G4Media.ro

VIDEO Ce așteaptă generația Z de la angajatori în 2023: tinerii caută…

Foto: Pexels.com

VIDEO Ce așteaptă generația Z de la angajatori în 2023: tinerii caută în continuare un mediu de lucru flexibil, cu posibilitatea de a lucra și remote

Tinerii caută în continuare un mediu de lucru flexibil, cu posibilitatea de a lucra și remote. De asemenea, aceștia așteaptă de la angajatori un program de internship care să plătească între 500-1.000 de euro, a declarat, pentru G4Media, Denisa Matei, project manager Angajatori de Top.

„După pandemie am observat mișcări în piața muncii din perspectiva angajaților și angajatorilor. Flexibilitatea și posibilitatea de a lucra remote a rămas în continuare și anul acesta. Tinerii își doresc să poată lucra de oriunde sau cel puțin 2-3 zile de acasă”, transmite Denisa Matei, project manager Angajatori de Top.

Andrada Apostolescu, recruitment specialist Blue, parte din Grup Autonom, spune că tinerii își doresc să se dezvolte din ce în ce mai mult, vor un program flexibil, de training, dar și beneficii precum programul hibrid.

În ceea ce privește așteptările angajatorilor de la angajați, companiile cer acestora seriozitate și stabilitate, precum și o preocupare constantă pentru dezvoltare.

„Așteptăm să își dorească să se dezvolte cât mai mult pentru că punem accent pe stabilitate și dorim să crească în cadrul companiei noastre. Pe lângă activitatea de zi cu zi, să se implice și în proiectele de voluntariat pe care le avem în cadrul Autonom”, a declarat  Andrada Apostolescu, recruitment specialist Blue, parte din Grup Autonom.

„Un lucru pe care îl apreciem la candidați este preocuparea constantă pentru dezvoltare. Punem la dispoziție multe programe de dezvoltare, de training. Unele dintre ele sunt online, altele sunt hibrid, iar altele sunt față în față. Cred că vedem din ce în ce mai multă dorință către flexibilitate. Pandemia a adus și câteva lucruri bune, cum ar fi această popularizarea muncii hibride”, spune Ioana Brunchi, head of HR at Unilever South Central Europe,

Ce beneficii caută tinerii de la angajatori

Robert, student anul 2 la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE, a venit la târgul de joburi pentru a găsi un loc de muncă part-time pe zona de IT, care să îl ajute să se împartă între job și facultate.

Acesta așteptă ca angajatorul să ofere în jur de 400-500 euro pentru un part-time, iar ca beneficiile extra-salariale acesta spune că își dorește ca angajatorul să îi ofere un abonament la sala de sport sau să subvenționeze o parte din abonament.

„Nu mă aștept să fiu plătit cu sume de zeci de mii de euro, dar să fie un 400-500 euro la part-time, iar angajatorul să ofere ca beneficiu și abonamentul la sală sau să subvenționeze o parte din abonament. Îmi doresc să fie om cu mine. Să nu creadă că sunt o mașină care doar trebuie să muncească”, mai precizează acesta.

„Tinerii caută un mediu de lucru unde să crească cât mai repede, mai ales în cazul generației Z. De asemenea, acești se uită la beneficii extra-salariale precum vouchere de terapie sau wellbeing”, spune Denisa Matei, project manager Angajatori de Top.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. generatia asta viseaza dude. au impresia ca mergi la munca cum mergi la club. vor pauze de cafea, tigara, tik tok etc.

  2. menirea omului nu e sa munceasca, ci sa …. si aici fiecare completeaza cum poate, dupa facultati