G4Media.ro

Vouchere de până la 2.500 lei, unelte, mașină de tuns iarba, gazon…

Sursa foto: site Primăria Sector 6

Vouchere de până la 2.500 lei, unelte, mașină de tuns iarba, gazon și plante pentru asociaţiile de proprietari care doresc amenajarea curţilor de la blocurile din Sectorul 6 al Capitalei / Care sunt condițiile

Asociațiile de proprietari din Sectorul 6 se pot înscrie, începând de luni, în programul de revitalizare a curții blocului, urmând să beneficieze de un voucher de maximum 2.500 lei pe an, în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului, pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde, precum și de unelte și gazon și plante, anunță primarul Ciprian Ciucu.

Asociațiile de proprietari vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere la un număr de telefon permanent, și de un program de formare de aproximativ 4 ore.

„În schimb, asociațiile de proprietari vor trebui să își asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreținerea grădinii blocului timp de patru ani. Pe scurt, trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să îl ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să mențină curățenia! Altfel, asociația va trebui să returneze banii investiți. Costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este undeva la între 35.000 și 40.000 de lei”, precizează Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Potrivit primarului Sectorului 6, asociațiile de proprietari care se vor înscrie în program vor beneficia de:

  • Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;
  • Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;
  • Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);
  • Unelte: Maşina de tuns iarba (voucher), 2 lopeţi, 1 cazma, 3 greble, 10 perechi de mănuşi, 2 foarfece pentru toaletare gard viu, 2 maturi stradale, saci de plastic;
  • Mobilier urban, la cerere: Bănci, Mese, Coșuri pentru gunoi

Înscrierea se va face on-line, la adresa https://www.primarie6.ro/revitalizare-spatii-verzi/, iar cererile vor fi soluționate în funcție de următoarele criterii:

  • blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 3 ani (eliminatoriu);
  • acordul asociației de proprietari (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor) (eliminatoriu);
  • ordinea înscrierii;
  • se renunţă la gardul metalic dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.

Sursa foto: site Primăria Sector 6

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Construiti spitale lua v-ar dracu cu voucherele voastre de tuns iarba

  2. Hopaaa…. deci nu mai vor să facă și să întrețină spațiile verzi deloc??? Că mașinile ălea de tuns iar și gardul viu nu funcționează singure!
    Câtă hoție în Haules-Bucales!!!!

    • Toti astia sunt waxeri, Mbarbule. Si conspira ca sa tunda iarba.

    • @badr,
      Așa or fi, cum zici tu, nu te contrazic.
      DAR, ÎN PRIMUL RÂND, SUNT MITICI HOȚI. Chiar sunt curios dacă asociațiile pun botul. Nu de alta dar tunsul ierbii, al gardului viu, este în sarcina primăriei. NU IAU BANI DE LA CETĂȚENI?
      Da, dacă se scade cu „x”% impozitul local….

    • In Bucuresti e un pic diferit fata de Alexandria. Aici oamenii isi amenajeaza singuri gradinile din jurul blocului nu asteapta ca la Teleorman cu pufoaica in sange si cu pantolonii fishati pana la genunchi sa le faca statul curatenie.

  3. In Brașov gestionarea gardurilor vii intră în atribuția primăriei. Gradina in atribuția proprietarilor. Nici măcar a asociației de proprietari. In general cine stă la parter o face de plăcere, din banii lor. Dacă nu, o fac alți proprietari. Mai pun o floare, ceva. Unii au făcut un mic loc de joaca pentru copii. Daca spațiul permite.

    • @Ziggy,
      Spațiile dintre blocuri tot ale primăriei sunt. De aceea „I.T.”-istul Alienat nu s-a apucat nici acum să taie gardul viu sau iarba dintre blocuri.
      Nici loc de joacă nu ai voie să faci în acele grădinițe, nu grădini.

    • Vecinul de la parter e obligat pe banii lui, ca e pamantul lui si blocul e tot al lui sa intretina spatiul verde. Restul nu trebuie sa puna nici un ban pentru ca nu au. Daca esti la parter esti nabab si trebuie sa ii intretii pe toti.
      Ar trebui introdusa in lege obligativitatea ca toti de pe scara sa contribuie cu salariul minim pentru vecinul care cu banii lui, cu munca lui asigura intretinerea spatiului verde.
      Gandirea asta s-a incetatenit prin multe locuri prin tara.
      Da sa dea statul din impozitele tuturor. Doar asa contribuie toti la intretinerea spatiilor verzi, altfel se fac ca ploua ca nu au bani ca sunt bolnavi.
      Subventiile astea trebuie sa asigure o amenajare peisagistica unitara in orase. Dar pentru asta trebuie sa ai arhitecti cu viziune, sa privesti orasul in ansamblul lui si sa vii cu propuneri la asociatii, sa ii ajuti pe oameni, sa le oferi ghiduri de amenajare si sugestii

  4. Si la Constanta vor ca proprietarii sa intretina spatiile vrezi din jurul blocurilor, doar ca nu ofera la schimb nimic, decat amenzi daca acestia nu se conformeaza. :))

  5. Masina de tuns iarba este unealta diavolului, mult mai puternica si care functioneaza mult mai mul timp decat mai multe bormasini, folosite una dupa alta.
    Ore si ore, vreo 6-7 ore, cate un grup de 6-7 oameni trimisi de primaria asta a sect.6 tunde iarba in vreo 16 mp si face un zgomot care te lasa epuizat.
    O parte din perioada de pandemie , cu activitate de acasa, a fost anticamera iadului din cauza starii de satisfactie pe care o induce masina de tuns iarba grupului de dizainari de lendscheip.
    Si atentie ! Fara copii a domiciliu, fara membri de familie bolnavi, fara nervi, fara nimic !
    Acum sa fim inconjurati de iubitori de natura mecanizata in aglomeratie, excelent !
    De unde apar ciudatii astia de ganditori de primarie si uneltele lor cu care haraie, poate sa ne platim anticipat pacatele.Cine stie cine a aruncat masinile astea, …sa isi taie iarba in curtea primariei non-stop.