G4Media.ro

Vlad Voiculescu: Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea…

sursa foto: Guvernul României/ Radu Badoiu

Vlad Voiculescu: Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea de dinainte de pandemie. Va trebui să trăim cu virusul

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că nu se ştie cât va dura până când se va reveni la „libertatea” din urmă cu un an şi jumătate, de dinainte de pandemie, şi este „foarte probabil” că lumea va trebui să trăiască „într-un fel sau altul cu o formă sau alta” a noului coronavirus, transmite Agerpres.

„Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului şi atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (…) În perioada următoare avem nevoie să fim împreună şi avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internaţional. De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei naţiuni”, a afirmat ministrul la videoconferinţa „Profit Health.forum – Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor”.

El a spus că, în prezent, România se află în al treilea val de pandemie şi se cunosc mult mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi există mai multe resurse la îndemână, în principal vaccinurile.

„Avem vaccinurile care ştim că ne pot ajuta să trecem peste această perioadă extrem de dificilă şi avem de asemenea cunoştinţe despre ce face acest virus sau cât de periculos este şi care pot fi efectele pe care le poate avea asupra unui individ, asupra unei familii, asupra unei comunităţi sau asupra unei ţări. Nu cred că există nicio îndoială în momentul acesta că avem în stânga şi în dreapta o prăpastie. În momentul acesta ştim că, în condiţiile apariţiei unor noi tulpini, dacă nu respectăm anumite reguli, ştim că în faţă avem o prăpastie despre care putem să ne întrebăm cât este de adâncă. Statul, prin toate autorităţile sale, a pus un gard, dacă vreţi, sau un zid. Există voci în acest moment în societate şi mai ales în politică care argumentează că zidul ar fi construit din cărămidă şi ar fi trebui să fie din sârmă. Sau că este un metru mai în faţă sau un metru mai în spate. Noi toţi ar trebui să avem conştiinţa faptului că după acel zid, după acel gard de sârmă, de cărămidă sau de orice ar fi, este o prăpastie şi să nu facem nimic în legătură cu asta înseamnă că împingem oamenii sau să îi lăsăm în braţele bolii şi morţii. (….) Să fim o comunitate înseamnă în primul rând responsabilitate şi solidaritate”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, în domeniul medical, fie că se vorbeşte despre infrastructură, resurse umane, reglementări sau vaccinare, „calea este cea a onestităţii”.

„Dacă vorbim despre infrastructură, atunci, onest vorbind, ştim cu toţii că s-a investit nu numai puţin, dar s-a investit şi prost. Ştim cu toţii că, pentru a face lucrurile mult mai bine pe viitor, avem nevoie să construim capacitatea statului de a implementa proiecte. Avem un exemplu cât se poate de clar de eşec al statului în a implementa proiecte pentru care deja exista finanţare. Spitalele regionale sunt doar un exemplu pe care îl cunoaşte toată lumea. Dar putem să mergem la nivel mai mic sau mai mare şi să vedem că finanţarea nu este de o vreme cea mai mare problemă”, a mai afirmat Voiculescu.

În opinia sa, este nevoie de onestitate dacă se vorbeşte despre resursa umană din sectorul sanitar.

„Dacă ne uităm la resursa umană, ştim că salariile au fost ajustate într-o direcţie bună, ştim că există încă inechităţi, ştim că angajările nu s-au făcut totdeauna aşa cum se cuvine, ştim că nu avem o strategie a resurselor umane pe care să o urmăm cu toţii indiferent dacă la putere este un partid sau altul. (…) Avem nevoie de onestitate dacă vorbim de resursa umană în sănătate. Dacă vorbim de reglementări, iarăşi cu onestitate putem spune că telemedicina nu este un fenomen foarte nou, nu este ceva să nu ne fi fost de folos şi înainte de criza aceasta. Este ceva ce a trebuit să fie acceptat chiar de unii care nu acceptau telemedicina sau orice concept sau element care ţine de acest concept mai mare al telemedicinei”, a mai explicat ministrul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Mai ‘te dracu’ cu platitudinile astea propagandistice!

    • Daca-l lasa sa faca un spital pe banii statului tot e ceva.

    • dar unde e propaganda ca nu o vad. ce propaganda vezi tu aici?

    • Cati pacienti poate sa preia un spital nou, cei ce devin pacienti intr-o luna?
      Dupa ce vom construi un spital vom constata ca mai avem nevoie de inca unul si de inca unul si tot asa.
      Unde sunt eu populatia nu mai respecta masura purtarii mastii.
      Declaratia cu OBISNUITUL cu virusul a fost cea mai nefericita declaratie ce putea fi facuta. Si a fost foarte nefericit facuta inca de la inceputul pandemiei.
      Asta e „refrenul”, de la firul ierbii, pe care-l aud de mai bine de un an, ca trebuie sa ne obisnuim cu virusul. Numai ca clopotul bate de ingropare cu o frecventa din ce in ce mai mare.

