G4Media.ro

FOTO VIDEO Pasajul Ciurel, deschis sâmbătă, blocat complet luni după-amiază. Cozi la…

FOTO VIDEO Pasajul Ciurel, deschis sâmbătă, blocat complet luni după-amiază. Cozi la coborârea de pe pasaj pe Șoseaua Virtuții

Inaugurat sâmbătă, Pasajul Ciurel din București a semănat luni după amiază mai degrabă cu o parcare, decât cu un proiect de infrastructură menit să înlesnească traficul în sectorul 6 al Capitalei.

Practic, șoferii care vin de pe Splaiul Independenței au format adevărate cozi, blocându-se într-o bretea cu o singură bandă ce duce spre Șoseaua Virtuții, după cum o demonstrează fotografiile și filmările postate de bucureșteni pe rețelele de socializare.

Istoria pasajului Ciurel, pentru care primăria Capitalei a cheltuit deja 240 de milioane de lei, o puteți citi aici. 

Sursa foto: Facebook / Elena Tarhon

Sursa: forum.peundemerg.ro

Sursa foto: Facebook / Radu Daniel Baruch / Mihai Crutan

Sursa video: Radu Victor Dumitrescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. au ajuns la gramada aia de moloz de la jumatatea lui si vor sa dea cu spatele

    • Bine că l-a inaugurat. In felul asta Țoapă de voluntari a mai luat niste înjurături in plus și voturi în minus de la cei care trec pe podul ăla.

    • toti bucurestenii au dat navala sa il vada

      asa de mare era.si.inghesuiala de dinainte de craciun.la piata unirii ca sa vada cel mai mare brad din ueSS

      peste.o saptamana traficul va fi.in limite normale

  2. N-au vrut taxa ZACA, acum decat zac

    • Oricum, coaliţia Băsescu-Firea s-a cimentat suficient ca să-i poată convinge pe bucureşteni că numai Nicuşor Dan îi di vină.

    • Cainele rupe zabala si Gadea ii da sa pape din palma

    • @Cloudfare _ „N-au vrut taxa…”

      Dacă nu mă înșel, Șos Virtuții este în afara utopicei și aberantei zone ZACA.

      Prin urmare, dacă ar fi fost aplicat proiectul inept al d-nei G Firea, ca urmare a evitării centrului Bucureștiului, zona care ste acum aglomerată ar fi fost și mai aglomerată.

      Proiectul Ciurel, așa cum era anticipat, este total ineficient dacă podul se termină într-un câmp. El facilitează pătrunderea în intersecția Spl Independenței cu Șos Virtuții și-atât, traficul blocându-se în zona drumului îngustat și semaforului de la Lujerului.

  3. Nu cumva proiectul a fost pentru parcare suspendata?…

  4. Foate putine sunt lucrurile in care bucurestenii nu sunt ingramaditi.

    • @Anxi Etate _ „Foate putine sunt lucrurile…”

      Am auzit de mai multe ori opinia asta despre „mitici” la ardeleni. Ce să facem?! …Nu ne putem muta toți în Transilvania.

      Dar, așa, ca justificare, în urmă cu 4 ani, d-na G Firea a fost aleasă cu 13,8% dintre bucureștenii cu drept de vot. Blatul interpartinic (cu propunerea candidatului M Munteanu) ne-a făcut „să ne îngrămădim” pe la terase și prin parcuri, nu la secțiile de vot.

  5. Oameni rai, repede sa compromita opera fostei purtatoare de sirma.

  6. Pasajul ăsta ori e inutil și nu îl folosește nimeni, ori e prea util și se îngrămădesc toți. Hotărâți-vă.
    Oricum, a fost inițiat și licitat de un primar de dreapta.

    • Şi inaugurat de un primar de stânga cu o săptămână ȋnainte de alegeri.

    • Pasajul asta e inutil pentru ca soar trece de pe un mal pe altul al Dambovitei. Daca ar fi mers undeva, oriunde, poate ar fi fost util. Asa insa… NU.
      Iar despre faptul ca sunt TREI benzi pe el, care coboara printr-o bretea pe O SINGURA banda, tu cam care crezi ca ar fi fost finalitatea? Nu mama tuturor inghesuielilor?
      SI, daca nu ma insel, mi se pare c-a fost reconfigurata circulatia in zona. Inca n-am trecut pe acolo, si ma felicit.

      „Oricum, a fost initiat si licitat…”
      Ce conteaza ca proiectul e prost cu spume? L-a initiat altul, duamna toapa doar l-a dat in folosinta inainte sa fie gata! De ce va luati de ea? Ea doar a vrut sa mai fure niste voturi, si a furat frigidere pline.

      Tie chiar nu-ti e rusine sa-i iei apararea?

