G4Media.ro

VIDEO FOTO UPDATE Pasajul Ciurel le pune probleme șoferilor de pe autobuzele…

VIDEO FOTO UPDATE Pasajul Ciurel le pune probleme șoferilor de pe autobuzele STB

Inaugurat sâmbătă, după o investiție de circa un sfert de miliard de lei, pasajul Ciurel pune adevărate probleme autobuzelor Societății de Transport București (STB). Filmările G4Media arată că multe dintre autobuzele STB, care circulă spre Splaiul Independenței, calca linia care separă benzile de circulație ca să urce pe breteaua dinspre Șoseaua Virtuții a pasajului. Partea bună este că nu vin mașini din sens opus deoarece pasajul nu duce nicăieri deocamdată.




Sursa video: G4Media 

Scenariul se repetă și în cazul unui alt autobuz. De fapt, din 7 autobuze filmate de G4Media, doar unul a reușit să intre pe bretea fără a calca linia continuă.




Sursa video: G4Media 

Posibila problemă de la breteaua dinspre Virtuții a pasajului a fost semnalata și pe rețelele de socializare. Un bucureștean a publicat, pe Facebook o înregistrare în care un autobuz STB s-a urcat cu roțile din dreapta pe trotuar pentru a putea lua virajul. De ieri până azi o parte dintre stâlpișorii care separau sensurile au fost scoși.

Sursa video: Facebook / Dragoș Dibla

G4Media a contactat doi specialiști în drumuri și poduri pentru a întreba dacă este normal modul în care iau acea curbă autobuzele STB. Ambii au spus că este foarte posibil să avem de-a face cu o greșeală de proiectare a respectivei bretele, dacă majoritatea șoferilor de STB iau astfel curba. „Posibil să nu fie calculată cum trebuie curba. Atunci când se calculează curba ea trebuie calculată luând în calcul și vehiculele lungi, precum autobuzele și TIR-urile. Dacă acum este așa, imaginați-vă ce va fi atunci când va fi zăpadă sau polei”, a spus unul dintre specialiștii consultați de G4media.

Iar aceasta nu este singura problemă a pasajului Ciurel. Blocajele care se creează în fiecare după-amiază reprezintă altă bătaie de cap. Blocajele apar la breteaua de coborâre de pe pasaj spre Șoseaua Virtuții, care are o singură bandă, în condițiile în care șoferii vin dinspre Splaiul Independenței pe 3 benzi.




În plus, încadrarea pe Șoseaua Virtuții se face cu cedează trecerea, iar la câțiva zeci de metri mai în față șoferii dau și de un semafor.

Sursa foto: G4Media

În plus, în apropierea Pasajului Ciurel există un indicator care îi poate induce în eroare mai ales pe șoferii care nu sunt din Capitală, deoarece lasă impresia că pasajul se continuă spre Șoseaua Uverturii și Autostrada București-Pitești. Câțiva zeci de metri mai încolo, un alt indicator le spune, însă, șoferilor adevărul.

Sursa foto: G4Media 

Sursa foto: G4Media 

Istoria pasajului Ciurel, pentru care primăria Capitalei a cheltuit deja 240 de milioane de lei, o puteți citi aici. 

Pe pagina sa de Facebook, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a apărat utilitatea pasajului Ciurel-nod Virtuții. „Efectele sunt vizibile privind fluidizarea traficului în zona de vest a Capitalei”, spune edilul.

„Acum proiect a fost gândit acum 14 ani în trei etape. Noi am finalizat prima etapă: nodul Virtuții și continuăm etapa a doua. Avem toate cele necesare, inclusiv contractul semnat. Și urmează și o a treia etapă până la A1 Și nu ne oprim la centură”, adaugă Gabriela Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Nu am fost pe pasaj, dar la ce se vede in poza , ar putea fi obligat soferul RATB sa mearga mai incet.
    Sau, poate nu se mai dau lucrari de executie sau proiectare la acrleasi firme. Ca efectiv habar nubau!

  2. Cate minuni vom mai vedea in campaniile astea electorale?
    Ar trebui sa facem un top și sa votam „minunea anului”.
    De departe, până acum, pe primul loc este minunea de a vota pt 2 partide într-o singură lună…și la distanta, pe #2, primarul condamnat care-și bătea fiica goală și de care nu s-a dezis organizația PNL …as pyne-o și pe Firea, văduva neagră, pentru testele cerute contracandidaților.
    Hai că nu ne putem plictisi in Romania!

  3. E vina lui Nicușor!
    E singurul dintre candidați care știe cât e lungimea cercului dacă se dă raza , dar n-a suflat o vorbă.

  4. Poate ar trebui niste șoferi adevărați. Acolo se încadrează orice autobuz , daca are și un șofer , dar șofer …la volan. Se vede la ce distanta trece roata din spate de bordura. Probabil după două trei treceri se vor încadra fara probleme toți. Acum nu au vrut să riște să urce cu trăgătorul pe bordura. Iar g4 mănâncă …..

    • Cred ca te inseli, puntile fata si spate la autobuze sunt la distante mai mari de 1 metru fata de extremitati, adica este nevoie de o banda de mers mai lata in curbe stranse.

    • Problema, Dorele, e ca acel viraj se strange. Deci trebuie sa-l ia mai larg din timp, pentru a ajunge lipit de bordura cat mai tarziu.

      Rotile din spate nu sunt roti directoare, deci trebuie sa se bazeze pe traiectoria anterioara ca sa ajunga cu ele unde trebuie. In special din cauza stalpisorilor de pe mijloc, pentru ca in segmentul urmator trebuie sa se incadreze perfect, ca sa nu-i loveasca.

      Daca ar fi fost lipit mai devreme de bordura cu rotile din spate, cand ajungea la stalpisori nu ar mai fi putut trage dreapta suficient, si fie ar fi lovit stalpisorii, fie s-ar fi urcat pe bordura.

      De asta curbele, in special cand sunt proiectate pentru autovehicule lungi, pot sa fie si de 2 ori mai late decat drumul obisnuit, in functie de curbura.

      Cand curba e proiectata prost, cum e cazul aici, doua autovehicule mari trebuie sa se astepte unul pe altul, pentru a putea trece ambele prin curba.

  5. Ambele bretele pentru urcare/coborare au fost proiectate cu raze de curbura foarte mici.
    Pe sensul de coborare pe Virtutii spre Crangasi, daca cel care coboara (in viteza) este izbit de un alt vehicul care depaseste linia continua in virajul la dreapta executat in viteza ( 40Km/h ar putea fi prea mult pentru unele masini), cel dintai vehicul, daca este lovit, va fi proiectat in raul Dambovita.
    Acum este de ras dar se pot face accidente serioase acolo din cauza unor neajunsuri ale proiectului.

  6. Comparați cu lățimea bretelelor de pe Podul Grant și vedeți diferența dintre o proiectare serioasă (chiar așa, de pe vremea comunismului) și gluma asta proastă

  7. Oare ce ,,companie de proiectare drumuri” a proiectat pasajul+bretelele???
    De multi ani si-au facut firme de proiectate drumuri, poduri, consolidari, retele apa, gaze etc. toti primarii prin finu, nora, nasu,fiul…
    De unde sa stie ei ceva despre ,, suprainaltare si supralargire”…
    E de jale!