G4Media.ro

Viktor Orban, bucurându-se pe versurile trupei Scorpions, că partidul anti-imigraționistului Geert Wilders…

sursa foto: captura

Viktor Orban, bucurându-se pe versurile trupei Scorpions, că partidul anti-imigraționistului Geert Wilders câștigă alegerile în Olanda: „The winds of change are here”

La rândul său un anti-imigraționist declarat, premierul Ungariei, Viktor Orban, a ținut să-l felicite pe olandezul Geert Wilders, liderul partidului de extremă dreaptă care a câștigat alegerile în Olanda.

„Vânturile schimbării sunt aici! Felicitări @geertwilderspvvv pentru câștigarea alegerilor din Olanda!”, a scris Orban pe contul său X (fosta platformă Twitter).

Nu întâmplător, premierul maghiar face referire la versurile trupei Scorpions, „Wind of Change”  care au stat mărturie la căderea Cortinei de Fier.

Un blogger new-yorkez specula că ar fi există o legătură clară, de cauză şi efect, între piesa celor de la Scorpions, „Wind of Change” şi căderea blocului comunist în 1989, teorie care a fost preluată de marile trusturi de presă din întreaga lume. Data de lansare a cântecului – septembrie 89 – coincide cu perioada de căderea a „Cortinei de Fier” în Estul Europei.

Cortina de fier” – care a însemnat o separare creată în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, între zona de influenţă sovietică (în estul continentului) şi statele din vest – s-a prăbușit o dată cu căderea Zidului Berlinului, în noiembrie 1989.

Prin postarea sa, Orban sugerează o perimare a valorilor democrate europene și o nouă „ordine mondială”, știut fiind faptul că el  menține o strânsă cooperare cu Rusia și China, având de asemenea interese economice cu țări din Caucaz. Deși Ungaria e membră UE, Orban a criticat în repetate rânduri marile puteri europene pentru deciziile și măsurile impuse la nivel european, declarând recent că „încet, dar sigur, China lasă lumea occidentală în urmă, datorită creșterii sale economice uriașe”.

Reamintim, în Olanda, sondajul la ieșirea de la urne plasează în frunte Partidul Libertății, condus de extremistul Geert Wilders, urmat de Alianța Stângii condusă de Frans Timmermans cu 26, Partidul Liberal (VVD) condus de Dilan Yeșilgoz cu 23 și  Noul Contract Social (NSC, anti-corupție) condus de Pieter Omtzigt cu 20.

Dacă rezultatul lui Wilders se confirmă, atunci el contrazice chiar cele mai favorabile sondaje care nu-i dădeau peste 30 de mandate din cele 150 ale Camerei Reprezentanților.

Alegerile de miercuri au fost convocate ca urmare a prăbușirii în vara acestui an a coaliției conduse de premierul Mark Rutte (VVD) din cauza disensiunilor legate de politica imigrației.

Formarea unei coaliții după un astfel de rezultat se anunță extrem de dificilă. Izolarea lui Wilders are presupune formarea unei coaliții din minimum patru partide, care ar fi inerent instabilă date fiind diferențele ideologice majore între partidele intrate în parlament și mai ales disensiunile legate de imigrație.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. creierul lui nu a inteles momentul si mesajul melodiei, era vb de bucuria de a scapa de rusi, nu de emigranti

  2. Spre deosebire de el care vrea sa modeleze UE, ala din Olanda a zis clar ca face referendum sa scoata Olanda din UE.

    • Referendum pare ceva democratic,nu are legatura cu modul in care e condusa Ungaria.
      Si probabil dupa ce au vazut efectele Brexitului finantat la greu de Putin,nu cred ca olandezii se pot descurca cu asa ceva,mai ales ca nu sunt nici pe departe o putere economica de nivelul UK.