    • „Initial” trebuia sa iasa in centura, nu in Iuliu Maniu, dar dupa modelul local, s-au dat autorizatii de constructie si s-a si construit intr-o veselie pe linia geometrica virtuala, care permitea accesul.
      Nu proiectul e gresit!
      Primaria e gresita fiindca nu are niciodata un plan pe termen lung (sau tara, ca nu-i asta singurul caz). Nu stie azi ce plan a avut ieri. Cu atat mai mult fiindca a fost un proiect initiat de ailalti, trebuie sabotat.
      Acum firea putea sa profite de ocazie si s-o puna de un miting electoral: ridica o tribuna la cap de pod si se putea bucura de baia de mu…ltime, in conditii de distantare…

  7. Unde sunt postacii aia de laudau pasajul?

  8. Deci pasajul e complet inutil.

    Lasand ironia la o parte, sociologii au decis de mult ca aproape orice drum va fi surpasolicitat, si cea mai mare prostie e sa il largesti sau extinzi. Traficul se autoreguleaza intr-un oras de frecatori de menta ca Bucurestiul. Bucuresteanul a decis ca poate tolera 60 de minute pe drum dimineata si 60 seara, deci, oricate drumuri ai face, el va intinde distanta si impinge ora de naveta pana la limita celor 60 de minute.

  9. Cu banii de pe pasajul asta si daca mai economisea de la 3 concerte de craciun putea sa mai faca 3 poduri pe centura de sud numai ca la noi mizeria asta de Bucuresti este impartita in 100 de sectoare si 1000 de comune plus ca nu exista colaborare intre ilfov si Bucresti nici cand sunt de la acelasi partid. Franta a consolidat zeci de administratii si la ei nu cred ca a scazut populatia cum a scazut la noi dar na noi de ce sa punem omu la treaba sa-si faca singur un viitor, il tinem angajat la primarie.

    • Cat costa un concert dntr-ala? Dar o subventie Innotech sau Startup nation?

      Te-ai oparit ca au ramas niste resturi si pentru saraci?

  10. @Marcel
    1. Nu iau apărarea lui madam. Nu mă pasionează să mă bat în războaiele altora.
    2. Mă amuzam de inepția propagandei care se contrazice singură, greșind și ținta. În realitate proiectul, cum e el, nu e nici meritul nici vina lui madam Firea. Asa cum nici metroul M5 sau legătura feroviară cu aeroportul nu sunt meritul sau vina lui Bode, Orban sau Iohannis.
    3. Proiectul de legare a splaiului Dâmboviței cu A1 e un unul bun, pentru că ar corecta prostia urbanistică a cartierului Militari care e o enormă aglomerație urbană cu o singură arteră mare de access (Iuliu Maniu) , folosită și ca generație pentru A1 și zonele suburbane din vestul orașului.
    4. Întârzierea se datorează dibăciei jmekerului care și-a făcut casa roz în ștrandul Ciurel, care a știut să se coalizeze cu dezvoltatorii care aveau terenuri pe viitorul traseu și ONG-uri gata să acționeze în justiție pentru salvarea orașului.

    • Degeaba incerci sa-l convingi cu argumente logice pe postacul ioan, ca el saracul nu intelege nimic, iq-ul lui e in cel mai bun caz subunitar.

    • Putea sa revizuiască proiectul și să-l facă în ceva folositor pentru bucureșteni.

    • Daca intarzierea se datora DOAR aluia cu casa la piciorul podului, de ce nu s-a continuat soseaua pe partea cealalta?
      Faceai soseaua pana la pod, pe cheiul Dambovitei, lasai podul pana se rezolvau problemele juridice, si continuai soseaua pana la centura, sau unde mai ajungea. Era o treaba, asa-i?

      Dar e mai bine sa te bati cu caramida-n chept ca nu te-a lasat unul sau altul sa faci ce oricum n-aveai chef sa faci.
      Daca soseaua era gata, si doar bucata asta de pod lipsea, poate te credeam. Dar asa…

      PS. „folosită și ca generație”
      Huh?

    • Baieti, mai informati-va. Proiectul nu a putut fi continuat in lipsa PUZ-ului anulat de asa zisii oengisti in frunte cu Danes.

    • lipsa puzului se datoreaza unei hotarari judecatoresti. Adica primaria facuse niste ilegalitati. Voi nu sunteti suparati pe asta dar sunteti suparati pe ala care a atras atentia. Acum vin eu si va intreb, in conditiile jn care se stia ca restul proiectului (CUCare sunt de acord ca va fluidiza mult traficul cand va fi gata) va mai dura cel putin 10 ani avand in vedere ca este un proces pe rol si nici licitatiile nu au fost facute pt restul traseului, ce rost avea sa cheltui 240 mil lei pentru a inlocui un semafor cu un cedeaza trecerea? Pt ca asta e singurul lucru care il face acest pasaj pt urmatorii 10 ani (sigur, 10 ani e aproximatie personala). Ba mai mult acest cedeaza trecerea e facut atat de prost ca nici macar nu are o banda de intrare in trafic, te baga direct in iesirea din curba cu cele mai multe accidente din capitala.

