G4Media.ro

VIDEO Articol elogios în Vanity Fair despre iluzionistul Victor Dorobanțu, ”Mâna” din…

Foto: Netflix / Victor Dorobantu

VIDEO Articol elogios în Vanity Fair despre iluzionistul Victor Dorobanțu, ”Mâna” din serialul Wednesday – una dintre cele mai de succes producții ale Netflix

Victor Dorobanțu (25 de ani), un iluzionist care a jucat rolul ființei fără trup și cu cinci degete, Thing, din serialul Wednesday al lui Tim Burton, este protagonistul unui portret elogios realizat de publicația americană Vanity Fair.

După ce Wednesday a devenit un succes uriaș al Netflix, Victor Dorobanțu a devenit subiectul a nenumărate căutări pe internet, scrie Vnity Fair. „Toată lumea vrea să știe cum a fost făcut The Thing în culise”, spune Dorobanțu. „Toată lumea vrea să știe cum funcționează efectele vizuale. Mulți oameni mă întreabă: „Ești adevărat?”.

„Wednesday”, serialul după „Familia Addams”, lansat pe 23 noiembrie, a realizat cel mai bun debut pentru un serial în limba engleză din istoria platformei Netflix. Acest program în opt episoade a înregistrat 341,2 de milioane de ore de vizionare în toată lumea de-a lungul primei săptămâni de difuzare, doborând recordul de 335 de ore deţinut de sezonul 4 al serialului „Stranger Things”. Mare parte din scene u fost filmate în România.

 

Vanity Fair: Fotografiile din culise cu tine în rolul lui Thing sunt amuzante. Ești adesea ghemuit alături de Jenna Ortega și purtând un fel de costum bleumarin.
Victor Dorobanțu: Da, e ca un costum de ninja. A trebuit să folosim asta pentru efectele speciale. A fost uniforma mea, să spunem așa. Nu știam că avem atât de multe fotografii cu mine în spatele scenei. Este oarecum interesant să vezi asta chiar și pentru mine.

Cum este să fii în acel costum? Îți acoperă toată fața, dar pare că are niște ochelari de protecție pe dedesubt. Poți vedea prin el?
Da, în fața ochilor mei are o plasă. Este destul de confortabil. E doar un costum de lycra. Nu-l simți și, de asemenea, te protejează de frig, iar noi a trebuit să filmăm pe o vreme foarte rece în România, afară, în pădure și lângă lac.

Ești și tu un tip mare, nu-i așa?
Da, am 1,9 metri. Și am încercat să slăbesc, pentru că eram destul de greu. Aveam 100 de kilograme. Bineînțeles, toată recunoștința mea pentru oamenii care au ajustat decorurile pentru mine, pentru că a trebuit să tăiem o mulțime de mobilă și alte lucruri pentru a mă face să încap.

Este greu să fii înalt și să trebuiască să te încadrezi în spații mici și să dispari?
Nu a trebuit să facem asta pentru toate cadrele. Am fost sub paturi, am fost în găuri, am fost în trape, am fost în seifuri de bancă. A trebuit să găsesc modalități de a-mi pune corpul sub oameni, în spatele unor obiecte. Nici măcar nu mi le mai amintesc pe toate.

Acesta este primul tău rol de actor. Înainte de asta, ai lucrat ca magician?
Sunt în principal magician în România. Mă plimb și fac magie. Nu sunt un tip de scenă. Fac și acele spectacole, dar principalul meu tip de magie este magia closeup. Așa că îmi folosesc mâinile tot timpul.

Ce alte elemente ai studiat pentru rol?
Am găsit modalități de a prelua părți din limbajul american al semnelor, din gesturile pe care militarii le folosesc în război. Am încercat să luăm codul morse, am încercat să luăm tot ce era posibil despre mâini și să creăm propriul nostru limbaj.

Care parte a fost cel mai greu de învățat?
Îmi amintesc că am petrecut foarte mult timp încercând să perfecționez gestul degetului mijlociu. Chiar și acesta a fost foarte greu de exprimat cu atât de multă emoție. Nu este vorba doar de degetul mijlociu, ci de întreaga emoție pe care o transmiți atunci când faci asta. Așa că am fost atenți la fiecare detaliu, iar Tim a făcut asta foarte mult. A fost atât de pasionat de Thing, încât a vrut să filmeze scena de 20 de ori dacă aveam nevoie.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca si ala e mare film de succes….mai bine da ala cu bomba sa scape pamantul de paduchi…
    Daca a aparut de curand si se uita toti la el si apare in top cacao…nu inseamna ca e si mare capodopera.

    • rusnache, vezi ca avem si copii care se uita la Netflix … crezi ca incep direct cu 7even sau The Usual Suspects? Sau poate la voi acolo in rusia, copii nu au voie la televizor decat cand vorbeste cracanatu’ despre „succesele” din tara vecina …

  2. Mare casa de filme Netflix, să se ia de mână cu Bollywood…