G4Media.ro

WSJ: Grupul de mercenari ruși Wagner ar furniza sisteme de apărare aeriană…

Sursa foto: ANWAR AMRO / AFP

WSJ: Grupul de mercenari ruși Wagner ar furniza sisteme de apărare aeriană organizației teroriste Hezbollah – serviciile secrete americane

Statele Unite dispun de informații potrivit cărora gruparea de mercenari ruși Wagner ar putea furniza un sistem de apărare aeriană organizației teroriste Hezbollah, din sudul Libanului, afirmă oficiali americani, citați de Wall Street Journal (WSJ).

Sistemul în cauză este SA-22, care folosește rachete antiaeriene și tunuri de apărare aeriană, pentru a intercepta avioane.

Un oficial american a declarat că Washingtonul nu a confirmat că sistemul a fost trimis. Dar monitorizează discuțiile în care sunt implicate Wagner și Hezbollah și că potențiala livrare reprezintă o preocupare majoră.

SUA a poziționat un portavion în estul Mediteranei pentru a încerca să descurajeze Hezbollah, o miliție susținută de Iran, să deschidă un front nordic împotriva Israelului.

Wagner are personal în Siria, unde au fost prezenți și luptători Hezbollah.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pe intelesul tuturor, daca nu era clar pana acum, rusia sprijina direct terorismul palestinian, terorism inventat in anii 1960 de KGB pentru a ataca Occidentul. Nimeni nu e atat de naiv sa creada ca mancrutii Wagner fac ceva de capul lor. A crezut Prigojine ca are libertate de manevra si i-a explodat grenada in avion. Nu cred ca mai incerca cineva de la ei sa iasa din vorba lui cracanel