    • @Mazarica, pe logica ta nu are sens sa incepi lucrarile la un tronson de autostrada, ca oricum autostrada toata nu se va termina mai devreme de 10-20 de ani. Iesirea in Virtutii se poate reconfigura, nu e o problema tehnica.

  11. Pasajele rutiere la intersecții de căi rutiere nu fluidizează traficul rutier al capitalei ci atrag mașini.Capitala are nevoie de pasaje rutiere în locul trecerilor la nivel cu rețeaua feroviară.Mai ales de pasaje rutiere subterane care să substituie trecerile la nivel cu rețeaua feroviară din sectorul 1 conectând Șoseaua Chitilei cu Calea Giulești.Doamne ajută pentru o capitală cu 0 treceri la nivel cu rețeaua feroviară!

    • Treienicsule, si nu uita de pericolele alea de refugii din statiile de tramvaie lipsite de balustrada de protectie. Pana acum ceva timp, nu era comentariu in care sa nu aduci in discutie balustrada ta lipsa. Acum ai lasat-o deoparte?
      Bunicu’, ma dezamagesti!

  12. E nevoie și de înlocuirea trecerilor la nivel cu liniile de cale ferată, dar și de rezolvarea conflictelor de trafic.
    Un exemplu e tot din zona de vest: pasajul Basarab trebuia continuat la Leu cu un pasaj subteran care să asigure legătura cu șoseaua Trafic Greu pentru inelul orașului, eliminând blocajele pe axa Est-Vest, care gâtuie cartierele Militari și Drumul Taberei plus toate suburbiile vestice. Planurile există, dar nu a mai fost făcut.
    O problemă a pasajelor din România este lipsa bretelelor laterale de încărcare, descărcare și viraje stânga dreapta. Acolo unde au fost făcute se simte. Exemplu de așa da e pasajul Basarab. Exemplu de așa nu e pasajul Lujerului. Un exemplu de făcut prost e podul Grant, la care exista bretele, dar nu exista benzile de acceletare decelerare. Asta ca să rămânem în zonă.

    • Un pic de indulgenta pentru proiectantii si pentru constructorii pasajului Grant, v-as ruga!..
      In anii 70 nici nu se putea visa ca se va ajunge vreodata la cotele de trafic de acum. La vremea aia si multi ani dupa aia, pasajul era ceva …
      Daca stiti cum era vechiul Pod Grant puteti sa va imaginati ce pas urias a fost.
      In plus, pe vremea aia autoritatile nu se impiedicau de obiectiuni gen: imi trece masina prea aproape de fereastra si ma vad aia din masini in izmene, sau ca se demoleaza bodega de la Fabrica de bere Grivita si asteptam doi ani sa primim aprobare pentru orice.
      Interesant e ca pasajul Grant are si pista de bicicliete, ceea ce pe noi ne punea pe ganduri ca influenta chineza; cand colo, era pentru un viitor atat de indepartat incat s-a si uitat pentru ce s-a facut.

    • Vorbiți fără să luați în considerare situația din teren.
      „pasajul Basarab trebuia continuat la Leu cu un pasaj subteran care să asigure legătura…”
      Presupun că vă referiți la Șos. Grozăvești, cea de lângă Grădina Botanică, cea care se continuă cu Bd. Geniului și apoi cu Progresului. Sau Trafic Greu, cum vreți s-o denumiți. Dacă da, ignorați cu o seninătate dezarmantă faptul că pe sub Bd. Iuliu Maniu trece o magistrală de metrou. Pe unde anume ați fi făcut un pasaj subteran acolo? Începeați pasajul de la stația Grozăvești și ieșeați cu el pe Calea 13 Septembrie probabil, ca să aveți cum să atingeți adâncimea necesară pentru a trece pe SUB linia de metrou?

      „lipsa bretelelor laterale de încărcare, descărcare și viraje stânga dreapta”
      „Exemplu de așa da e pasajul Basarab”
      Exemplu de așa da? Cum coborâți de pe podul Basarab pe Splai, ca să mergeți spre Ciurel, de exemplu?
      „Exemplu de așa nu e pasajul Lujerului”
      Comparați mere cu piersici. Unul e un POD, pasaj suprateran, iar celălat e un TUNEL, pasaj subteran. Apoi, tunelul Lujerului trece pe sub calea ferată (acum dezafectată) și pe sub Iuliu Maniu. Ce bretele ați fi vrut să aibă? Să intrați în tunel și să ieșiți… unde? În rond la Cora? Direct în Iuliu Maniu? Pentru astea s-a păstrat legătura la suprafață, care merge, oarecum, cât timp nu vin țoapele din Bacău să facă „revoluții în trafic”, consiliate de foste soții de milionari și video-chatiste…
      „Un exemplu de făcut prost e podul Grant”
      Aici, userul „înapăsevedeinvers” v-a răspuns chiar foarte bine, citiți-i răspunsul și vedeți dacă puteți să înțelegeți ce v-a explicat acolo.

      Și că tot vorbim de bretele, cele ale podului Ciurel cum sunt? Sunt bune, sunt proaste?