptand sa iti mai trimita Putin niste bani

    • Câte decenii vă trebuie ca să capturați Kievul? Sunteți patetici, rușilor.

  2. Dacă era după lukashenka demult era belarus în război. La accst moment generalii belarusi sunt cei care refuză intrarea efectivă în razboi. Dar sub amenințarea afmelor rusești, cât de curând armata belarusa va intra la tocat.