G4Media.ro

Voluntarii ajută insectele protejate din Parcul Natural Putna Vrancea să supraviețuiască pe…

Sursa foto: Vrancea 24

Voluntarii ajută insectele protejate din Parcul Natural Putna Vrancea să supraviețuiască pe timpul iernii / Printre insectele urmărite: croitorul alpin, rădașca, croitorul cenușiu și gândacul sihastru

Voluntarii de mediu se ocupă în această perioadă de asigurarea habitatelor cu lemn mort pentru insectele saproxilice protejate din Parcul Natural Putna Vrancea, în cadrul unui proiect Life Rosalia, informează Vrancea24.

Formarea acestor habitate se realizează în 22 de zone ale ariei protejate. Acestea constau în realizarea a 500 de grămezi de lemn semi îngropat, fiecare având un volum de circa 1 metru cub.

”Scopul proiectului Life Rosalia este stoparea și inversarea tendinței de pierdere a habitatelor speciilor de coleoptere saproxilice protejate prin Directiva Habitate (croitorul alpin Rosalia alpina, gândacul sihastru Osmoderma eremita, croitorul mare Cerambyx cerdo, croitorul cenușiu Morimus funereus și rădașca Lucanus cervus), prin demonstrarea unor acțiuni de conservare pentru creșterea conectivității habitatelor favorabile în Parcul Natural Putna-Vrancea și replicarea activităților cele mai potrivite în alte situri Natura 2000 din România. LIFE ROsalia este implementat de un consorțiu alcătuit din Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea (beneficiar coordonator), Universitatea din București, RNP Romsilva – Parcul Natural Putna Vrancea și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – (beneficiari asociați)”, arată coordonatorii proiectului Life Rosalia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. ce tamp3nie! pe de o parte UE ne spune sa mancam insescte, pe de alta parte unii sunt platiti sa faca case la gandaci!

  2. asta investitie adevarata pentru viitor. o sa apreciem mai mult eforturile acestor oameni cand va trebui sa mancam gandaci.

    • Esti optimist, nu vor mai fi nici gandaci, un ecosistem traieste sau se duce cu totul.
      Ceafa de porc sintetica, aia o sa fie singura solutie, cu garnitura de cartofi sintetici. Pofta buna!

    • Voua propaganna va da sa mancati gandaci de 32 de ani si inca nu va prindeti.

  3. Foarte bine! Dacă iese banu gros , care este problema .

  4. Bravo, o veste buna! Tot ce facem bine este un exercitiu pentru societate sa devina mai buna, raspandit via G4Media, este un pic de educatie pentru orice varsta.

  5. 👏👏👏👏👏👏👏

  6. Din poza postata mai degraba te duce gandul ca ar fi vorba despre niste hoti de lemne…ce aiurea si penibili sunteti uneori,din ce in ce mai des 😄