    • „Va trebui să trăim cu virusul”

      OAU !! CATA INTELIGHENTA !

      bre, dar ce credea, ca il poate ucide ?!

      ce scoli a frecventat ?!

  2. Si cu procesul Colectiv ne-am obisnuit sa traim.
    Justitia e cea care ne omoara.

    • Cauta in Google Images reprezentarea zeitei justitiei Themis.
      Apoi cauta poze cu cei ce „au advocat” poporul.
      Gasesti vreo asemanare ?

  3. Va dura până joia viitoare in jur de ora 16:45. Vladut o iei si tu razna frate? Macar minte-ne frumos, cu povești despre socialism si marxism. Nu ne mai lasa sa visam atata.

  4. EZ va dura pana ne vaccinam. Nu e chiar o garantie, dar daca ne uitam la Marea Britanie situatia lor arata muult mai bine

  5. Pe langa bandele de hoti si criminali, virusul mai lipsea acestui popor.

  6. Totul depinde in primul rand de noi, sa constientizam ca este un virus contagios si sa ne ferim respectand minime conditii cum ar fi masca si evitarea locurilor unde sa stationam prea mult, gen terase, restaurante, malluri, pastrarea distantei fizice. Si apoi sa ne vaccinam cat mai repede si asa vom evita sa ne imbolnavim si pe noi si pe altii.

    • Asa este, din pacate sunt multi covidioti care nu cred in covid.

    • @ draggheta

      „evitarea locurilor unde sa stationam prea mult”

      eu zic sa alergi in jurul cozii ca sa nu stationezi prea mult

  7. Bag seama ca unora le-ar place sa ne tina toata viata in restrictii.

    • Asa este, de aia si fac atatia campanie impotriva vaccinului si a purtarii mastii sau distantarii ca sa nu ne imunizam si sa nu scapam de restrictii

  8. Si cu tine traim ca Ministru, fara sa ai diploma de licenta!
    Preferam sa traim cu virusul decat cu hotii si mincinosii care au distrus tara asta!

  9. Pai Citu spune mai sus că în iunie …gata cu pandemia?Pe cine sa credem?

  10. Niciun lider din nicio tara nu raspunde concret la aceasta intrebare, fiindca stiu ca libertatea dinainte de pandemie nu mai vine. Aceasta tiranie globala a fost programata sa fie permanenta.

  11. Haideti sa distrugem economia globala si sa vaccinam pe toata lumea cu vaccine experimentale pentru un virus cu rata mortalitatii de 1% la fel ca si gripa!

    • Economia globala se distruge din cauza pandemiei nu a vaccinurilor. Vaccinurile sunt singurele care pot opri pandemia mai repede si cu mai putine decese. E adevarat ca sunt si unele experimentale insa cele aprobate si care se folosesc in Europa, America, Israel, Anglia sunt eficiente si sigure. In primul rand, covidul nu este o gripa si rata mortalitatii este de peste 2% din moment ce sunt inregistrate in prezent 2,85 milioane decese la 131 milioane de imbolnaviri iar rata de mortalitate de pe urma vaccinului la stra zeneca de exemplu care e cel mai contestat este de 30 cazuri la 20 milioane de vaccinuri, adica 0.00015%

    • Gripa are mortalitate de 0.015%, incluzând cazurile de complicații, într-o țară dezvoltată cu sistem sanitar bun (SUA).
      Covid-19 are mortalitate 1,78% în aceeași țară, iar rata poate crește dacă rămân fără paturi de ATI.
      Dar na, Covid-19 e doar de 100 ori mai mortal decât gripa. În lumea ta 100 = 1, profesorul tău de matematică poate fi mândru de tine.

    • A. „cele aprobate si care se folosesc in Europa, America, Israel, Anglia sunt eficiente si sigure”.

      bre, pana in 2023 aceste „vaccinuri” sunt in etapa de testare, deci nu sunt nici eficiente, nici sigure.

      2. „In primul rand, covidul nu este o gripa”

      aici incurci oul cu gaina. (desi literal spui adevarul ca gripa nu este un virus)

      covidul este un virus. gripa este o boala.

      Coronaviruses are a group of related RNA viruses that cause diseases in mammals and birds. In humans and birds, they cause respiratory tract infections that can range from mild to lethal.

  12. Adică va trebui să trăim fără libertate?

  13. Un snow flake progresist,speriat,mi-ai fost simpatic dar tot mai mult imi dau seama ca PLUS este un partid progresisto socialist,ce va mai place sa voua sa ne tineti speriati si controlati.

  14. si tu ce faci inplum , ne tot spui ce sa facem noi sa facem noi, dar voi ce faceti exact? pentru ce se toaca atatia bani in fundul vostru?
    alte tari isi rup gatul pentru cetatean, voi nu ati facut nimic un an de zile, fmfmm